Ogłoszenia
Ogłoszenia
- specjalista ds turystyki
- Anex - Pracownik Działu Obsługi Agencyjnej
- PILOCI POSZUKIWANI NA WYJAZDY ZAGRANICZNE
- PRODUCT MANAGER/OPIEKUN KLIENTA VIP
- Specialista ds. skarg w dziale Customer Service
- Wakacje.pl Poznań Galeria Panorama-specjalista...
- Pilot do Drezna - 1-4.05.2025
- SZUKAM PILOTA WŁOCHY
- PRACOWNIK BIUROWY - OBSŁUGA KLIENTA
- Rezydent Turystyczny Turcja
Rozpoczną się Targi EuroGastro i WorldHotel 2018
W dniach 21-23 marca, w Centrum Targowo-Kongresowym w Warszawie odbędą się 22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel.
To wydarzenia na światowym poziomie, na których każdy związany z branżą HoReCa po prostu musi być! W tym roku pojawi się dużo nowości rynkowych, a także wiele debiutów za sprawą udziału firm, które dopiero planują wprowadzenie produktów na polski rynek. Dodatkowo program merytoryczny zapowiada się naprawdę interesująco. Obie imprezy organizowane przez MT Targi Polska od lat budzą ogromne zainteresowanie osób poszukujących innowacyjnych rozwiązań dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, hoteli czy pensjonatów.
W tym roku pojawi się blisko 300 wystawców z 20 krajów: Arabii Saudyjskiej, Austrii, Belgii, Bułgarii, Chin, Czechy, Francji, Gruzji, Hiszpanii, Holandii, Japonii, Kenii, Niemiec, Rosji, Słowacji, Szwecji, Tajlandii, Wielkiej Brytanii i Włochy. Wśród nich aż 71 firm, które będą po raz pierwszy. Trzy dni targowe są szansą na nawiązanie nowych kontaktów biznesowych, zdobycie potrzebnej wiedzy podczas szkoleń i konferencji. To także możliwość znalezienia inspiracji i zobaczenia profesjonalistów podczas widowiskowych konkursów.
Nowości 2018
W tym roku na targach królować będą nowości. Wystawcy zaprezentują specjalistyczne urządzenia i akcesoria do wyposażenia zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych, barów i obiektów noclegowych. Od wodoodpornych winylowych podłóg, poprzez nowoczesne bufety czy specjalistyczne oprogramowanie, po innowacyjne środki czystości i ekskluzywne tekstylia. Pojawi się też dużo nowych produktów spożywczych, w formie przekąsek czy napojów, które w najbliższym czasie mogą zawojować lokale typu fast food. Atrakcyjnie zapowiada się oferta dla cukierni i kawiarni, w tym świeże i mrożone produkty, półprodukty oraz dodatki do wypieków i deserów, a także kawa i dodatki. Nie zabraknie też mocnych alkoholi, win, nalewek, piwa, sprzętu i akcesoriów niezbędnych do przyrządzania drinków. Dodatkowo wystawcy przygotują mnóstwo promocji, pokazów live cooking, degustacji, konkursów i innych niespodzianek.
Na stoisku POSBistro organizowane będą tak zwane randki z ekspertami HoReCa" podczas których będzie można zasięgnąć porady m.in. z zakresu prawa, dotacji, sprzedaży i programów lojalnościowych. Firma Kandy będzie uczyć jak w kilka minut przygotować deser, który świetnie smakuje i profesjonalnie wygląda. Z kolei stoisko Selgros Cash&Carry i Transgourmet zmieni się w arenę, na której prezentowana będzie autorska kuchnia i najnowsze kulinarne trendy w wykonaniu Kucharzy Kadry Narodowej. Goście odwiedzający targi będą mogli spróbować autorskich potraw kreowanych przez najlepszych kucharzy w Polsce.
Praktyczna wiedza o zarządzaniu restauracją
22. edycja Targów EuroGastro to szansa dla osób, które chcą poznać od podszewki funkcjonowanie i zarządzanie lokalem gastronomicznym. Pierwszego dnia imprezy, odbędzie się szkolenie na temat sprzedaży i marketingu w gastronomii oraz wykład o tym, jakich błędów unikać otwierając i prowadząc kawiarnię. Tego samego dnia, odbędzie się minikonferencja "Bądź 3 kroki przed i zarabiaj". Dzień później, zorganizowane zostanie szkolenie: "Zmysły - jak nimi pokierować, by Twoja restauracja naprawdę zachwycała gości?".
Tego samego dnia będzie można dowiedzieć się jak sprzedawać więcej wina, jak skonstruować kartę win i jak promować ten trunek podczas konferencji "Wino w restauracji". Dużo uwagi w programie zostanie poświęcone tematyce finansów. Będą one omówione na konferencji "MADE PROGRESS w finansach - (nie) liczysz, (nie) zarabiasz" oraz na szkoleniach "Nowoczesne zarządzanie kosztem, czyli finanse w gastronomii" i "Restauracja bez rotacji pracowników, czyli zarządzanie personelem w XXI wieku".
Poniżej program targów
Możesz także pobrać plik: turinfo_20180320_eg2018_program_targ_w.pdf
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział aktualności dnia:
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Wojewoda wydał decyzję lokalizacyjną dla
Starsze aktualności:
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Flix Bus uruchamia Ukraine
Nocowanie.pl: Zimowy wypoczynek w Polsce przyciąga węgierskich
Wyniki Turystycznych Mistrzostw Blogerów
Jesienno-zimowa oferta lotów Air France KLM
Hotelowy pokój przyszłości AccorHotels
Klient restauracji zapłaci za negatywny komentarz?
W listopadzie ceny wyjazdów zimowych na najważniejszych kierunkach wzrosły
Nowy zawód w polskiej gastronomii
Pasażerowie muszą ujawniać hasła do komputerów?
OSAT i PZOT o procedurach rezygnacji z umowy o imprezę turystyczną
Renesans gastronomii na Pomorzu Zachodnim
McDonalds zakończy działalność w Rosji
Kurtka przeciwdeszczowa, która sprawdzi się w trudnych warunkach. Sprawdź nasze rady!
Gwiazda styczniowego newslettera Ecco