Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wakacje.pl Warszawa-Żoliborz zatrudni Specjalistę
- Denar - Travel zatrudni sprzedawcę usług...
- Młodszy Specjalista ds. Turystyki / Specjalista...
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
- Specjalista ds. rezerwacji rejsów - Gdańsk
Kursy kulinarne nową formą spędzania wolnego czasu
Amatorzy gotowania mogą w tym roku skorzystać z różnorodnych kursów kulinarnych. Coraz częściej do kuchni przenoszą się spotkania rodzinne, jak również imprezy korporacyjne. Gotowanie staje się także popularną formą spędzania wolnego czasu.
Rzeczpospolita zaprezentowała kilka ofert jakie czekają w Warszawie na amatorów spragnionych wiedzy i umiejętności kulinarnych.
AKADEMIA GOTOWANIA KURTA SCHELLERA W WARSZAWIE
Jest to pierwsza instytucja w Polsce, gdzie w komfortowych warunkach można poznawać tajniki umiejętności kulinarne. Akademia oferuje kursy takie jak np.: kuchnia SPA ( 180 zł), finger food (150 zł), kolacja włoska (160 zł).
Akademia Gotowania Kurta Schellera, ul. Piękna 68, tel. 0 22 626 80 92 begin_of_the_skype_highlighting 0 22 626 80 92 end_of_the_skype_highlighting, e-mail: akademia@schelleracademy.com.pl
BLUE CACTUS
W restauracji, szef kuchni, Ryszard Majewski zapoznaje gości z tajnikami kuchni Southwestern. Podczas zajęć "Teach & Taste", uczestnicy mają okazje przygotować np. fajitę z kurczakiem i meksykańskie sosy: guacamole i salsę oraz uczą się kroić warzywa, czy marynować mięso. Cena zajęć 149 zł od osoby.
Blue Cactus, ul. Zajączkowska 11, tel. 0 22 851 23 23, e-mail: gosia@bluecactus.pl
BOATHOUSE
Cykl spotkań odbywających się w restauracji, zapoznaje amatorów gotowania z najróżniejszymi włoskimi specjalnościami m.in. ravioli, minestrone, bruschetty i tiramisu. Na degustację można zaprosić znajomych lub zabrać przygotowane dania do domu. Koszt pojedynczych zajęć to 160 zł za osobę. Szefem kuchni jest Luc Dernaucourt.
Boathouse, Wał Miedzeszyński 389A, tel. 0 22 616 32 23, e-mail: boathouse@boathouse.pl
HOTEL POLONIA PALACE
W restauracji pod okiem szefów kuchni Jerzego Pasikowskiego i Andrzeja Polana można nauczyć się jak przyrządzać dania polskiej kuchni, m.in. tatara ze śledzia i faszerowane polędwiczki cielęce. Cena kursu dla grupy do pięciu osób to 150 zł za godzinę od osoby, dla grupy od sześciu do 25 osób - 100 zł za godzinę.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział biura turystyczne:
Enter Air powiększa bazę
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Starsze aktualności:
Polki wydają więcej na
Jest porozumienie w sprawie jednolitej, europejskiej przestrzeni
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Łódzkie Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne kupiło kolejny PKS
Krakowscy Radni chcą informować turystów z Izraela o obowiązującym w Polsce prawie
Na film w ramach programu Family & Novotel
Dzień strajku na kolei - zamknięty ruch pociągów w Katowicach i Bydgoszczy
Biura turystyczne mogą zyskać na patriotycznych wycieczkach Giertycha
Z LOTu odchodzi do konkurencji coraz więcej pilotów
Do Rumunii i Bułgarii bez zielonej karty
LOT zwleka z decyzją o zimowych lotach transatlantyckich z Rzeszowa do USA
101-letnie schronisko na Babiej Górze zostanie zburzone
Dzień Otwarty w Amsterdamie w dzielnicy czerwonych latarni!
25 czerwca 2013 wylot do Sharm El Sheikh
EasyHotel otwiera hotele na Londyn Heathrow i Luton
MS zadecydowało, iż LOT nie wejdzie na giełdę
Jemen: czterej turyści zginęli w wybuchu
Odwołane pociągi regionalne wracają na trasy
Active Hotels najlepszym pracodawcą
Ryanair eliminując konkurenta naraża się Komisji Europejskiej?