TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






To będzie najlepszy sezon w historii greckiej turystyki?

Jeśli nic niespodziewanego się nie wydarzy, rok 2017 powinien być najlepszym w historii greckiej turystyki - przekonuje grecka minister turystyki.


Cytowana przez serwis Greek Travel Pages, minister Elena Kountoura przekonywała, że liczba rezerwacji, zarówno z tradycyjnych, jak i nowych rynków przyjazdowych wzrasta od 15 do nawet 70 proc., w porównaniu do roku wcześniejszego. Minister Kountoura przekonywała, że będzie przynajmniej 150 nowych połączeń lotniczych i 6000 dodatkowych lotów do regionalnych portów lotniczych, takich jak Kos, Rodos, Mykonos, Santorini, Korfu, Kefalonia, Zakynthos, Aktion, czy Saloniki. Nowe połączenia są z wielu europejskich miast, ale także z innych krajów, takich jak Rosja, Izrael czy Liban - przekonywała Elena Kountoura. Grecka minister dodała, że w Międzynarodowym Porcie Lotniczym w Atenach spodziewane są bezpośrednie połączenia z Azji, Bliskiego Wschodu i Stanów Zjednoczonych.

Minister Kountoura spodziewa się także wzrostu liczby turystów z Bliskiego Wschodu, Chin i Północnej Korei. W zeszłym roku Grecja zanotowała dwucyfrowy wzrost liczby turystów z każdego z tych kierunków, i w tym roku spodziewa się tego samego. Minister turystyki, bazując na danych dotyczących składanych wniosków o wydanie wiz spodziewa się także 30 procentowego wzrostu liczby turystów przyjeżdżających z Indii.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
turystyka Grecja sezon minister turystyki Elena Kountoura hotele rezerwacje biura podróży


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję