TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Inspekcja Handlowa kontroluje punkty gastronomiczne

W popularnych turystycznych miejscowościach rozpoczynają się wakacyjne kontrole lokali gastronomicznych. Inspekcja Handlowa przyjrzy się przede wszystkim cennikom oraz wielkościom posiłków.


Zgodnie z przepisami, restauratorzy są zobowiązani informować klientów o ilości nominalnej porcji potrawy, ilości głównego składnika (mięsa, drobiu, ryby) oraz dodatkach uzupełniających. W przypadku napojów alkoholowych należy zamieszczać informacje o ilości alkoholu i soku.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
kontrola restauracji lokali inspekcja handlowa kontroluje punkty gastronomiczne cennik potraw menu




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję