Ogłoszenia
Ogłoszenia
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
- Przewodnik, pilot po USA
- Opiekun klienta - turystyka kolonijna
- Poprowadź z nami biuro podróży
- Poszukiwany pilot po Dreźnie
- wychowawca na zimowisku
- Specjalista ds. Turystyki
- specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds. turystyki
Kto zwyciężył w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów?
W dniach 9-10 listopada w Haston Congress Center odbyła się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów - konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.
W ogólnopolskim konkursie uczestniczyło 12 ekip kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. W tym roku w zmaganiach brały ekipy z takich obiektów i restauracji jak m.in.: Art Hotel (Wrocław), Airport Hotel Okęcie, Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Brasserie Warszawska (Warszawa), Restauracja Warszawska (Sosnowiec), Hotel Restauracja Piano (Lublin) czy Bistro Dobra Zmiana (Białystok).
Tematem VI edycji konkursu były:
- Konkurencja sprawnościowa - w której Szef Ekipy wspólnie z kucharzem przygotowywali sos drobiowy na białym winie ze śmietanką w formie glace (bez zaciągania mąką),
- Konkurencja podstawowa - w której przygotowane zostały dwa dania; przekąska ciepła z filetu z sandacza, boczku wędzonego nie parzonego b/ż, dowolnego produkt CHEF i szczypiorku oraz danie główne z małego filetu ze strusia, langustynki, dowolnego produkt CHEF oraz brandy.
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu była uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Na podium uplasowali się:
- III miejsce - Airport Hotel Okęcie - Sebastian Kornacki i Paweł Jagiełło
- II miejsce - Restauracja Warszawska (Sosnowiec) - Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki
- I miejsce - Brasserie Warszawska (Warszawa) - Maciej Małecki i Marcin Nowak
Kulinarny Rajd Mistrzów to ogólnopolski konkurs, który wyłania talenty sztuki kulinarnej. Organizowany od 6 lat, przyciąga wielu przedstawicieli środowiska gastronomicznego i hotelarskiego z całej Polski. Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział hotele, pensjonaty:
HOTREC: Booking.com nie przestrzega ustawy o rynkach
Starsze aktualności:
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
POT: Połowa Polaków planuje wyjazdy w sezonie
Najpopularniejsze kierunki citybreak w 2023
Większość Polaków wyjedzie w
TSUE rozpatrzył skargę Wizz Air na pomoc dla linii
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Nastroje konsumenckie nie wspierają turystyki wyjazdowej
Lot zainaugurował połączenie do Indii
Wyraźne ożywienie w turystyce przyjazdowej
PKP Intercity: Dodatkowe pociągi na wakacje
Niemiecki sąd podjął decyzję w sprawie sprzedaży Condora
Turcja: Podziemna atrakcja turystyczna zostanie udostępniona do zwiedzania
Zawalił się fragment mostu na Sardynii
Moja Hellada - przewodnik po Grecji
Rzecznik MŚP zgłasza senatorom postulaty branży turystycznej
Lotniska będą potrzebować kilku lat na odbudowanie ruchu pasażerskiego
Lotnisko Chopina zostanie zamknięte
Jak zmieniają się ceny zimowych wyjazdów?
Pożar w ośrodku hotelowym nad morzem
IATA: przewoźnicy będą notować straty także w 2021 r.