Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Manager produktu
- Specjalista ds. obsługi posprzedażowej Wrocław
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Pilot na wycieczkę do Czech
- referent d/s turystyki
- Pilot na Sardynię 24-28.04.2025
- Rezydent biura podróży 2025 na Krecie
- Kierownik biura podróży Wakacje.pl King Cross
- SPECJALISTA DS. MARKETINGU
- Specjalista ds. turystyki


Brytyjczyk zmarł po spożyciu posiłku we włoskim hotelu
2008-06-26Jak donosi BBC, we włoskim hotelu nad jeziorem Garda doszło do tragicznego zatrucia posiłkami. W wyniku zatrucia najprawdopodobniej zmarł jeden brytyjski turysta, a 30 innych zachorowało.
r e k l a m a
71-letni Geoffrey Appleyard, gość Grand Hotelu Gardone Riviera źle się poczuł po spożyciu posiłku kilka godzin wcześniej.
Policja na razie ustala, czy powodem zgonu było zatrucie. 30 innych Brytyjczyków po posiłkach, wymiotowało, byli odwodnieni, jednak ich zdrowiu nie zagraża niebezpieczeństwo.
Inspekcja zdrowia podejrzewa, że powodem zatrucia była salmonella. Przeprowadzane są czynności sprawdzające.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za wypowiedzi na forum. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt
Turysta zmarł po spożyciu posiłku w hotelu
[2008-06-26 14:58 81.190.134.*]
ojej, no proszę! To jak to jest z tym "Hacapem"? W Polsce rujnuje się restauratorów kosztami wprowadzania absurdalnych przepisów, a w Świętej Wzorcowej Starej Unii HACCP sobie olewają? I mogą? Niesłychane. odpowiedz »
Turysta zmarł po spożyciu posiłku w hotelu
[2008-06-27 08:05 83.21.120.*]
Przestrzeganie zasad higienicznego sporządzania posiłków było zawsze wymagane i tak powinno pozostać.
Jednak obecnie mamy czasochłonne zapisywanie tych czynności po to aby wiedzieć w którym momencie nastąpiło zagrożenie lub przerwanie "ciągu higienicznego".
Nic nie pomoże monitoring, jeśli ludzie nie zrozumieją ,że czystość to podstawa w kuchni.
Taką potrzebę przestrzegania higieny trzeba mieć "we krwi "robić to automatycznie i systematycznie ,a nie tylko jak już zapaskudzone będzie tak że wszystko się od brudu klei. odpowiedz »r e k l a m a
Turysta zmarł po spożyciu posiłku w hotelu
[2008-06-27 15:41 83.26.175.*]
widać że gamonie nie stosują hacap'u odpowiedz »
Dział gastronomia:
Komisja Europejska chce wesprzeć
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Nie wszystko idzie ku
Gastronomia się będzie zmieniać - pomogą drony i
Dział biura turystyczne:
Komisja Europejska chce wesprzeć
Influencerzy mają promować atrakcje
Starsze aktualności:
Czego obawiają się Polacy jadący na
3/4 Europejczyków planuje wakacyjne
Ecco Travel oferuje specjalne
Strajk na lotnisku może wykluczyć odpowiedzialność za opóźniony
Nowe hotele z logiem B&B już
Accor rozbudowuje lifestylową
Majowe obłożenie zapowiada się
Nowy międzynarodowy touroperator wchodzi do
Ceny wyjazdów na sierpień lekko w
Koniunktura sprzyja hotelom, ale inwestycji wciąż jest
Problemy z franczyzą, jakie są powody?
Austriacki Workshop w Warszawie
KE: będą negocjacje o ułatwieniach wizowych z Gruzją
Terminala na Okęciu jak nie było, tak nie ma!
Ukazał się przewodnik "Pszczyna. Perła Górnego Śląska"
Japonia: rozbudowa międzynarodowego lotniska ożywi gospodarkę?
Turyści, uważajcie na zdjęcia!
Wyłudzał pieniądze za nieistniejące kwatery
Międzynarodowy Dzień Ochrony Zabytków w Toruniu
Mount Everest: wspinaczka połowę tańsza po sezonie
Krakowskie dukaty robią furorę
Już w listopadzie możemy liczyć na większe zainteresowanie Krakowem młodych Niemców
Air France i Delta Air Lines utworzyły spółkę joint venture
Restauracja w gorzowskich lochach
To już pewne: Ryanair z Krakowie!
W sprawie umowy agencyjnej z TSS Polska
Krzeszów pomiędzy obiektami UNESCO?
Kurs dla przewodników po Pradze Czeskiej w Warszawie !!!
GDZIE JECHAĆ ABY MAŁO WYDAĆ A MIEĆ SUPER WAKACJE?