Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Sieć gastronomiczna zapowiada dodatkowe procedury bezpieczeństwa po otwarciu restauracji
Gastronomiczna spółka Sfinks Polska opracowała 10 nowych procedur bezpieczeństwa sanitarnego, które będą obowiązywać w lokalach po otwarciu gastronomii. Mają one na celu minimalizować ryzyko nawrotu koronawirusa i zwiększać bezpieczeństwo gości, a także pracowników restauracji.
W ramach "Antywirusowej Dziesiątki Sfinksa" poza obowiązującymi dotychczas zasadami w zakresie czystości, higieny oraz bezpieczeństwa firma wdroży we wszystkich sieciach dodatkowe procedury:
- Stoliki będą dezynfekowane po każdym gościu oraz w dowolnym momencie na prośbę gości.
- Kelnerzy i kucharze będą mieli obowiązek noszenia maseczek i rękawiczek.
- Restauracje zapewnią gościom płyn dezynfekujący w toaletach oraz w widocznym miejscu na sali konsumpcyjnej.
- Karty menu będą dezynfekowane po każdym użyciu.
- Na prośbę gościa udostępniane będą jednorazowe sztućce.
- Przyprawy będą serwowane w jednorazowych opakowaniach.
- Naczynia i sztućce będą podwójnie wyparzane i dezynfekowane.
- Pracownicy restauracji przystąpią do pracy po codziennym pomiarze temperatury.
- Wszystkie klamki oraz włączniki w restauracji będą dezynfekowane kilka razy dziennie.
- Liczba audytów bezpieczeństwa zostanie podwojona w całej sieci.
"Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa" to efekt pracy zespołów wewnętrznych, dostawców oraz konsultacji z ekspertami zewnętrznymi. Już teraz kończymy przygotowania w zakresie zapewnienia środków dezynfekcyjnych i środków ochrony dla pracowników oraz przeprowadzenia cyklu szkoleń dla restauratorów i personelu - mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.
"Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa" będzie rozszerzana o kolejne punkty, w tym o nowe zasady, które będą wprowadzane przez rząd, a które nie są jeszcze uwzględnione w nowych procedurach spółki.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Sieć gastronomiczna z nowymi procedurami
[2020-05-05 11:18 89.64.86.*]
czy te wszystkie zabezpieczenia nie spowodują wzrostu cen? odpowiedz »
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział aktualności dnia:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Uber wchodzi do Europy z nową usługą
Zakopiańscy fiakrzy skazani za znęcanie się nad zwierzętami
Światowa Organizacja Zdrowia krytykuje zawieszanie lotów z południowej Afryki
Komisja Europejska uruchamia platformę mającą pomóc we wznowieniu turystyki
Rząd zapowiada rekompensaty dla przedsiębiorców dotkniętych stanem wyjątkowym
Turyści rozczarowują w Zakopanem
Tydzień promocji Black Friday w Ryanair
Unia zmieni przepisy dot. akcyzy na alkohol
Polska Rada Winiarstwa: rynek win musujących będzie wzrastał
Koniec działalności lotniska Atatürk
Wkrótce ruszą centra testów na koronawirusa na tureckich lotniskach
Wenecja: nie dla nowych lokali z jedzeniem na wynos
Gdańsk Airport zbuduje kompleks biurowo-hotelowo-gastronomiczny
Otwarto pierwszy podziemny hotel na świecie
Spółka, przed którą ostrzega UOKiK zmienia nazwę
Ponownie otwarto jedno z międzynarodowych lotnisk
Praga i Czechy - baza hoteli i hosteli