Ogłoszenia
Ogłoszenia
- REZYDENT TURYSTYCZNY - Lato 2025 w Sun & Fun...
- Manager. ds. turystyki pielgrzymkowej
- ITAKA JASTRZĘBIE ZDRÓJ- SPECJALISTA DS TURYSTYKI
- Salon Firmowy Itaka Kraków CH Czyżyny
- Specjalista ds.turystki - Gliwice
- Ekspert ds wakacji
- Specjalista ds. grup
- Account Manager
- Ekspert ds. wakacji - Łódź
- Szukam pilota na wyjazd w terminie 14-15.04


200 przedstawicieli branży HoReCa w jesiennej edycji Trendy Kolacji
2017-11-28Ciepło i ogień, ziołowe napary, nowy marketing restauracyjny - to tylko niektóre z trendów, które mogli poznać przedstawiciele branży HoReCa na "Trendy Kolacjach" w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie. W jesiennej edycji spotkań w ramach programu Szef dla Szefów sieci hurtowni MAKRO Polska udział wzięło 200 osób.
r e k l a m a
"Trendy Kolacje" to ekskluzywne wydarzenia poświęcone trendom, które wkrótce zawładną światem gastronomii. W jesiennej edycji cyklu Szef dla Szefów, prowadzonego przez sieć hurtowni MAKRO Polska, odbyły się trzy spotkania: 27 września w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie w Warszawie, 18 października w hotelu Double Tree by Hilton we Wrocławiu oraz 14 listopada w Hotelu Starym w Krakowie.
Zaproszonym na spotkania przedstawicielom branży HoReCa danego regionu o najnowszych trendach opowiadała Weronika Lewandowska - ekspertka w dziedzinie ich prognozowania, tworząca strategie marketingowe dla sektora HoReCa. Natomiast dania ilustrujące nadchodzące tendencje przygotowali: Piotr Apanel, szef kuchni hotelu Double Tree by Hilton we Wrocławiu, Adam Ciupka, ambasador marki Chef, Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju, Konrad Korszla z Hotelu Starego w Krakowie, Zbigniew Koźlik, ambasador marki Chef, Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Jana III w Wilanowie, Michał Oszczyk, menedżer centrum szkoleniowego Gourmet Foods - importera i dystrybutora herbaty Dilmah, Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej w hali MAKRO nr 1 w Warszawie, Gerard Rytter, szef kuchni marki Develey Polska, Paweł Serafin, szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie oraz Krzysztof Żurek, szef kuchni Hotelu Starego w Krakowie.
Goście mieli możliwość posmakowania m.in.: homara w sosie własnym z puree z zielonego groszku, pianą ze skorupiaków i komosą ryżową, prasowanego królika z pistacjami, dynią pieczoną i kasztanami, sarny z pomidorem, ziołami, zbożami i warzywami pieczonymi czy herbaty wędzonej z ciemnym rumem, sokiem jabłkowym i syropem z kwiatu czarnego bzu. Daniom towarzyszyły również wina, specjalnie dobrane przez sommeliera.
Partnerzy jesiennych "Trendy Kolacji" to: Aviko, Develey Polska, Dilmah, Kikoman, Mutti, Nestlé Professional, Polski Karp, Provincja i Tabasco.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Komisja Europejska chce wesprzeć
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Starsze aktualności:
Niewielkie spadki cen
Kto skorzysta z Programu Wsparcia
Liczba przyjazdów do Turcji ciągle
NIK ujawnia nieprawidłowości w parkach
Opóźnienia w wakacyjnych
Polska zyskuje w
eSky pokazuje pakiety na
Rośnie zainteresowanie małymi obiektami
Czego obawiają się Polacy jadący na
3/4 Europejczyków planuje wakacyjne
Ecco Travel oferuje specjalne
Strajk na lotnisku może wykluczyć odpowiedzialność za opóźniony
Obchodzimy Światowy Dzień Turystyki
Hotele zyskują na rynku transakcji inwestycyjnych
Gdańsk będzie promował miasto na zagranicznych rynkach
Bez kwarantanny z Bułgarii, Chorwacji, czy Cypru
WSA: zakazy działalności sprzeczne z konstytucją
Włochy starają się ratować sezon, Polska zdemoluje turystykę zimową?
KE: Booking i Expedia dostosowują prezentacje ofert do prawa unijnego
Szef Ryanaira krytykuje budowę CPK
Ceny imprez na lato dalej rosną
Wojciech Modest Amaro wśród światowej elity współczesnej gastronomii
Ministerstwo Zdrowia aktualizuje listę żółtych i czerwonych powiatów
Organizator turystyki ogłosił niewypłacalność
Wizz Air chce przywrócenia obowiązkowego wypełniania slotów
Duże przeceny wycieczek rozprzestrzeniają się już na sierpień
Amadeus notuje wzrost przychodów
Sfinks przejął największą sieć pubów w Polsce
Lotniskowe parkingi nie aż tak drogie jakby się mogło wydawać?
Co sądzicie o polskich turystach?