Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Kucharz okradł restaurację, w której pracował
Zarzut kradzieży postawiono indonezyjskiemu kucharzowi, który okradł warszawską restaurację. Do zdarzenia doszło w połowie grudnia 2009 roku.
Kucharz pochodzący z Indonezji pracował w restauracji przy ulicy Jasnej w Warszawie. Gdy podjął decyzję, że odchodzi z pracy ukradł elementy wyposażenia lokalu: noże, fartuchy kucharskie oraz cenne przepisy kulinarne. Restaurator wycenił szkody na 500 zł.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-22 00:13 188.33.125.*]
Alo RESTAURATOR !!!
stuknij sie w głowę.
za 500 zł ???
masz dużo czasu wiec bedziesz chodził po urzędach, a jak kuchaż poda cię ze nie zapłaciles mu za jego prace ???
PUKNIJ sie jeszcze raz. odpowiedz »Okradziony Restaurator
[2010-01-27 13:13 95.50.164.*]
Widać czytelniku, że nie rozumiesz spraw podstawowych, nie ma znaczenia czy 50zł, 500zł czy 5000zł - kradzież jest kradzież. Złodziejstwo w gastronomi jest dość powszechne, jeśli będziemy się na to godzić czy wręcz epatować człowieka, jak w czasach słusznie minionych - gdzie złodziej uważany był za "człowieka operatywnego" to oznaczać będzie, że godzimy się na tego typu zachowania.
Każdy przejaw nieuczciwości - pracownika jak i właściciela powinien być potępiony, a inni przedsiębiorcy przynajmniej z tego terenu powinni o tym
wiedzieć. Skonczyła by się karuzela zatrudniania osób nieuczciwych.
Hotelarz z Karpacza odpowiedz »Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-27 16:00 83.21.88.*]
Ja kiedyś zwolniłem pracownika który ukradł 50 gr. Wystarczyło że się odróciłem, a ten zwinął mi z przed nosa 50 gr. Uznałem że skoro ukradł 50 gr. to gdyby miał okazję więcej ukraść, to napewno by się nie zawachał. odpowiedz »
Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-27 15:46 91.214.2.*]
Ja przez kradzieże swojego byłego personelu do dzisiaj nie mogę sie podnieśc z kolan . Zaufałam kucharzowi i nie tylko jemu ( kelnerzy , sprzątaczki itd. cała klika ). Potrafili wyczyniac takie cuda że w głowie sie nie mieści , oczywiście do czasu , juz nie pracują ale maja się świetnie a ja do tej pory nie moge sie pozbierac . Teraz wiem że powinnam zgłosić kradzieże a ja tylko się ich pozbyłam z pracy . Popieram w 100 % "okradzionego restauratora " odpowiedz »
Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-27 15:46 91.214.2.*]
Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-01-29 18:01 95.49.116.*]
Pracodawcy,też okradją kucharzy,kelnerów, zmywakowe,chociażby prosty przykład rejstrują na najniższą krajową i np. płacą 2500 zł no i oczywiście państwo.W przypadku gdy taki pracownik domaga się o odzyskanie swoich pieniędzy przez ins. pracy lub sąd to dostanie i to tyle ile na papierze.Ogólnie rzecz ujmując to do momentu gdy w kodeksie pracy nie będzie przepisów poświęconych gastronomii to pracownicy zawsze będą kopani w tyłek,dziękując przepisom.
Kucharz z Warszawy odpowiedz »Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-02-01 19:10 79.187.74.*]
jeżeli chodzi o kucharzy to mam nimiłe wspomnienia z ich pracy , wygórowane ambicje a kasy chcą jakby byli na etacie prezdenckim - poprostu żenada . To jest mafia przynajmniej z dlonego śląska . Ale to również dotycz kelnerów i jak ktoś mądry powiedział :" kelner i kucharz są w stanie położyć każdą restaurację " I ja w to wierzę i sam się przekonałem na własnej skórze .
Na pewno nie dotyczy się to wszystkich , ale Ci którzy tak robią będą wiedzieli o kim mowa !!!!
Takich kombinatorów trzeba ujawniać aby nigdy nie oszukiwali innych pracodawców , oraz wyrabiali opinię innym uczciwym kucharzom i kelnerom . odpowiedz »Kucharz okradł restaurację w której pracował
[2010-02-10 22:12 188.147.71.*]
opiszcie jak okradaja jak oni to robia odpowiedz »
Dział gastronomia:
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Opłata terminalowa na 2011 rok zatwierdzona
"Mazury cud natury" - najefektywniejsze hasło reklamowe
Sztuka dalekiego wschodu w Centrum Manggha
Strajk na paryskim lotnisku Orly. Linie odwołują loty
Trwa ustalanie przyczyn wypadku we Francji
Orbis zatrzymuje zysk w spółce. Nie będzie wypłat dywidendy za 2008 rok
Lotnisko pod Zieloną Górą znów otwarte dla samolotów pasażerskich!
Korki w Zakopanem i na szlakach w Tatrach
Chiny: pociągi o prędkości 380 km/h
Wykryto bakterie coli w kąpielisku Bolko - ogłoszono zakaz kąpieli
Przejście graniczne w Kuźnicy Białostockiej
IATA przedstawiła optymistyczny bilans za rok 2007
Biura podróży - jest rozporządzenie o obowiązkowym ubezpieczeniu
Schengen - KE zaniepokojona trudnościami zgłaszanymi przez podróżujących
Ruszyła VI edycja Primerba Cup