Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Salon Firmowy Itaka CH Czyżyny poszukuje osoby na...
- Specjalista ds.turystki - Gliwice
- Specjalista ds. grup
- Account Manager
- Szukam pilota na wyjazd w terminie 14-15.04
- Dochodowe biuro podróży z licencją Organizatora
- Pilot wycieczek - Turcja
- Specjalista / Konsultant ds. Turystyki - Kutno
- Specjalista ds. sprzedaży Piła
- praca/ staż w biurze podróży


Charytatywna licytacja dań kulinarnych szefów kuchni Starwood
2009-11-18W piątek 13 listopada 2009 r., w Sali Balowej warszawskiego hotelu Sheraton, odbyła się pierwsza w Polsce charytatywna aukcja kulinarnych dzieł sztuki szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie oraz The Westin Warsaw i Le Meridien Bristol na rzecz Fundacji Orimari.
r e k l a m a
Podczas wydarzenia serwowano sześciodaniowe menu przygotowane przez 6 wspaniałych szefów kuchni, a dodatkowo goście mieli możliwość wylicytowania 6 perełek kulinarnych, które na oczach gości przygotowywali sami szefowie kuchni.
Najwyższą cenę osiągnęło danie przygotowane przez duet: Janusz Korzyński, Ernest Jagodziński z hotelu The Westin Warsaw, czyli "DyFusia": lekko opiekany jeżowiec podany z mrożonym musem z awokado i sałatką Ceviche w akompaniamencie żabnicy marynowanej w tonce i olejku z dzikiej pomarańczy, podany na grilowanej Carice i pure z marchwi i imbiru. Najdroższe danie przygotowane przez szefów kuchni hotelu The Westin Warsaw osiągnęło zawrotną kwotę 12 000 zł.
Poza daniami można było wylicytować butelkę Henessy X.O Magnum z autografem Maurice’a Henessy i wyjątkową szynkę Joselito.
Z licytacji, poprowadzonej przez Dorotę Wellman i Mariusza Kałamagę z kabaretu Łowcy.B, zebrano w sumie 217 tysięcy zł. Kwota ta zostanie w całości przeznaczona na zakup sprzętu medycznego dla Kliniki Pediatrii WIM w Warszawie na leczenie małych pacjentów z całej Polski.
Tegoroczna kolacja była pierwszym tego rodzaju wydarzeniem w Polsce, Fundacja wraz siecią Starwood Hotels i Resorts do której należą hotele Sheraton, Westin i Le Meridien Bristol będzie organizować ją cyklicznie, raz w roku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Komisja Europejska chce wesprzeć
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe stanowisko Dyrektor Pionu Operacyjnego w
Turystyka zrównoważona to ważny
Accor chwali swój program
Starsze aktualności:
Kto skorzysta z Programu Wsparcia
Liczba przyjazdów do Turcji ciągle
NIK ujawnia nieprawidłowości w parkach
Opóźnienia w wakacyjnych
Polska zyskuje w
eSky pokazuje pakiety na
Rośnie zainteresowanie małymi obiektami
Czego obawiają się Polacy jadący na
3/4 Europejczyków planuje wakacyjne
Ecco Travel oferuje specjalne
Strajk na lotnisku może wykluczyć odpowiedzialność za opóźniony
20 i 21 stycznia 2007 - Puchar Świata w Zakopanem
Rzeszów ma lotnisko międzynarodowe, a Białystok cały czas nie ma żadnego
W centrum Opola powstanie pięciogwiazdkowy hotel, restauracje, sala konferencyjna i spa
Brytyjskie hotele borykają się z problemem nagich lunatyków
Gdynia przywita jeden z największych żaglowców
British Airways: od jesieni koniec lotów z Krakowa do Londynu
Unijne dotacje dla tanich linii lotniczych
Dodatkowe bilety na olimpiadę w Atenach
Barbórka 2010. Komora Michałowice znów na trasie turystycznej
Zakaz palenia w wagonach InterCity
Cztery spółki zbadają sytuację finansową PUHiT w Krakowie