Ogłoszenia
Ogłoszenia
- specjalista ds turystyki
- Anex - Pracownik Działu Obsługi Agencyjnej
- PILOCI POSZUKIWANI NA WYJAZDY ZAGRANICZNE
- PRODUCT MANAGER/OPIEKUN KLIENTA VIP
- Specialista ds. skarg w dziale Customer Service
- Wakacje.pl Poznań Galeria Panorama-specjalista...
- Pilot do Drezna - 1-4.05.2025
- SZUKAM PILOTA WŁOCHY
- PRACOWNIK BIUROWY - OBSŁUGA KLIENTA
- Rezydent Turystyczny Turcja
Rozpoczyna się festiwal Opolski Bifyj
W terminie 13.11-21.11.2019 r. odbędzie się III edycja Festiwalu Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej "Opolski Bifyj", która rozpocznie się uroczystą kolacją w Zamku Moszna.
Dwie pierwsze edycje (w Restauracji Hotelu "Spałka" w Kluczborku oraz w Restauracji "Nad Stawem" w Bogacicy) zdecydowanie zostały uznane za sukces, który odbił się szerokim echem w mediach. Główną inspiracją organizacji Festiwalu jest chęć promocji zarówno tradycyjnej kuchni Śląska Opolskiego, jak i naszych tradycyjnych i regionalnych produktów. Opolska Regionalna Organizacja Turystyczna od lat działa na rzecz promocji regionu i naszych rodzimych produktów, dlatego w 2015 r. stworzyliśmy Szlak Kulinarny Województwa Opolskiego "Opolski Bifyj".
W trakcie Festiwalu dzięki wykorzystanym produktom tradycyjnym i regionalnym zostanie przygotowane jedyne i niepowtarzalne menu, które zaprezentowane zostanie przez Szefów Kuchni (restauracji, które stały się partnerem przedsięwzięcia) podczas uroczystej kolacji inaugurującej w Zamku w Mosznej.
Restauracje / Partnerzy wydarzenia: Zamek w Mosznej, Restauracja "Zamkowy Młyn" w Krapkowicach, Restauracja "Nad Stawem" w Bogacicy, Restauracja "Na Wyspie" w Niemodlinie a także indywidualnie Szef Kuchni z Restauracji w Hotelu Bajka w Grodźcu.
W ramach festiwalu będą miały miejsce wydarzenia takie jak: warsztaty zdobienia pierników, zwiedzanie lokalnej winnicy, browaru, piekarni, warsztaty kulinarne, zielarskie a także malowania drewna oraz bombek choinkowych opolskim wzorem kwiatowym, jak również wystawa i prelekcja dotycząca starej Porcelany Tułowickiej.
Producenci regionalni / Partnerzy Festiwalu:
- Miody - Maciejów
- Piekarnia GS Samopomoc Chłopska - Praszka
- Książęcy Browar - Nysa
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska - Olesno
- Kozi Dar - Chudoba
- Agroturystyka Stary Młyn - Obrowiec
- Mięso-Wędliny Róża i Robert Blach s.c. - Górki
- Winnica Rodzinna Cwielong - Balcarzowice
- Winnica Hople - Paczków
- Winnica Parypa - Byczyna
- Cukry Nyskie
- Gospodarstwo Rolne Gorzellik Jan - Zakrzów
- Gospodarstwo Pasieczne - Piotr Krękiewicz - Ligota Tułowicka
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział hotele, pensjonaty:
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Starsze aktualności:
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Flix Bus uruchamia Ukraine
Nocowanie.pl: Zimowy wypoczynek w Polsce przyciąga węgierskich
TFP zacznie wypłacać pieniądze, zamiast je pożyczać?
Czarnogóra przywraca część ograniczeń
Prezydent podpisał ustawę o PNR
Port lotniczy Lublin z nowym połączeniem
Sąd wypowiedział się o dopuszczalności cesji roszczeń za opóźnienie samolotu
Cyfryzacja przyszłością turystyki?
Niezadowolona turystka na własną rękę zmieniła hotel - sprawa trafiła do sądu
Malejące przeceny powinny niedługo pozwolić odetchnąć touroperatorom
Jakie kierunki najpopularniejsze w Neckermannie?
Ile zarobił Orbis w pierwszym półroczu?
Konkrety dot. 1000 plus jeszcze w tym tygodniu?
Turyści już nie pojeżdżą na słoniach w Angkor Wat
Wyjazdy na Sycylię i Korfu tańsze niż przed tygodniem
Jesienne wyjazdy we własnym zakresie
Restauracja w Renaissance Warsaw Airport Hotel najlepsza w sieci Renaissance
Brussels Airlines pomoże zwolnionym w szukaniu tymczasowej pracy
Organizacje branżowe domagają się regulacji mających ograniczyć strajki