Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Wakacje.pl Warszawa-Żoliborz zatrudni Specjalistę
- Denar - Travel zatrudni sprzedawcę usług...
- Młodszy Specjalista ds. Turystyki / Specjalista...
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
Sieć gastronomiczna zapowiada dodatkowe procedury bezpieczeństwa po otwarciu restauracji
Gastronomiczna spółka Sfinks Polska opracowała 10 nowych procedur bezpieczeństwa sanitarnego, które będą obowiązywać w lokalach po otwarciu gastronomii. Mają one na celu minimalizować ryzyko nawrotu koronawirusa i zwiększać bezpieczeństwo gości, a także pracowników restauracji.
W ramach "Antywirusowej Dziesiątki Sfinksa" poza obowiązującymi dotychczas zasadami w zakresie czystości, higieny oraz bezpieczeństwa firma wdroży we wszystkich sieciach dodatkowe procedury:
- Stoliki będą dezynfekowane po każdym gościu oraz w dowolnym momencie na prośbę gości.
- Kelnerzy i kucharze będą mieli obowiązek noszenia maseczek i rękawiczek.
- Restauracje zapewnią gościom płyn dezynfekujący w toaletach oraz w widocznym miejscu na sali konsumpcyjnej.
- Karty menu będą dezynfekowane po każdym użyciu.
- Na prośbę gościa udostępniane będą jednorazowe sztućce.
- Przyprawy będą serwowane w jednorazowych opakowaniach.
- Naczynia i sztućce będą podwójnie wyparzane i dezynfekowane.
- Pracownicy restauracji przystąpią do pracy po codziennym pomiarze temperatury.
- Wszystkie klamki oraz włączniki w restauracji będą dezynfekowane kilka razy dziennie.
- Liczba audytów bezpieczeństwa zostanie podwojona w całej sieci.
"Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa" to efekt pracy zespołów wewnętrznych, dostawców oraz konsultacji z ekspertami zewnętrznymi. Już teraz kończymy przygotowania w zakresie zapewnienia środków dezynfekcyjnych i środków ochrony dla pracowników oraz przeprowadzenia cyklu szkoleń dla restauratorów i personelu - mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.
"Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa" będzie rozszerzana o kolejne punkty, w tym o nowe zasady, które będą wprowadzane przez rząd, a które nie są jeszcze uwzględnione w nowych procedurach spółki.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Sieć gastronomiczna z nowymi procedurami
[2020-05-05 11:18 89.64.86.*]
czy te wszystkie zabezpieczenia nie spowodują wzrostu cen? odpowiedz »
Dział gastronomia:
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział aktualności dnia:
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
MSiT chce 10 strategii dla
Starsze aktualności:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Polki wydają więcej na
Jest porozumienie w sprawie jednolitej, europejskiej przestrzeni
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
Uber wchodzi do Europy z nową usługą
Zakopiańscy fiakrzy skazani za znęcanie się nad zwierzętami
Światowa Organizacja Zdrowia krytykuje zawieszanie lotów z południowej Afryki
Komisja Europejska uruchamia platformę mającą pomóc we wznowieniu turystyki
Rząd zapowiada rekompensaty dla przedsiębiorców dotkniętych stanem wyjątkowym
Turyści rozczarowują w Zakopanem
Tydzień promocji Black Friday w Ryanair
Unia zmieni przepisy dot. akcyzy na alkohol
Polska Rada Winiarstwa: rynek win musujących będzie wzrastał
Koniec działalności lotniska Atatürk
Wkrótce ruszą centra testów na koronawirusa na tureckich lotniskach
Wenecja: nie dla nowych lokali z jedzeniem na wynos
Gdańsk Airport zbuduje kompleks biurowo-hotelowo-gastronomiczny
Otwarto pierwszy podziemny hotel na świecie
Spółka, przed którą ostrzega UOKiK zmienia nazwę
Ponownie otwarto jedno z międzynarodowych lotnisk
Praga i Czechy - baza hoteli i hosteli