TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Sanepid przyjrzy się tzw. małej gastronomii

2010-07-14

Pomorski sanepid zapowiedział, że w tym sezonie przeprowadzi jeszcze więcej kontroli. Inspektorzy skupią się na nadmorskich kurortach.

r e k l a m a


W ubiegłym roku na Pomorzu działało 5465 zakładów żywienia zbiorowego otwartego (bary, restauracje, pizzerie), w tym 3375 zakładów małej gastronomii. Kontrole przeszło 4106 zakładów żywienia zbiorowego, w tym 2313 lokali małej gastronomii.

Sanepid sprawdza kuchnie w ośrodkach wczasowych i kolonijnych oraz punkty gastronomiczne. Najczęstsze uchybienia to: brak aktualnych badań lekarskich pracowników, brak odzieży ochronnej pracowników, brak oznakowania produktów spożywczych, używanie produktów po dacie ważności.



 
     

Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Sanepid mała gastronomia kontrole małej gastronomii sanepidu nadmorskich kurortach nad morzem zakład żywienia zbiorowego otwartego


Komentarze:

Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za wypowiedzi na forum. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję