Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Wakacje.pl Warszawa-Żoliborz zatrudni Specjalistę
- Denar - Travel zatrudni sprzedawcę usług...
- Młodszy Specjalista ds. Turystyki / Specjalista...
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
Brytyjczyk zmarł po spożyciu posiłku we włoskim hotelu
Jak donosi BBC, we włoskim hotelu nad jeziorem Garda doszło do tragicznego zatrucia posiłkami. W wyniku zatrucia najprawdopodobniej zmarł jeden brytyjski turysta, a 30 innych zachorowało.
71-letni Geoffrey Appleyard, gość Grand Hotelu Gardone Riviera źle się poczuł po spożyciu posiłku kilka godzin wcześniej.
Policja na razie ustala, czy powodem zgonu było zatrucie. 30 innych Brytyjczyków po posiłkach, wymiotowało, byli odwodnieni, jednak ich zdrowiu nie zagraża niebezpieczeństwo.
Inspekcja zdrowia podejrzewa, że powodem zatrucia była salmonella. Przeprowadzane są czynności sprawdzające.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Turysta zmarł po spożyciu posiłku w hotelu
[2008-06-26 14:58 81.190.134.*]
ojej, no proszę! To jak to jest z tym "Hacapem"? W Polsce rujnuje się restauratorów kosztami wprowadzania absurdalnych przepisów, a w Świętej Wzorcowej Starej Unii HACCP sobie olewają? I mogą? Niesłychane. odpowiedz »
Turysta zmarł po spożyciu posiłku w hotelu
[2008-06-27 08:05 83.21.120.*]
Przestrzeganie zasad higienicznego sporządzania posiłków było zawsze wymagane i tak powinno pozostać.
Jednak obecnie mamy czasochłonne zapisywanie tych czynności po to aby wiedzieć w którym momencie nastąpiło zagrożenie lub przerwanie "ciągu higienicznego".
Nic nie pomoże monitoring, jeśli ludzie nie zrozumieją ,że czystość to podstawa w kuchni.
Taką potrzebę przestrzegania higieny trzeba mieć "we krwi "robić to automatycznie i systematycznie ,a nie tylko jak już zapaskudzone będzie tak że wszystko się od brudu klei. odpowiedz »
Turysta zmarł po spożyciu posiłku w hotelu
[2008-06-27 15:41 83.26.175.*]
widać że gamonie nie stosują hacap'u odpowiedz »
Dział gastronomia:
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Długie weekendy listopadowe również
Dział centra informacji i promocji:
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
Kraków wśród wybranych przez
Dział biura turystyczne:
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Enter Air powiększa bazę
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Starsze aktualności:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Polki wydają więcej na
Jest porozumienie w sprawie jednolitej, europejskiej przestrzeni
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
Problemy z franczyzą, jakie są powody?
Austriacki Workshop w Warszawie
KE: będą negocjacje o ułatwieniach wizowych z Gruzją
Terminala na Okęciu jak nie było, tak nie ma!
Ukazał się przewodnik "Pszczyna. Perła Górnego Śląska"
Japonia: rozbudowa międzynarodowego lotniska ożywi gospodarkę?
Turyści, uważajcie na zdjęcia!
Wyłudzał pieniądze za nieistniejące kwatery
Międzynarodowy Dzień Ochrony Zabytków w Toruniu
Mount Everest: wspinaczka połowę tańsza po sezonie
Krakowskie dukaty robią furorę
Już w listopadzie możemy liczyć na większe zainteresowanie Krakowem młodych Niemców
Air France i Delta Air Lines utworzyły spółkę joint venture
Restauracja w gorzowskich lochach
To już pewne: Ryanair z Krakowie!
W sprawie umowy agencyjnej z TSS Polska
Krzeszów pomiędzy obiektami UNESCO?
Kurs dla przewodników po Pradze Czeskiej w Warszawie !!!