Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Zbliżają się targi Wypoczynek i Toruński Festiwal Smaku
W dniach 24 - 25 marca 2018 roku w Centrum Targowym "PARK" w Toruniu przy ul. Szosa Bydgoska 3 po raz VIII odbędą się Targi Turystyczne Wypoczynek 2018, których organizatorem jest Urbitor Sp. z o.o.
Na targach zaprezentują się miasta i regiony turystyczne, touroperatorzy, biura turystyczne, uzdrowiska, hotele, pensjonaty, gospodarstwa agroturystyczne, czy organizatorzy aktywnego wypoczynku.
Goście, którzy odwiedzą Centrum Targowe PARK będą mieli okazję zapoznać się z ofertą turystyki krajoznawczej - odkryć nieznane dotąd regiony w Polsce i nie tylko. Podczas VIII edycji Targów Turystycznych Wypoczynek nie zabraknie także prezentacji aktywnych form spędzania czasu wolnego - zarówno na łonie natury, jak i podczas urlopu w ekskluzywnym hotelu.
Równolegle, podczas targów odbędzie się Toruński Festiwal Smaków, stanowiący okazję do prezentacji oferty przez producentów tradycyjnej i ekologicznej żywności. Udział w imprezie wezmą producenci ekologicznego pieczywa, wędlin, serów, nalewek, miodów pitnych, win, przetworów i potraw regionalnych.
Kolejna edycja Toruńskiego Festiwalu Smaków organizowana podczas Targów Turystycznych Wypoczynek 2018 będzie pod patronatem merytorycznym profesora Jarosława Dumanowskiego. Tegorocznym tematem wydarzenia kulinarnego będzie "Stare i nowe. Tradycja i nowoczesność w kuchni polskiej". Będzie można dowiedzieć się co tak naprawdę jest w naszym jedzeniu nowoczesne, a co tradycyjne? Kucharze i historycy przypomną zapomniane produkty, dawne smaki i receptury oraz poznamy jak obecnie są wykorzystywane w kuchni najnowsze techniki i zdobycze nauki. Zaproszeni Goście - mistrzowie kuchni oraz badacze z Centrum Dziedzictwa Kulinarnego Uniwersytety Mikołaja Kopernika opowiedzą o kulinarnych modach i tradycjach. Jak co roku, dla odwiedzających odbędą się pokazy, konkursy, seria degustacji i spotkań a także nie zabraknie atrakcji i zajęć dla najmłodszych.
Komentarze
Tagi:
Dział biura turystyczne:
Nowy Dyrektor Sprzedaży i Marketingu EXIM
Opłata turystyczna to głupi pomysł, ale projekt jest w fazie
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
FlixBus przetestuje wodorowe autobusy dalekobieżne
Przywrócenie turystyki daje nadzieję milionom ludzi
Znamy zwycięzców Profit Hotel Awards 2017
Polacy wjadą na Cypr bez testów
ITD rozpoczyna wzmożone kontrole autokarów
Orbis otwiera pierwszą patronacką salę AccorHotels
Startuje przebudowa terminalu B w Katowice Airport
Start promocji kolejnego weekendu za pół ceny
Czy turystom należy się odszkodowanie za zmianę terminu wycieczek lokalnych?
Targi TT Warsaw potwierdziły swoją pozycję?
Nowy Sekretarz Generalny UNWTO
Pasażerka domagała się zadośćuczynienia za odwołany lot
Nekera zaczyna sprzedaż lata 2025
Koniec wakacji poprawił wyniki hoteli
Będą edukować z zakresu prawa turystycznego
Pandemia zmieniła trendy w turystyce w Gdańsku
POT: większość Polaków będzie wypoczywać w kraju
Roczna dynamika sprzedaży wycieczek chwilowo pod kreską
Nowy szlak kulinarny w Poznaniu
Najpopularniejsze wśród Polaków kierunki nieco tańsze niż przed tygodniem
Exim dzwoni do klientów z ofertami