TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






R&C Union: w 2008 dwa razy więcej lokali Sioux i Lizard

Piotr Mikołajczyk, prezes zarządu spółki Restaurants & Clubs Unions buduje sieć gastronomiczną, do której będą należeć restauracje Sioux i kluby Lizard.


Dotychczas na rynku pojawiło się trzynaście lokali - 10 Sioux i 3 Lizard. W tym roku są plany otwarcia kolejnych 12-17 lokali. Teraz spółka szuka źródeł finansowania. Na zaplanowany rozwój potrzebuje około 20 mln złotych.

Nie wystarcza nam już finansowanie bankowe i staramy się o dodatkowe - mówi Mikołajczyk. R&C Union przygotowywał się do publicznej emisji, ale plany te pokrzyżowały giełdowe spadki. Władze firmy szukają kapitału w prywatnych funduszach inwestycyjnych, rozważają też pozyskanie pieniędzy z rynku New Connect.

Restauracje Siuox serwują kuchnię teksańsko-meksykańską. Koszt otwarcia jednego lokalu to 1-1,2 mln złotych, w przypadku klubów muzycznych koszty są wyższe.

Specjaliści z branży twierdzą, iż w dużych miastach rynek gastronomiczny powoli staje się nasycony. Prezes R&C Union przyznaje, że dla pojedynczych restauratorów działania mogą być utrudnione, jednak wyspecjalizowane sieci jak choćby kluby muzyczne mają duże szanse.

Piotr Mikołajczyk - były prezes Sfinksa buduje więc konkurencyjną sieć.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Piotr Mikołajczyk Restaurants & Clubs Unions Sioux Lizard restauracje restauracja rozwój sieć




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję