Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczki Włochy 10.06 - 18.06.2025
- Doradca/ Specjalista/ Ekspert/ Kierownik
- Wakacje.pl Poznań Galeria Panorama-specjalista...
- Specjalista ds. turystyki
- Pilot wycieczek
- Sprzedam narciarski ośrodek noclegowy
- BUŁGARIA - Rezydent/ka - praca sezonowa
- Specjalista/-ka Ds. Turystyki
- Pilotaż do Saksonii z Wrocławia/6-7.06
- Specjalista ds. turystyki

Młodzi kucharze szkolili się w Olsztynie
2019-06-05Zakończyło się ostatnie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów.
r e k l a m a
W Mikserze Kulinarnym wzięło udział 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Olsztyna i okolic. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej Makro, z pomocą Junior Ambasadora programu - Pawła Kosiorka.
Prowadzący zaprezentowali proces przygotowania kremowego chłodnika z botwiny, serwowanego z jajkiem sous-vide oraz kwaśną śmietaną ogórkową. Pokazowym daniem głównym została polędwica wołowa z grzybami duszonymi w żubrówce, fondantami z buraka i batata oraz sałatką z rukwi wodnej z piklowaną cebulką perłową. Deser zainspirowany był smakami polskiego lata i bazował na musie z leśnych poziomek z dodatkiem belgijskiej czekolady i kruszonki zbożowej.
Dla aktywnych uczestników spotkania przewidziano upominki, m.in. koszulki przekazane przez partnera programu - firmę ChemaN, a także książki "100 receptur na 100 lat niepodległości" i notatniki kulinarne wydane przez Makro Polska.
Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez MAKRO Polska z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne (w tym książkę "Mix Wiedzy Kulinarnej").
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Wrocław trafi do przewodnika
Gault & Millau wraca do
Majówką nad morzem rządzi
Dział targi, konferencje, workshop:
Żeglarstwo przyciągnie turystów do
Nowe wydarzenie dla branży
Starsze aktualności:
Wakacyjne nieruchomości - ceny są
Nowe gwiazdki Michelin w
Większość Polaków wybiera All
Jak piloci Emirates ograniczają zużycie paliwa i emisję podczas operacji
FlixBus zwiększa liczbę
Nekera zaczyna sprzedaż lata
Konto na booking.com dobrym celem dla
Wycieczki tanieją przed
UOKiK wydaje decyzję w sprawie
Organizator turystyki ogłasza niewypłacalność
Orbis wzmacnia strategiczną współpracę z Accorem
W Pompejach zamontują ponad 400 kamer. To dla bezpieczeństwa turystów?
Puszcza Białowieska: wycinki trwają, niektóre ścieżki wyłączone z ruchu
Przeszło 100 tys. osób na karnawale w Wenecji
Lotnisko Heathrow źle przygotowane
Wystartowała nowa edycja konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny
Sprzęt gastronomiczny tanio!!!
Biura podróży przyciągają klientów przecenami
Politycy o możliwym przywracaniu ograniczeń
Lot do USA - skąd i dokąd zapłacimy najmniej?
UOKiK wszczyna postępowanie w sprawie firmy sprzedającej rejsy
Nowy rok przynosi nowe plany dla touroperatorów
Galeria Uffizi nie chce już kolejek
Kraków Airport ostrzega przed utrudnieniami
Wrocław jednym z głównych centrów przesiadkowych FlixBusa
Egzotyka, wspaniałe miasta i piękne krajobrazy. Brazylia
Dwa miliardy z Polskim Bonem Turystycznym
Sri Lanka wystartowała z pilotażowym programem przyjmowania turystów