Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Psycholog/Pedagog/Socjoterapeuta/ 28.02-2.03
- Poszukiwana pielęniarka/ratownik med.
- Specjalista ds. obsługi posprzedażowej Wrocław
- rozszerzenie oferty, przewodnictwo
- Kraków- specjalista d/s turystyki
- Doradca Klienta d/s turystyki PRUSZKÓW
- Rezydent Hotelowy GRECJA
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Pracownik Obsługi Agencyjnej
- Praca na Kaszubach, recepcja, kuchnia, bar port
Powstało zrzeszenie pracodawców z branży gastronomicznej i hotelarskiej
Zmiana w branży HoReCa. Powstała nowa organizacja zrzeszająca pracodawców z branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej, zmieniła nazwę oraz formę prawną. Odtąd będzie działała jako Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).
Do tej pory organizacja funkcjonowała w ramach Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego. Nowa forma prawna daje większe możliwości prowadzenia działań na rzecz branży gastronomicznej. Grupuje on już ponad 1600 lokali gastronomicznych z całego kraju.
Wraz z przyjęciem formy związku pracodawców zmieniła się struktura władz. Pracami ZP HoReCa kieruje zarząd z Marcinem Zawadzkim na czele jako prezesem. W skład tego organu wchodzą także Iwona Sarachman (AmRest) i Rafał Macias (Costa Coffee Polska). Funkcję nadzorczą i doradczą pełni rada związku, do której należą: Sylwester Cacek (Sfinks Polska) jako przewodniczący, Tomasz Kruk (Costa Coffee Polska), Łukasz Mrowiński (Hamda Trade), Tomasz Plebaniak (Dominium), Adam Ringer (Green Coffee), Marcin Snopkowski (Lodziarnie Firmowe) oraz Jacek Trybuchowski (AmRest).
Zmiana formy prawnej to przede wszystkim zmiana organizacyjna. Nadal przyświecają nam te same cele i zadania. Do nowego związku przynależą też te same firmy. Wyodrębnienie się ze struktur SITSpoż to dla nas po prostu kolejny etap rozwoju organizacji. Po pierwszym roku działalności jesteśmy w stanie z satysfakcją stwierdzić, że udało nam się przekonać do siebie sporą część rynku gastronomicznego i zaprezentować decydentom jako wiarygodny partner do rozmów - mówi Marcin Zawadzki, prezes ZP HoReCa.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział hotele, pensjonaty:
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Starsze aktualności:
Turystyka z gorszą obsługą
TUI stawia na sztuczną
Można składać oferty w Programie wsparcia
Rada UE przyjęła rozporządzenie w sprawie wynajmu
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
B&B HOTELS wchodzi na nowe
Zapraszamy na Nowe Trendy w Turystyce
Linie lotnicze Air France testują nowy system rozrywki pokładowej
Branża rozwija się lepiej niż się wydaje?
Zawalił się dach rzymskiego kościoła
PIG: Dramatyczna sytuacja w gastronomii
Linie Emirates będą promować saudyjską turystykę
Przedsiębiorcy turystyczni mogą ubiegać się o dodatkowe wsparcie
IGHP i Fundacja Harmony Hotels zacieśniają współpracę
Wigilie firmowe cennym źródłem zarobku dla restauratorów
I półrocze 2017 r. okresem dynamicznego rozwoju marki Focus Hotels?
LOT dyscyplinarnie zwalnia strajkujących
Itaka zaczyna pukać do pierwszej dziesiątki największych organizatorów w Europie?