Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Kulinarny Puchar Polski 14 września w Poznaniu
Finał jednego ze znanych konkursów kulinarnych w kraju obędzie się 14 września w Poznaniu w ramach Międzynarodowych Targów Gastronomii Gastro Trendy.
W myśl nowego regulaminu Kulinarnego Pucharu Polski, każdy uczestnik, który chce wziąć udział w rozgrywkach półfinałowych (13 września na targach Gastro Trendy) musi najpierw zwyciężyć w jednym z czternastu renomowanych konkursów kulinarnych, które są nominowane do KPP w danym roku. Z grona laureatów niezależne jury wybierze najlepsze drużyny, które 14 września będą rywalizowały o Kulinarny Puchar Polski.
Danie półfinałowe będzie tym razem ciepłą przekąską złożono z fileta i sandacza ze skórą oraz świeżych borowików. Potrawą konkursową w ścisłym finale będzie danie z policzków cielęcych z mięsa dojrzewającego oraz świeżych raków.
We wrześniowym półfinale wezmą udział: Robert Echaust, Dariusz Kuźniak, Przemysław Wieloch, Janusz Pyra, Robert Łyda, Jarosław Mikołajczyk, Dorota Pajęcka oraz Tomasz Stachowicz. Kolejni półfinaliści zostaną wyłonieni w następujących konkursach: III Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś", IV Festiwalu Pstrąga w Hrabstwie Kłodzkim, Dorszowych Żniwach, III Festiwalu Kuchni Zbójnickiej, VI Mistrzostwach Polski w Podawaniu Baraniny oraz Turnieju Kucharzy Festiwalu Smaku w Grucznie.
Nagrodą główną Kulinarnego Pucharu Polski jest 15 tys. złotych oraz atrakcyjne zagraniczne szkolenie w renomowanym instytucie kulinarnym.
Konkursowi patronują Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Eurotoques oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Komentarze
Tagi:
Dział nagrody i wyróżnienia:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Starsze aktualności:
Wakacyjne plany Polaków na ten
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Nowa witryna internetowa LogosTour
Na jarmarki bożonarodzeniowe z aplikacją
Eurolot: z Krakowa do Gdańska taniej
Funclub: sprostowanie komunikatu na temat oferty Travel Senior
Rainbow Tours: więcej klientów we wrześniu
Polska kolej najgorsza w Europie?
Pijany turysta zasnął na szlaku
Walentynkowa loteria na Ławicy
Na Wyspach padł chiński rekord
Nowy dyrektor sprzedaży w Condohotels Group
Nowe spojrzenie na przemysł spotkań