Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Młodzi kucharze szkolili się w Olsztynie
Zakończyło się ostatnie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów.
W Mikserze Kulinarnym wzięło udział 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Olsztyna i okolic. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej Makro, z pomocą Junior Ambasadora programu - Pawła Kosiorka.
Prowadzący zaprezentowali proces przygotowania kremowego chłodnika z botwiny, serwowanego z jajkiem sous-vide oraz kwaśną śmietaną ogórkową. Pokazowym daniem głównym została polędwica wołowa z grzybami duszonymi w żubrówce, fondantami z buraka i batata oraz sałatką z rukwi wodnej z piklowaną cebulką perłową. Deser zainspirowany był smakami polskiego lata i bazował na musie z leśnych poziomek z dodatkiem belgijskiej czekolady i kruszonki zbożowej.
Dla aktywnych uczestników spotkania przewidziano upominki, m.in. koszulki przekazane przez partnera programu - firmę ChemaN, a także książki "100 receptur na 100 lat niepodległości" i notatniki kulinarne wydane przez Makro Polska.
Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez MAKRO Polska z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne (w tym książkę "Mix Wiedzy Kulinarnej").
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Organizator turystyki ogłasza niewypłacalność
Orbis wzmacnia strategiczną współpracę z Accorem
W Pompejach zamontują ponad 400 kamer. To dla bezpieczeństwa turystów?
Puszcza Białowieska: wycinki trwają, niektóre ścieżki wyłączone z ruchu
Przeszło 100 tys. osób na karnawale w Wenecji
UOKiK wszczyna postępowanie w sprawie firmy sprzedającej rejsy
Nowy rok przynosi nowe plany dla touroperatorów
Sprzęt gastronomiczny tanio!!!
Biura podróży przyciągają klientów przecenami
Politycy o możliwym przywracaniu ograniczeń
Lot do USA - skąd i dokąd zapłacimy najmniej?
Sri Lanka wystartowała z pilotażowym programem przyjmowania turystów
Focus Hotels wprowadza Centralny Dział Rezerwacji