TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Restauratorzy zaczynają doceniać warszawską Pragę

2005-05-27

Jak dotąd salonem kulinarnym prawobrzeżnej Warszawy była ul. Francuska. Jednak coraz większa popularnością wśród restauratorów zaczynają cieszyć się okolice Dworca Wileńskiego.

r e k l a m a


Na Pradze-Południu powstają lokale klimatem nawiązujące do przedwojennych warszawskich wyszynków. Są one odpowiedzią na fakt, iż Pragę odkryli artyści, fotograficy i projektanci, dzięki którym wiele zaniedbanych praskich poddaszy i podwórek zamieniło się w tętniące życiem kulturalno-towarzyskim pracownie.

W okolicach Teatru Academia powstanie nowy lokal - Skład Butelek, knajpa w klimacie przedwojennego warszawskiego wyszynku. Podobnym klimatem wabi już Mellina Praska w podwórzu przy Białostockiej 22 oraz Knajpa U Krawca w kamienicy przy Inżynierskiej.
Nowe knajpy powstaną również przy 11 Listopada, przy Wileńskiej i Folwarcznej.

Specjaliści ds. lokali użytkowych twierdzą, iż nigdy wcześniej nie było takiego zainteresowania prowadzeniem działalności gastronomicznej w tej części miasta. Być może więc w Warszawie powstaje nowy świat kawiarenek, restauracji i klimatycznych knajp...



 
     

Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
restauracje restauracja Warszawa Praga praga Południe lokale gastronomiczne skład butelek knajpa u kawiarnia kawiarnie knajpy w warszawie mellina praska krawca na pradze warszawska


Komentarze:

Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za wypowiedzi na forum. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję