Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Sfinks Polska otwiera nowy lokal
Grupa Sfinks Polska otworzyła nową restaurację pod marką Fabryka Pizzy w Krakowie.
Nowo powstały lokal mieści się w Czyżynach, w pobliżu Akademii Wychowania Fizycznego. Restauracja prowadzona jest w modelu franczyzowym i jest szóstym lokalem tej sieci w mieście. Jednocześnie jest to już 17. Fabryka Pizzy w Polsce i siódma, która działa w ramach Sfinksa.
Nowo powstała Fabryka Pizzy zajmuje powierzchnię 160 mkw., a sala konsumpcyjna pomieści 50 gości. W sezonie letnim przy restauracji będzie działać również ogródek, z miejscem dla ok. 20 osób. Dla najmłodszych przygotowano kolorowy kącik zabaw, krzesełka do karmienia i przewijaki. Wystrój wnętrza Fabryki Pizzy jest urządzony zgodnie z najnowszymi standardami sieci. Salę zdobią przybory kuchenne, jak wałki do ciasta i deski. Przyjazny klimat nowej restauracji podkreślają też wyłożone cegłą ściany, drewniane stoły i kolorowe krzesła.
Nowa Fabryka Pizzy w Krakowie mieści się na parterze bloku mieszkalnego przy ul. Bolesława Orlińskiego 5 na osiedlu mieszkaniowym Avia. Restauracja jest otwarta od niedzieli do czwartku w godzinach 12:00-22:00, a w piątki i soboty od 12.00 do 23.00.
Pizza Hut otwiera nowy lokal w Warszawie
W sobotę, 1 września, swoją działalność rozpocznie restauracja Pizza Hut Delivery w Warszawie. Będzie to 15. lokal marki w tym mieście.
Uroczyste otwarcie Pizza Hut Delivery w Warszawie rozpocznie się o godzinie 11:00. Nowa restauracja jest zlokalizowana przy ul. Wrocławskiej 8 - jednej z głównych ulic Nowego Bemowa. Lokal oferuje najpopularniejsze smaki Pizza Hut z dostawą w 30 minut.
W dniu otwarcia, od godziny 12.00, na gości lokalu będą czekały atrakcyjne niespodzianki, w tym wyjątkowa promocja - darmowa średnia pizza Pepperoni lub Margherita dla pierwszych 100 osób! Ponadto, na przybyłych gości będzie czekać słodki poczęstunek oraz kolorowe balony dla najmłodszych.
Restauracja będzie czynna od niedzieli do czwartku w godzinach 11:00 - 23:00, a w piątki i soboty od 11:00 do 24:00.
Kolejny lokal w portfelu Sfinksa
Jest to już szósta restauracja tej marki działająca w ramach Sfinksa. Do portfolio grupy Sfinks Polska dołączyła kolejna restauracja Fabryki Pizzy.
Lokal mieści się w Piasecznie przy ul. Energetycznej 9 i jest prowadzony w modelu operatorskim. Włączenie jej do sieci restauracji zarządzanych przez grupę to efekt przejęcia lokalu od franczyzobiorców.
W restauracji Fabryka Pizzy na blisko 165 mkw. powierzchni do dyspozycji klientów są dwie sale. Jedna z nich mieści się na parterze, druga zaś na antresoli na piętrze, gdzie można organizować duże spotkania grupowe. Przy stolikach dla klientów przygotowano ok. 50 miejsc. W sezonie letnim przy restauracji działa również ogródek, który pomieści 30 osób, a docelowo ma być powiększony. W lokalu nie brakuje również udogodnień dla rodzin z dziećmi - dla najmłodszych gości urządzono kolorowy kącik z zabawkami i przygotowano krzesełka do karmienia.
Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i WOOK, otwiera pierwszy lokal nowej marki Lepione & Pieczone. Tym samym wprowadza na rynek nowy koncept gastronomiczny, działający w coraz bardziej popularnym w Polsce i na świecie segmencie fast casual dining. Restauracja mieści się w ścisłym centrum Łodzi, tj. przy ul. Piotrkowskiej 89 i jest prowadzona we franczyzie.
Nowy koncept Lepione & Pieczone nawiązuje bezpośrednio do charakterystycznych smaków Chłopskiego Jadła łącząc przy tym tradycję z nowoczesnością. Jest to odpowiedź na zmieniające się oczekiwania klientów, szczególnie tych młodszych, którzy z jednej strony chcą zjeść zdrowy, domowy posiłek w wysokiej jakości i niewygórowanej cenie, a jednocześnie zależy im na szybkiej i sprawnej obsłudze. Liczymy, że nowy format przypadnie do gustu klientom tym bardziej, że kuchnia polska to numer jeden na liście gastronomicznych preferencji - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy marka Lepione & Pieczone.
Pierwszy lokal Lepione & Pieczone zajmuje powierzchnię ponad 100 m2. Wiodącym elementem dekoracyjnym są zdjęcia pokazujące proces lepienia pierogów. Główną część lokalu stanowi otwarta kuchnia, dzięki czemu gość może zobaczyć pracę kucharzy. Dania są inspirowane kartą Chłopskiego Jadła, stąd w menu Lepione & Pieczone znalazł się szeroki wybór pierogów z wody i z pieca, kasze, tradycyjne polskie podpłomyki, a także pieczone mięsa i ryby. W ofercie są również sałatki dnia podawane w charakterystycznych słoikach, zupa, desery oraz napoje. Lokal działa od niedzieli do czwartku w godzinach 12.00-22.00, a w piątki i w soboty od 12.00 do 24.00.
Fabryka Pizzy trafia do Kołobrzegu
W Kołobrzegu ruszył lokal Fabryki Pizzy należący do Sfinks Polska. Nowo powstała restauracja serwująca dania kuchni włoskiej znajduje się na ostatnim piętrze galerii Hosso przy Placu Ratuszowym 3. Jest to pierwszy lokal działający pod szyldem Fabryki Pizzy w tym mieście. Restauracja jest prowadzona w modelu operatorskim.
Nowa Fabryka Pizzy w Kołobrzegu dysponuje łącznie blisko 150 mkw. powierzchni. Restauracja została podzielona na dwie sale, w których może zasiąść przeszło 40 gości. Przynależą do niej również dwa duże tarasy, skąd rozciąga się widok na panoramę miasta. W sezonie letnim pomieszczą one ponad 50 osób. Lokal jest przyjazny rodzinom z dziećmi - z myślą o najmłodszych restaurację wyposażono w krzesełka do karmienia, co więcej, na dzieci czeka tu również kolorowy kącik zabaw.
Restauracja działa od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00-21:00, w niedziele od 12:00 do 20:00. W lokalu wkrótce dostępna będzie też usługa delivery.
Sfinks otwiera dwie nowe restauracje
W Mińsku Mazowieckim zostały otwarte dwie restauracje w ramach sieci Sfinks Polska. Lokale to - Sphinx oraz Fabryka Pizzy. Lokale działają w nowo powstałej Galerii Emma przy ul. Kościuszki 1 i są pierwszymi restauracjami tych sieci w mieście. Obie restauracje są franczyzowe.
Nowo otwarta Galeria Emma znajduje się w ścisłym centrum miasta, co stanowi dogodną lokalizację dla klientów naszych restauracji. Uruchamiając jednocześnie dwa koncepty w jednym miejscu udostępniamy szeroką ofertę, która odpowiada na różne potrzeby klientów i gusty kulinarne. Mamy nadzieję, ze wszystkie te zalety wpłyną na to, że restauracje będą chętnie odwiedzane przez mieszkańców Mińska Mazowieckiego - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx i Fabryka Pizzy.
Nowe lokale są usytuowane na drugim piętrze budynku w swoim bezpośrednim sąsiedztwie. Powierzchnia restauracji Sphinx to 350 mkw, a przy stolikach może zasiąść prawie 75 osób. Dla dzieci dodatkowo stworzono kącik zabaw. W ofercie znajdują się smaki inspirowane kuchnią bliskowschodnią, a najbardziej rozpoznawalnym daniem restauracji jest kultowa już shoarma. W menu można także znaleźć propozycje zarówno dla miłośników lekkich i wegetariańskich, a także mięsnych dań (takich jak np. steki), ofertę lunchową oraz Kids Menu.
W usytuowanej tuż obok Fabryce Pizzy na powierzchni ok. 50 mkw przygotowano miejsca dla około 30 osób. W wystroju restauracji znalazły się elementy charakterystyczne dla tej sieci - drewniane wałki do ciasta, kolorowe lampy i ściany wyłożone cegłą. Restauracja zapewnia też udogodnienia dla rodzin z dziećmi, m.in. krzesełka do karmienia.
Zarówno restauracja Sphinx, jak i Fabryka Pizzy będą miały usługę dostaw do klienta.
Restauracja jest połączeniem kalifornijskiego stylu i kreatywnej kuchni. Zlokalizowana jest w samym centrum Krakowa i zaprasza już od 30 maja 2018 r.
Mavericks jest położona jest tuż przy Galerii Krakowskiej, Dworcu Głównym i hotelu Vienna House Andel s Cracow, 10 minut od Starego Miasta. Kuchnia restauracji obiecuje dania w stylu kalifornijskim z azjatyckimi, meksykańskimi i europejskimi wpływami. Inspirowaliśmy się kuchnią kalifornijską, jednak dostosowaliśmy ją do naszych polskich realiów. Świeże mięso i owoce morza, warzywa i owoce prosto od lokalnych dostawców i brak "ulepszaczy" to wyróżniki kuchni Mavericks. - zapewnia.
W menu znajdują się takie specjały, jak: Mavericks Burger (siekana wołowina, brioszka, cheddar, majonez kolendrowy z chili), Muszle Taco (tortilla z wołowiną, warzywami i purée z fasoli oraz salsa cruda), Surf 'n' Turf (polędwica wołowa, krewetka, purée z batatów, grillowane warzywa) czy California Veggie Pizza (grillowany bakłażan, brokuł, suszone pomidory, kukurydza). W sezonie letnim ogródek wychodzący na Plac Jeziorańskiego w Krakowie podkreśla swobodną atmosferę restauracji.
Wyróżnikiem Mavericks Cracow są propozycje food sharing. Szef kuchni skomponował dwa zestawy degustacyjne złożone z przekąsek, dań głównych, dodatków i deserów, które podane są na dużych półmiskach i podzielone na kawałki. Taka wspólna uczta pozwala na degustację większej ilości specjałów i daje większą radość ze wspólnego ucztowania. Zestawy Smaki Kalifornii dostępne w cenie 90 lub 120 PLN od osoby.
Nazwa restauracji nawiązuje do Mavericks, miejsca w Kalifornii, które należy do najsłynniejszych i najbardziej wymagających rejonów do surfowania. Kalifornia kojarzy się ze swobodą, relaksem na słonecznych plażach, surferskim duchem, ekologicznym i zdrowym podejściem do życia oraz radością jedzenia.
Sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, uruchomiła kolejną restaurację w Bydgoszczy.
Nowy lokal usytuowany jest w ścisłym centrum miasta, przy ul. Stary Rynek 20. Najnowszy Sphinx to druga restauracja działająca pod tym szyldem na terenie Bydgoszczy. Prowadzona jest w modelu operatorskim.
Nowa restauracja znajduje się przy bydgoskim rynku i zajmuje łącznie blisko 380 mkw. W restauracji na gości czeka 29 stolików, przy których może zasiąść 100 osób. Z myślą o najmłodszych w lokalu przygotowano strefę zabaw. Restauracja otwarta jest od poniedziałku do czwartku w godzinach 12:00-22:00, w piątki i soboty między 12:00 a 23:00, a w niedziele od 12:00 do 21:00. Lokal już wkrótce uruchomi usługę dowozu zamówień do klienta.
Magda Gessler otworzy nową restaurację
Gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" otwiera kolejną restaurację. Tym razem stawia na Gdynię, gdzie jej zdaniem wciąż brakuje dobrych lokali rybnych.
W jej nowej restauracji, tworzonej na wzór tego rodzaju lokali w Hiszpanii i Portugalii, serwowane mają być polskie ryby oraz owoce morza z hiszpańskiej Galicji.
Magda Gessler ogłosiła niedawno plany otwarcia restauracji serwującej tradycyjną polską kuchnię w Kanadzie lub USA. Gwiazda TVN nie rezygnuje jednak z dalszego podbijania rodzimego rynku gastronomicznego i jeszcze w kwietniu otwiera restaurację w Gdyni, na Kamiennej Górze. Lokal będzie się nazywał Porto Santo by Magda Gessler i ma przypominać restauracje rybne z Hiszpanii i Portugalii, którymi Magda Gessler jest zafascynowana.
Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie, a nie w morzu - będzie można ją wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówi restauratorka agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" jest przekonana, że nad polskim morzem wciąż brakuje dobrych restauracji rybnych. Większość z obecnie istniejących lokali serwuje klientom ryby odmrażane, co Magda Gessler uważa za największy dramat restauracji.
Myślę, że dokonamy tego samego, plus jeszcze chyba jakiś dodatek egzotyczny, będzie tam też dużo owoców morza, z hiszpańskiej Galicji, z Asturii, z najlepszych akwenów morskich, gdzie woda jest zimna, a owoce morza są przepyszne - mówi Magda Gessler.
Wystrój gdyńskiej restauracji ma nasuwać skojarzenia z morzem, wnętrze utrzymane jest więc w odcieniach limonki, turkusu i szafiru. Magda Gessler twierdzi, że w nowym lokalu udało jej się zatrudnić bardzo dobrą ekipę kucharzy - są to młodzi ludzie, ale mający duże doświadczenie w zawodzie. Gwiazda liczy, że restauracja przyciągnie zarówno turystów, jak i lokalnych wielbicieli ryb i owoców morza.
Otwarcie restauracji przewidziane jest na koniec kwietnia.
Pizza Hut otwiera lokal w Szczecinie
28 marca o godzinie 11:00 sieć restauracji Pizza Hut zaprosi mieszkańców Szczecina na otwarcie pierwszej w tym mieście restauracji Pizza Hut Delivery.
Lokal oferuje najpopularniejsze smaki Pizza Hut z dostawą w 30 minut. Otwarciu towarzyszyć będą specjalne promocje i atrakcje dla gości.
Nowa restauracja mieści się w Centrum Handlowym Stara Cegielnia, przy ul. Przyjaciół Żołnierza 128A w Szczecinie. W dniu otwarcia, na gości lokalu będą czekały niespodzianki, w tym promocja - darmowa pizza dla pierwszych 100 osób.
Restauracja będzie czynna od poniedziałku do czwartku w godzinach 11:00 - 23:00, a w piątki, soboty i niedziele od 11:00 do 24:00. Klimatyzowany lokal, z bezpłatnym dostępem do WiFi i osobnym wejściem z zewnątrz budynku, zajmie powierzchnię 122 m2. Do użytku gości zostanie oddane całoroczne patio wewnątrz Centrum.
Pizza Hut Delivery to pierwsza restauracja tego konceptu w Szczecinie. Lokal oferuje najbardziej popularne smaki Pizza Hut z dostawą w maksymalnie 30 minut.
Sfinks otwiera nową restaurację
Sfinks Polska otworzył w Warszawie Fabrykę Pizzy. Nowa restauracja, w której serwowane są dania kuchni włoskiej mieści się na Ursynowie przy Al. KEN 20a, w pobliżu stacji metra Kabaty. To trzecia Fabryka Pizzy uruchomiona w ramach masterfranczyzy przez grupę Sfinksa.
Fabryka Pizzy działa na dwóch poziomach na powierzchni ok. 170 mkw. Dla gości przygotowano ponad 20 stolików, przy których może zasiąść łącznie ok. 80 osób. Na antresoli, ozdobionej charakterystycznymi, okrągłymi przejściami, istnieje możliwość wydzielenia kameralnej sali, gdzie można zorganizować np. spotkanie czy przyjęcie urodzinowe. W cieplejsze dni odwiedzający restaurację będą mieli do dyspozycji letni ogródek z miejscem na 20 osób. W lokalu nie brakuje też udogodnień dla rodzin z dziećmi jak kącik zabaw czy krzesełka do karmienia.
We wnętrzu restauracji dominują ceglane ściany oraz drewniane elementy, tworzące ciepłą atmosferę tego miejsca. Swojskość lokalu podkreślają również oryginalne ozdoby, takie jak wałki do ciasta czy zawieszone na ścianach deski do krojenia.
Oprócz pizzy w menu znajdują się różnego rodzaju makarony, gnocchi czy risotto, również na razowym cieście. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli wypiekane buły pizzowe z różnymi składnikami. Lokal będzie prowadził także usługę delivery.
Nowa restauracja w Krakowie
Jurorka programu Top Chef, producentka telewizyjna, autorka książek kulinarnych otwiera własną restauracje w Krakowie.
W Krakowie, w lokalu Zalipianki swoją restauracje otwiera Ewa Wachowicz, polska producentka i dziennikarka telewizyjna, prowadząca program "Ewa gotuje". Lokal znajduję się przy Rynku Głównym w Krakowie, na rogu ulicy Szewskiej i Plant. Jak mówi właścicielka, w restauracji będzie serwować "kuchnię polską, małopolską i krakowską we współczesnym wydaniu". Restauracja pomieści ok. 100 gości, którzy do godziny 13 będą mogli zjeść śniadania w wypiekanymi na miejscu podpłomykami, wytwarzanymi w restauracji lub dostarczanymi przez lokalnych wytwórców wędlinami, pasztetami oraz przetworami. Całe Menu dostępne na oficjalnej stronie www.zalipianki.pl Wnętrze restauracji to efekt pracy plastyka Roberta Piątka oraz Sebastiana Gomułki i Andrzeja Górnisiewicza, autorów filmowych scenografii i dekoracji wnętrz (m.in. w filmie "Wołyń").
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Restauracja nowa w 2018
[2018-04-12 10:31 89.25.186.*]
Nie lubię kobiety, nie odwiedzę restauracji. odpowiedz »
Restauracja nowa w 2018
[2018-04-13 10:43 188.146.34.*]
Niech się sama najpierw doprowadzi do estetycznego wyglądu ! odpowiedz »
Restauracja nowa w 2018
[2018-04-13 10:45 188.146.34.*]
niech się sama najpierw doprowadzi do estetycznego wyglądu ! odpowiedz »
Restauracja nowa w 2018
[2018-04-18 18:56 80.52.226.*]
ciekawe co na to Polski Sanepid - jak wiemy - różni się odrooobiiinęęęę od zagranicznych equiwalentów.
Jak wiemy na warszawskiej starówce - pani Magda trzymała w upał kanapki na wystawie, bez chłodziarek. Można - można, co wolno..... odpowiedz »Restauracja nowa w 2018
[2018-04-18 23:19 89.65.66.*]
Jeśli to prawda, że nad morzem brakuje dobrych restauracji rybnych, to po otwarciu Porto Santo, będzie ich brakowało jeszcze bardziej. Dobra restauracja w okienku TV nie oznacza jakości w rzeczywistości. Bohdan odpowiedz »
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Nowy rozkład lotów z Wrocławia
Ryanair zainaugurował nowe połączenie ze Szczecina
Bliskowschodni przewoźnik zapowiada powrót do Warszawy
Spadek liczby pasażerów w Katowice Airport
Ecco Holiday rozpoczyna zwroty zaliczek dla klientów
Nowe połączenie z lotniska w Poznaniu
Ryanair zwiększy ilość lotów z Modlina
Czartery wracają na wrocławskie lotnisko
Wizz Air zamyka bazę na polskim lotnisku
Hotel Mercure Kraków Fabryczna City już otwarty
Wygoda Travel rozpoczęła sprzedaż oferty zimowej 2021
Strajk na portugalskich lotniskach
Bari wraca do siatki połączeń wrocławskiego lotniska
Narty, Francja, Val Thorens, Styczeń
Emerging Travel Group ma nowego przewodniczącego wykonawczego
Ryanair uruchomi nowe połączenie z Bydgoszczy
Nowy Dyrektor Sprzedaży i Marketingu EXIM tours
Nowy hotel Radisson Hotel Group w Polsce
Pracownicy Parku skontrolują przewodników
Sierpień kolejnym miesiącem spadków