Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Pilot Praga-Wiedeń-Bratysława
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Almatur Katowice - praca w turystyce
- Szukam partnera: trekkingi w Himalaje
- Rezydent w hotelu
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Projekt/Event Manager
200 przedstawicieli branży HoReCa w jesiennej edycji Trendy Kolacji
Ciepło i ogień, ziołowe napary, nowy marketing restauracyjny - to tylko niektóre z trendów, które mogli poznać przedstawiciele branży HoReCa na "Trendy Kolacjach" w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie. W jesiennej edycji spotkań w ramach programu Szef dla Szefów sieci hurtowni MAKRO Polska udział wzięło 200 osób.
"Trendy Kolacje" to ekskluzywne wydarzenia poświęcone trendom, które wkrótce zawładną światem gastronomii. W jesiennej edycji cyklu Szef dla Szefów, prowadzonego przez sieć hurtowni MAKRO Polska, odbyły się trzy spotkania: 27 września w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie w Warszawie, 18 października w hotelu Double Tree by Hilton we Wrocławiu oraz 14 listopada w Hotelu Starym w Krakowie.
Zaproszonym na spotkania przedstawicielom branży HoReCa danego regionu o najnowszych trendach opowiadała Weronika Lewandowska - ekspertka w dziedzinie ich prognozowania, tworząca strategie marketingowe dla sektora HoReCa. Natomiast dania ilustrujące nadchodzące tendencje przygotowali: Piotr Apanel, szef kuchni hotelu Double Tree by Hilton we Wrocławiu, Adam Ciupka, ambasador marki Chef, Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju, Konrad Korszla z Hotelu Starego w Krakowie, Zbigniew Koźlik, ambasador marki Chef, Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Jana III w Wilanowie, Michał Oszczyk, menedżer centrum szkoleniowego Gourmet Foods - importera i dystrybutora herbaty Dilmah, Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej w hali MAKRO nr 1 w Warszawie, Gerard Rytter, szef kuchni marki Develey Polska, Paweł Serafin, szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie oraz Krzysztof Żurek, szef kuchni Hotelu Starego w Krakowie.
Goście mieli możliwość posmakowania m.in.: homara w sosie własnym z puree z zielonego groszku, pianą ze skorupiaków i komosą ryżową, prasowanego królika z pistacjami, dynią pieczoną i kasztanami, sarny z pomidorem, ziołami, zbożami i warzywami pieczonymi czy herbaty wędzonej z ciemnym rumem, sokiem jabłkowym i syropem z kwiatu czarnego bzu. Daniom towarzyszyły również wina, specjalnie dobrane przez sommeliera.
Partnerzy jesiennych "Trendy Kolacji" to: Aviko, Develey Polska, Dilmah, Kikoman, Mutti, Nestlé Professional, Polski Karp, Provincja i Tabasco.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Nocowanie.pl bez optymizmu o
Krok w stronę uruchomienia połączeń z Polski do
Jak ubezpieczają się wyjeżdżający na
Raport Travelplanet pokazuje
Jakie nastroje ma pomorska branża
Sąd UE kwestionuje pomoc dla
Obchodzimy Światowy Dzień Turystyki
Hotele zyskują na rynku transakcji inwestycyjnych
Gdańsk będzie promował miasto na zagranicznych rynkach
Bez kwarantanny z Bułgarii, Chorwacji, czy Cypru
WSA: zakazy działalności sprzeczne z konstytucją
Włochy starają się ratować sezon, Polska zdemoluje turystykę zimową?
KE: Booking i Expedia dostosowują prezentacje ofert do prawa unijnego
Szef Ryanaira krytykuje budowę CPK
Ceny imprez na lato dalej rosną
Wojciech Modest Amaro wśród światowej elity współczesnej gastronomii
Ministerstwo Zdrowia aktualizuje listę żółtych i czerwonych powiatów
Besenova wydała 7 mln euro na inwestycje w turystykę
Organizator turystyki ogłosił niewypłacalność
Wizz Air chce przywrócenia obowiązkowego wypełniania slotów
Duże przeceny wycieczek rozprzestrzeniają się już na sierpień
Amadeus notuje wzrost przychodów
Sfinks przejął największą sieć pubów w Polsce
Lotniskowe parkingi nie aż tak drogie jakby się mogło wydawać?
Co sądzicie o polskich turystach?