Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Konkurs kulinarny Bezdroży rozwiązany
Wydawnictwo Bezdroża rozwiązało kulinarny konkurs na najbardziej oryginalne danie świąteczne lub noworoczne z różnych regionów i krajów świata.
Czytelnicy, których pasją są podróże i kuchnia dzielili się zaobserwowanymi zwyczajami kulinarnymi zarówno z tych bliższych, jak i dalszych zakątków świata współtworząc świąteczno-noworoczną książkę kucharską. Nadesłano ponad 70 propozycji potraw i kilkadziesiąt oryginalnych przepisów z 30 krajów Europy, Azji i Ameryki Łacińskiej.
Zwycięzcy konkursu:
I miejsce - Moro - groch z kokosem, Dominikana (Artur Łodziewski);
II miejsce - samosa - indyjskie pierożki, Indie (Karolina Zielińska);
III miejsce - siemieniotka - wigilijna śląska zupa, Polska (Agata Moskaluk-Grochowicz);
IV miejsce - zupa rybna z wiśniami i rodzynkami, Węgry (Renata Fima);
V miejsce - tamales, Meksyk (Czesław Jaworski).
Przepis na Moro - groch z kokosem z Dominikany
4 szklanki ryżu
2 szklanki ugotowanego zielonego groszku Moro
2 szklanki mleka kokosowego
4 szklanki wody
5 łyżek oleju
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1/4 szklanki posiekanej zielonej papryki
1 szczypta oregano
1/2 łyżeczki puree czosnku
1/8 filiżanki kaparami
1/4 filiżanki posiekanego selera
1 łyżeczka drobno pokrojonej pietruszki
1 łyżeczka drobno pokrojonej kolendry / cilantro
1/2 łyżeczki liści tymianku
1 kostki z kurczaka czas
1 łyżeczka soli
Wlać 3 łyżki oleju do garnka i dodać zioła, oliwki, przyprawy i sól. Wymieszać dodając koncentrat pomidorowy. Dodać groszek, a także cały czas mieszając, następnie dodać kurczaka. Podgrzewać, dodać wodę i mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia. Dodać ryż i mieszać się regularnie w celu uniknięcia nadmiernego przyklejania. Gdy cała woda wyparuje, przykryć szczelnie przylegającą pokrywką i dusić na ciepło. Odczekać 15 minut, odkryć, wymieszać i dodać pozostałą część oleju.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział dla turystów:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Lotnisko Chopina pobiło swój
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
O czym pamiętać rezerwując bilet lotniczy przez internet?
System ESP w autobusach od 2014 roku
Cypr zaprasza na Festiwal Wina
Hotel jest zawsze odpowiedzialny za bagaż klienta?
Moherowe berety - popularną pamiątką z Torunia!
Kalendarium imprez wakacyjnych w województwie łódzkim
Który kraj najchętniej odwiedzają turyści?
Struktura polskiego rynku biur turystycznych
Słoneczne Połówki - nowa promocja w Triadzie
Pyrzowice będą miały pierwsze bezpośrednie połączenie z Berlinem
Dobre dla gastronomii zmiany społeczne
Stare i zapomniane miasto nową atrakcją turystyczną Londynu
CP Construction wybudują kompleks hotelowy Barbarka II
Polska pokazała się w Brukseli
Kotlina Jeleniogórska - połączenie piękna natury z żywą historią
Powstała LOT "Partnerstwo Ziemi Sandomierskiej"
Włochy - Korsyka w sezonie 2007
RMF ostrzega: turyści czytajcie umowy z biurami podróży, bo możecie za wycieczkę słono przepłacić
wizerunek Polski w oczach turysty międzynarodowego