Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Trwa Fine Dining Week czyli festiwal sztuki restauracyjnej
Od piątku 25 sierpnia do 3 września w warszawskich najlepszych restauracjach trwa Fine Dining Week tzw. festiwal sztuki restauracyjnej. To już trzecia edycja tego wydarzenia, gdzie jest możliwość skosztowania ekskluzywnych dań.
Festiwal Najlepszych Restauracji RESTAURANT WEEK odbywa się od 2014 roku. Uczestniczą w nim starannie wybrane, najlepsze i najbardziej autorskie Restauracje największych polskich miast. To święto rosnącego poziomu polskiej sceny restauracyjnej oraz niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych Restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu. W trzeciej edycji wydarzenia w Warszawie weźmie udział ponad 30 restauracji takich jak Zielony Niedźwiedź, Amber Room, Belvedere, Brasserie Warszawska, czy Nolita.
Fine dining jest sztuką na talerzu, jest szansą na posmakowanie czegoś nowego w najwybitniejszych restauracjach w Warszawie. Goście za 119 zł mogą delektować się pięcioma popisowymi daniami wybitnych Szefów Kuchni.
Z definicji fine dining to połączenie fine cuisine, gdzie wszystkie elementy na talerzu są starannie dopracowane i równocześnie harmonizują się z zastawą oraz obrusami. Dopełnieniem jest obsługa - kompetentna, znająca dobrze składniki i metody używane przez kuchnię.-tak wypowiada się Daniel Pawełek, współwłaściciel aż pięciu restauracji biorących udział w festiwalu.
Jak wziąć udział w tym wydarzeniu? Wystarczy wejść na restaurantweek.pl i zarejestrować się, by sprawnie wybierać pośród wszystkich restauracji. Do wyboru jest miejsce, dzień i godzinę, liczbę osób i menu. Po płatności, rezerwację otrzymuje się e-mailem.
Goście w menu mogą znaleźć między innymi płynne krokiety z Jamón Ibérico de Bellota i beszamelem, pieczony ogon wołowy, kacze języki konfitowane w maśle z pistacjami czy serce jagnięce z blinem gryczanym, smażonymi podgrzybkami.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Branża alkoholowa chce umożliwienia sprzedaży przez internet
Więcej pasażerów obsłużonych przez UIA
Nadzieja na załatanie tzw. tarczy dla turystyki?
Rada Ministrów pracuje nad przedłużeniem zakazu lotów
Duże nadzieje, małe szanse na dużą pomoc
Brak rąk do pracy daje się we znaki
Maroko otworzy granice od 15 czerwca
Travelist: Polacy wykorzystali 15 proc. środków z bonu turystycznego
Jakich atrakcji szukają polscy rodzice?
Pożar w hiszpańskim Mazagón, wśród ewakuowanych Polacy
Fałszowanie opinii przez biura podróży
Rosyjscy przewoźnicy założą firmy w Turcji, aby ominąć sankcje?
Rainbow podsumował ubiegły rok i wskazał podział zysku
Które polskie hotele wyróżnił Michelin?
5 greckich regionów przyciąga 84 proc. turystów
Rekordowy rok dla PKP Intercity
Koszty organizacji spotkań wzrosną
Itaka W poszukiwaniu zaginionej Arki - prosze o odp.