Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
- Specjalista ds. rezerwacji rejsów - Gdańsk
- Specjalista ds. podróży służbowych (praca zdalna)
- Specjalista ds Sprzedaży Usług Turystycznych
- Obsługa klienta w biurze podróży
Adepci sztuki kulinarnej poznali tajniki pracy sommeliera wodnego
Za nami ostatni Mikser Kulinarny w tym roku kalendarzowym. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło ponad 240 osób z całej Polski. Tematem przewodnim były ryby w kontekście Świąt Bożego Narodzenia oraz tajniki pracy sommeliera wodnego.
Bezpłatne spotkanie edukacyjne dla uczniów szkół gastronomicznych i młodych kucharzy odbyło się 15 grudnia w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pokaz kulinarny poprowadzili Michał Grzywacz i Cezary Powała - szefowie kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie. Zaprezentowali oni roladkę z karpia z fondantem ziemniaczanym, mini warzywami, sosem piernikowym, suszem owocowym i kawiorem. Paweł Wielgosz, Prezes Organizacji Producentów Polski Karp, opowiedział uczestnikom o hodowli karpia, natomiast Piotr Zych, starszy specjalista ds. ryb w Makro, zaprezentował różne ryby "na świąteczny stół", techniki filetowania oraz sposoby na rozpoznanie świeżej ryby. Matias Gusman, sommelier wodny i ekspert Coca-Cola, opowiedział młodym adeptom sztuki kulinarnej m.in. o tym, co wpływa na smak wody oraz jak dobrać wodę do dania.
Po pokazie kulinarnym i prezentacjach na uczestników czekał test wiedzy. Na dwóch uczniów, którzy zdobyli najwyższy wynik, czeka nagroda - staż pod okiem Michała Grzywacza i Cezarego Powały w kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie.
Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez MAKRO Polska z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodych kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Starsze aktualności:
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Brytyjski rząd uratuje przewoźnika?
Wkrótce otwarcie Muzeum Polskiej Wódki
Wizz Air powołuje nowego dyrektora
Rozpoczęła się XVII edycja konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland 2023
Inflacja zatrzyma wielu Polaków w domach
Nowe połączenie z poznańskiego lotniska
FlixBus wprowadza nową opcję płatności
Zasłużeni dla turystyki odznaczeni podczas Meetings Week Poland
Polski rynek hotelowy dojrzewa