Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Wakacje.pl Warszawa-Żoliborz zatrudni Specjalistę
- Denar - Travel zatrudni sprzedawcę usług...
- Młodszy Specjalista ds. Turystyki / Specjalista...
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
Kulinarny Puchar Polski 14 września w Poznaniu
Finał jednego ze znanych konkursów kulinarnych w kraju obędzie się 14 września w Poznaniu w ramach Międzynarodowych Targów Gastronomii Gastro Trendy.
W myśl nowego regulaminu Kulinarnego Pucharu Polski, każdy uczestnik, który chce wziąć udział w rozgrywkach półfinałowych (13 września na targach Gastro Trendy) musi najpierw zwyciężyć w jednym z czternastu renomowanych konkursów kulinarnych, które są nominowane do KPP w danym roku. Z grona laureatów niezależne jury wybierze najlepsze drużyny, które 14 września będą rywalizowały o Kulinarny Puchar Polski.
Danie półfinałowe będzie tym razem ciepłą przekąską złożono z fileta i sandacza ze skórą oraz świeżych borowików. Potrawą konkursową w ścisłym finale będzie danie z policzków cielęcych z mięsa dojrzewającego oraz świeżych raków.
We wrześniowym półfinale wezmą udział: Robert Echaust, Dariusz Kuźniak, Przemysław Wieloch, Janusz Pyra, Robert Łyda, Jarosław Mikołajczyk, Dorota Pajęcka oraz Tomasz Stachowicz. Kolejni półfinaliści zostaną wyłonieni w następujących konkursach: III Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś", IV Festiwalu Pstrąga w Hrabstwie Kłodzkim, Dorszowych Żniwach, III Festiwalu Kuchni Zbójnickiej, VI Mistrzostwach Polski w Podawaniu Baraniny oraz Turnieju Kucharzy Festiwalu Smaku w Grucznie.
Nagrodą główną Kulinarnego Pucharu Polski jest 15 tys. złotych oraz atrakcyjne zagraniczne szkolenie w renomowanym instytucie kulinarnym.
Konkursowi patronują Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Eurotoques oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział nagrody i wyróżnienia:
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Nowe gwiazdki Michelin w
Kto skorzysta z Programu Wsparcia
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Starsze aktualności:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Polki wydają więcej na
Jest porozumienie w sprawie jednolitej, europejskiej przestrzeni
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
Nowa witryna internetowa LogosTour
Na jarmarki bożonarodzeniowe z aplikacją
Eurolot: z Krakowa do Gdańska taniej
Funclub: sprostowanie komunikatu na temat oferty Travel Senior
Rainbow Tours: więcej klientów we wrześniu
biuro podróży, a licencja przewoźnika
Przewodnicy po Warszawie z językiem hiszpańskim poszukiwani!
Polska kolej najgorsza w Europie?
Pijany turysta zasnął na szlaku
Walentynkowa loteria na Ławicy
Na Wyspach padł chiński rekord
Nowy dyrektor sprzedaży w Condohotels Group
Nowe spojrzenie na przemysł spotkań