TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Trwa Fine Dining Week czyli festiwal sztuki restauracyjnej

Od piątku 25 sierpnia do 3 września w warszawskich najlepszych restauracjach trwa Fine Dining Week tzw. festiwal sztuki restauracyjnej. To już trzecia edycja tego wydarzenia, gdzie jest możliwość skosztowania ekskluzywnych dań.


Festiwal Najlepszych Restauracji RESTAURANT WEEK odbywa się od 2014 roku. Uczestniczą w nim starannie wybrane, najlepsze i najbardziej autorskie Restauracje największych polskich miast. To święto rosnącego poziomu polskiej sceny restauracyjnej oraz niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych Restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu. W trzeciej edycji wydarzenia w Warszawie weźmie udział ponad 30 restauracji takich jak Zielony Niedźwiedź, Amber Room, Belvedere, Brasserie Warszawska, czy Nolita.

Fine dining jest sztuką na talerzu, jest szansą na posmakowanie czegoś nowego w najwybitniejszych restauracjach w Warszawie. Goście za 119 zł mogą delektować się pięcioma popisowymi daniami wybitnych Szefów Kuchni.

Z definicji fine dining to połączenie fine cuisine, gdzie wszystkie elementy na talerzu są starannie dopracowane i równocześnie harmonizują się z zastawą oraz obrusami. Dopełnieniem jest obsługa - kompetentna, znająca dobrze składniki i metody używane przez kuchnię.-tak wypowiada się Daniel Pawełek, współwłaściciel aż pięciu restauracji biorących udział w festiwalu.

Jak wziąć udział w tym wydarzeniu? Wystarczy wejść na restaurantweek.pl i zarejestrować się, by sprawnie wybierać pośród wszystkich restauracji. Do wyboru jest miejsce, dzień i godzinę, liczbę osób i menu. Po płatności, rezerwację otrzymuje się e-mailem.

Goście w menu mogą znaleźć między innymi płynne krokiety z Jamón Ibérico de Bellota i beszamelem, pieczony ogon wołowy, kacze języki konfitowane w maśle z pistacjami czy serce jagnięce z blinem gryczanym, smażonymi podgrzybkami.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
fine dining week festiwal sztuka restauracyjna potrawy kuchnia molekularna




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję