TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






W Hiszpanii powstają gastrohotele

Na hiszpańskim rynku hotelowym przybywa tzw. gastrohoteli. Ten nowy typ obiektów noclegowych jest mieszanką restauracji polecanych przez przewodniki Michelina i butikowych hoteli.


Hiszpańskim szefom kuchni upodobało się otwierać własne hotele. Czasami kucharz ma "tajemniczego" współwłaściciela.

Na pomysł otwarcia gastrohotelu wpadła Fina Puigdevall, szef kuchni i hotelu, która zdobyła dwie gwiazdki Michelina za dobrą interpretację kuchni katalońskiej. W katalońskim mieście Olot 5 lat temu otworzyła Les Cols. Obok restauracji postawiono pięć szklanych pawilonów. Znajdują się w nich szklane pokoje, które posiadają tylko łóżko.

Kolejna podobna inwestycja jest realizowana w San Sebastian. Właściciel i szef kuchni zarazem na terenie należącym do restauracji Akelarre (trzy gwiazdki Michelin) buduje 16-pokojowy hotel i spa.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
gastrohotele w Hiszpanii gastro hotel hotele Hiszpania restauracja Michelin butikowy Fina Puigdevall Pedro Subijana Atrio Hotel




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję