Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Sfinks Polska otwiera nowy lokal
Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył nową restaurację pod szyldem Fabryka Pizzy w Zgierzu.
To drugi lokal tej marki, uruchomiony w ostatnim czasie przez operatora. Nowa restauracja powstała w budynku, w którym działa także zgierski Sphinx. Oba lokale mieszczą się przy ul. Dąbrowskiego i są prowadzone przez tego samego franczyzobiorcę.
Restauracja liczy ok. 80 m kw. i jest dwupoziomowa. W salach jadalnych, na parterze oraz na antresoli, ustawiono 22 stoliki, przy których może zasiąść do 45 osób. Nowo powstała restauracja jest miejscem przyjaznym dla dzieci - przygotowano w niej kącik zabaw oraz krzesełka do karmienia.
W niedalekiej przyszłości planowane są kolejne otwarcia, m.in. w Kołobrzegu i w Warszawie. Na podstawie umowy masterfranczyzowej grupa Sfinks ma wyłączność na rozwijanie tej sieci.
Nowa restauracja w Zakopanem
Na turystów i mieszkańców Zakopanego czeka nowo otwarta restauracja "Tarasy Gubałówka", która powstała w budynku dawnej restauracji Gubałzzeria.
Nazwa restauracji podkreśla jej największy atut - trzy poziomy tarasów, z których rozpościera się piękny widok na Tatry. W menu restauracji znajdują się zarówno regionalne przysmaki, które przygotowywane są na bazie lokalnych produktów, jak również najpopularniejsze polskie potrawy. Część pozycji powstała specjalnie z myślą o najmłodszych. Na najniższej kondygnacji przygotowany został punkt szybkiej obsługi. To alternatywa dla tych, którzy nie mają ochoty na posiłek obiadowy, tylko na napój i szybką przekąskę.
Ze specjalnych promocji będą mogli skorzystać posiadacze biletów na kolej PKL. Otrzymają duże piwo w cenie małego, a dodatkowo do końca sierpnia mogą liczyć na 5 proc. zniżki na wszystkie dania z karty - mówi Patryk Białokozowicz, z Zarządu PKL.
Nowa restauracja w Katowicach
W lipcu na kulinarnej mapie Katowic pojawiła się nowa Restauracja Diamentowa.
Restauracja znajduje się w Hotelu Diament Plaza w Katowicach, przy ulicy Dworcowej 9, w bezpośredniej bliskości Rynku i Głównego Dworca Kolejowego. Lokal specjalizuje się głównie w daniach kuchni śląskiej, ale także miłośnicy kuchni europejskiej znajdą coś dla siebie. Restauracja oferuje wybór alkoholi, w tym piwa regionalne z Browaru Cieszyńskiego.
Szefem kuchni jest Gustaw Kwapich. Z zup polecany jest żur żyniaty i wodzionka, z dań głównych największą popularnością cieszy się tradycyjna rolada śląska, gumiklyjzy i modro kapusta. Na deser można zamówić spajzę, czyli tradycyjny śląski smakołyk, przygotowywany z kurzych jaj i cytryny.
W letnich miesiącach, przy restauracji funkcjonuje uroczy ogród, w którym w spokoju i ciszy, z dala od hałasów miasta można rozkoszować się kieliszkiem bardzo dobrego wina. W Restauracji Diamentowej znajduje się także osobna sala pełniąca funkcję Winiarni. Można tutaj skosztować win z szerokiej i profesjonalnie dobranej przez eksperta - Sławomira Chrzczonowicza, karty win.
Restauracja czynna jest codziennie od 12:00 do 22:00
Kolejna restauracja Sphinx w Warszawie
W Warszawie została uruchomiona nowa restauracja Sphinx. Tym sposobem to już szesnasta restauracja w stolicy.
Sala w najnowszej restauracji Sphinx ma powierzchnię około 250 m kw. Przygotowano w niej miejsca dla blisko 170 klientów. Dodatkowo w sezonie przy restauracji działa duży ogródek letni, gdzie na powierzchni ponad 100 m kw. ustawiono stoliki na 120 osób. Nowy lokal powstał przy ul. Puławskiej 543.
W ofercie obok propozycji z karty głównej, są także dania inspirowane kuchnią Libanu w ramach wkładki do menu "Mięta, Sumak i Kolendra". Receptury dań opracowała Samar Khanafer, popularna w Polsce ekspertka kuchni Bliskiego Wschodu, laureatka programu MasterChef i autorka kulinarnego bestsellera "Hummus, za atar i granaty".
Sieć Sphinx, powiększyła się o nową restaurację w Warszawie. Nowo otwarta restauracja, działająca w modelu operatorskim, to już piętnasty Sphinx w stolicy.
Najnowsza restauracja należąca do sieci mieści się przy al. Niepodległości 211 i sąsiaduje z pubem Bolek. Wejście do niej usytuowane jest od strony Biblioteki Narodowej. W sali o powierzchni 134 mkw. goście mają do dyspozycji 194 miejsca przy 77 stolikach, w lokalu znajduje się również kącik zabaw dla dzieci. Oprócz tego ogródek letni z widokiem na park może pomieścić blisko 80 osób. Restauracja otwarta jest od niedzieli do czwartku w godzinach 11:00-23:00, a w piątki i soboty między 11:00 a 24:00.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział dla turystów:
Opłata turystyczna to głupi pomysł, ale projekt jest w fazie
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Hellas Travel rozpoczyna sprzedaż oferty letniej z powiększonym zespołem
Wizz Air uruchomi specjalne loty z Katowic i Warszawy
Nowe osoby w Polskich Hotelach Niezależnych
Pierwszy hotel Mercure w Debreczynie
Gdańsk Airport podsumowuje pierwsze półrocze
Udany styczeń na wrocławskim lotnisku
Mercure Warszawa Centrum wzbogaca kadrę kierowniczą
Takiego lipca na Lotnisku Chopina jeszcze nie było
Park Inn by Radisson otwiera hotel w Poznaniu
Dobre wyniki lotniska w Babimoście
Zmiany w zimowym rozkładzie połączeń lotniczych z Modlina
Powrót połączeń Bydgoszcz - Lwów
Nowe połączenie z wrocławskiego lotniska
PRACOWNIK DZIAŁU TARYF LOTNICZYCH
Jakie oprogramowanie i system rezerwacyjny dla agenta turystycznego ?