Ogłoszenia
Ogłoszenia
- specjalista ds turystyki
- Anex - Pracownik Działu Obsługi Agencyjnej
- PILOCI POSZUKIWANI NA WYJAZDY ZAGRANICZNE
- PRODUCT MANAGER/OPIEKUN KLIENTA VIP
- Specialista ds. skarg w dziale Customer Service
- Wakacje.pl Poznań Galeria Panorama-specjalista...
- Pilot do Drezna - 1-4.05.2025
- SZUKAM PILOTA WŁOCHY
- PRACOWNIK BIUROWY - OBSŁUGA KLIENTA
- Rezydent Turystyczny Turcja
Konkurs dla firm zajmujących się turystyką gastronomiczną
Światowa Organizacja Turystyki i Baskijskie Centrum Kulinarne (BCC), uruchomiły nową inicjatywę dla sektora turystyki gastronomicznej. Zaproszeniem do udziału w nowym przedsięwzięciu jest skierowane do firm z innowacyjnymi pomysłami zdolnymi zrewolucjonizować i zintegrować gastronomię w turystyce i zainspirować turystów z nowych sposobów i powodów do podróży.
Sektor turystyki gastronomicznej zmierza w kierunku innowacji i dywersyfikacji swojej oferty. UNWTO, we współpracy ze swoim członkiem stowarzyszonym, Baskijskim Centrum Kulinarnym, uruchomiło I UNWTO Gastronomy Tourism Startup Competition. Niematerialne dziedzictwo kulturowe stało się decydującym czynnikiem, który przyciąga i urzeka turystów. Turystyka gastronomiczna, jako komponent i nośnik kultury i tradycji, jest nieodzownym zasobem, który wnosi wartość dodaną i dostarcza rozwiązań dla destynacji, które starają się wyróżnić poprzez unikalną ofertę produktową - przekonuje Światowa Organizacja Turystyki w komunikacie.
Konkurs umożliwi wyłonienie najlepszych rozwiązań i projektów, które w największym stopniu przyczyniają się do rozwoju sektora poprzez pionierskie propozycje w zakresie wdrażania nowych i przełomowych technologii, jak również wschodzących firm lub startupów. Jego celem jest identyfikacja wyzwań i projektów oraz pobudzenie innowacji, które mogą przekształcić sektor turystyki gastronomicznej w najbliższej przyszłości.
Innowacje i inwestycje turystyczne nie są celem samym w sobie, ale są środkiem promowania lepszych produktów turystycznych, poprawy zarządzania turystyką i wykorzystania jej sprawdzonej zdolności do wspierania zrównoważonego rozwoju, tworzenia miejsc pracy i generowania możliwości - powiedział Sekretarz Generalny UNWTO, Zurab Pololikashvili.
Startupy są zachęcane do tworzenia modeli biznesowych, które są związane ze zrównoważonym rozwojem, szanują łańcuch wartości, oferują autentyczną i spójną narrację oraz wnoszą wartość dodaną do dziedzictwa kulturowego i lokalnego. Zwycięzcy konkursu będą mieli możliwość zaprezentowania swoich projektów na V Światowym Forum Turystyki Gastronomicznej, które odbędzie się w dniach 2-3 maja 2019 r. w San Sebastian. Zwycięzcy będą mieli możliwością otrzymania spersonalizowanych konsultacji od ekspertów BCC.
Pełne informacje na temat warunków i zasad dostępne są na stronie www.gastronomytourismventures.org
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział nagrody i wyróżnienia:
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Nowe gwiazdki Michelin w
Kto skorzysta z Programu Wsparcia
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Starsze aktualności:
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Flix Bus uruchamia Ukraine
Nocowanie.pl: Zimowy wypoczynek w Polsce przyciąga węgierskich
Unia chce wznowić przyjazdy dla zaszczepionych
Ceny wyjazdów egzotycznych niższe niż przed rokiem
Nowa minister turystyki w Egipcie
Accor dołącza do Sustainable Hospitality Alliance
USA: nie będzie zakazu wnoszenia laptopów na lotach z Europy
Większy ruch na greckich lotniskach
ULC publikuje dane o ruchu na polskich lotniskach
W co spakować się w podróż - walizkę czy plecak? Podpowiadamy!
Zakaz lotów do UE zniesiony, ale z wyjątkami
Minister Niedzielski zapowiada nowe obostrzenia
Eksplozja w pobliżu lotniska w Kairze
Malta: wrzesień turystycznie lepszy od sierpnia