TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Polacy polubią grecką kuchnię?

Taką nadzieję mają właściciele sieci restauracji Panteon, którzy planują otworzenie w Polsce co najmniej kilku restauracji.


Nowotworzone lokale będą serwować dania kuchni greckiej w wydaniu fast food. Podstawą menu będzie gyros wieprzowy z ryżem frytkami i sosem tzatziki. Ceny dań będą wahały się od 9.90 zł za pitę z mięsem wieprzowym lub kurczakiem z cebulką pomidorami i sosem tzatziki do 16.90 zł za Suvlaki (szaszłyki z kurczaka lub wieprzowiny podawane z ryżem, frytkami i sosem tzatziki).

Pomysł na lokale oparte o kuchnie grecką powstał na bazie doświadczeń Tomasz a Tokarczyka, jednego z współwłaścicieli Panteonu, współpracującego z kucharzem, który przez 10 lat zdobywał doświadczenia kulinarne w Grecji.

Restauracje Panteon nie będą pierwszymi lokalami, otwieranymi przez Tomasza Tokarczyka. Prowadzi on ju restauracje Fajita w Arkadii. Lokal serwuje dania kuchni tex-mex, czyli potrawy z teksańskim lub meksykańskim rodowodem.

Szacuje się, że koszt otwarcia jednego lokalu marki Panteon w centrum handlowym będzie inwestycją rzędu 350 000 zł.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Panteon warszawa restauracja sieć lokali sieć restauracji centrum handlowe kuchnia grecka ankieta koszt otwarcia z ryżem gyros wieprzowy w




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję