Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Wyłoniono najlepszą restaurację świata
The World's 50 Best Restaurants to nagroda branży gastronomicznej, przyznawana od 2002 przez magazyn kulinarny Restaurant. Ceremonia wręczenia nagród odbyła się we wtorek, tj. 25 czerwca 2019 roku, w Marina Bay Sands w Singapurze, z udziałem szefów kuchni z całego świata świata.
Prestiżowym tytułem "Najlepszej Restauracji" i "Najlepszej Restauracji w Europie 2019" została wyróżniona trzema gwiazdkami Michelin restauracja Mirazur mieszcząca się w kurorcie Menton na Riwierze Francuskiej. Szefem kuchni jest argentyńczyk Mauro Colagreco.
Po raz pierwszy w 18-letniej historii nagrody The World's 50 Best Restaurants główne wyróżnienie otrzymała francuska restauracja. Mirazur przejął pozycję nr 1 od zeszłorocznego lidera - Osterii Francescany z Modeny we Włoszech. W 2018 roku Mirazur został sklasyfikowany na trzecim miejscu, natomiast w 2017 roku na czwartym.
Wybór restauracji Mirazur "jest świadectwem miłości szefa kuchni Colagreco do lokalnych produktów, z których większość uprawiana jest w trzypoziomowym ogrodzie w restauracji, zaledwie kilka metrów od jadalni" - wyjaśniają organizatorzy.
W pierwszej dziesiątce znalazły się następujące restauracje:
- Mirazur, Menton (Francja)
- Noma, Kopenhaga (Dania) oraz Asador Etxebarri, Axpe (Hiszpania)
- Gaggan, Bangkok (Tajlandia)
- Geranium, Kopenhaga (Dania)
- Central, Lima (Peru)
- Mugaritz, San Sebastián (Hiszpania)
- Arp ge, Paryż (Francja)
- Disfrutar, Barcelona (Hiszpania)
- Maido, Lima (Peru)
Z pełną listą zwycięzców można zapoznać się na stronie: https://www.theworlds50best.com
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział aktualności dnia:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
PLL LOT zacieśniają współpracę z amerykańskim przewoźnikiem
Sfinks otwiera swoją pierwszą Fabrykę Pizzy
Niemcy dołączają Polskę do listy obszarów wysokiego ryzyka zakażeniem
The Floating Venice czyli dubajska Wenecja
Włochy: jest kalendarz darmowego zwiedzania na 2019 rok
Użytkownicy Skytrax wybrali najlepsze linie lotnicze 2019 roku
Flixtrain dąży do wejścia na francuski rynek
IGHP w trosce o odbudowę prestiżu zawodu hotelarza
Minister finansów o znoszeniu obostrzeń
Krakowski hotel z nową restauracją
Niepełnosprawni mają na dworcach łatwiej, ale wszystkie bariery jeszcze nie zniknęły
Wysoki popyt na sierpniowe wyjazdy
Poradnik TFG może zaszkodzić agentom?
Turysta odpowie za niszczenie włoskiego zabytku
Atak w pobliżu atrakcji turystycznej w Egipcie
Hotele mogą przyjmować zorganizowane grupy?
Walka z szarą strefą jednym z tematów na Meetings Week Poland