Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Wakacje.pl Warszawa-Żoliborz zatrudni Specjalistę
- Denar - Travel zatrudni sprzedawcę usług...
- Młodszy Specjalista ds. Turystyki / Specjalista...
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
Germany Travel Mart 2021 znów w przestrzeni wirtualnej
W związku z wciąż trwającą pandemią Niemiecka Centrala Turystyki (DZT) w porozumieniu z Organizacją Turystyczną Meklemburgii-Pomorza Przedniego (TMV), postanowiła po raz kolejny zorganizować Germany Travel MartTM (GTM) 2021 w formie wydarzenia online.
Wydarzenie jest planowane w dniach 27- 29 kwietnia 2021 r.
Realizacja GTM 2020 w przestrzeni wirtualnej była środkiem pozwalającym naszym partnerom z niemieckiej branży turystycznej pozostać w kontakcie z międzynarodowymi nabywcami i multiplikatorami wkrótce po wybuchu pandemii koronawirusa. Odzew ze wszystkich stron był pozytywny, jednak jesteśmy świadomi znaczenia kontaktów osobistych w biznesie. Podczas pandemii koncentrujemy się na formatach hybrydowych lub wirtualnych substytutach tam, gdzie to możliwe. - komentuje Petra Hedorfer, prezes zarządu DZT.
Meklemburgia-Pomorze Przednie intensywnie przygotowywała się do GTM i najchętniej powitałaby świat turystyczny w najpopularniejszym miejscu wypoczynku w Niemczech. Jednakże koronawirus już po raz drugi pokrzyżował nam plany. Ubolewamy nad tym i jednocześnie cieszymy się, że już na wczesnym etapie udało się znaleźć dobre rozwiązanie w bliskim partnerstwie z DZT. Meklemburgia-Pomorze Przednie spełni swoją rolę jako kraj partnerski również na wirtualnym GTM 2021 - dodaje Tobias Woitendorf, prezes TMV.
Podczas trwania VirtualGTM 2020, 450 kluczowych klientów z branży turystycznej z 49 krajów skorzystało z platformy, aby poznać ofertę 250 niemieckich firm z branży hotelarskiej, transportowej i rekreacyjnej, biur podróży oraz regionalnych organizacji turystycznych, a także aby prowadzić negocjacje dla nadchodzącego roku. W tym celu przeprowadzono ponad 5700 spotkań online przy użyciu narzędzia wirtualnego stworzonego przez DZT.
Poza platformą biznesową uczestnicy skorzystali z programu informatycznego z dyskusjami panelowymi i webinariami, na których przedstawiono rynkowe spojrzenie na status quo niemieckiej turystyki przyjazdowej, najnowsze trendy i produkty wielu partnerów z niemieckiej branży turystycznej oraz aktualne i planowane kampanie marketingowe DZT.
Przeprowadzona wśród dostawców i nabywców usług ankieta udokumentowała sukces nowego formatu. 90 procent uczestników stwierdziło, że są zadowoleni/bardzo zadowoleni z GTM. 83 procent ankietowanych stwierdziło, że GTM są dobrą/bardzo dobrą platformą do zawierania kontraktów biznesowych. 92 procent nawiązało nowe kontakty biznesowe dzięki vGTM.
Komentarze
Tagi:
Dział biura turystyczne:
Enter Air powiększa bazę
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Polki wydają więcej na
Jest porozumienie w sprawie jednolitej, europejskiej przestrzeni
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Komisja Europejska zatwierdza pomoc dla PLL LOT
Najpopularniejsze wakacyjne kierunki wśród młodzieży w 2018 roku
Wzrasta liczba pasażerów kolei
Egipska Organizacja Turystyczna z nowym szefem
Arabskie linie lotnicze i formuła 1 przedłużają umowę
PFR organizuje szkolenia dot. Tarczy Finansowej 2.0
Zakończono budowę lotniska w Suwałkach
Wizz Air wprowadza nową usługę
W Krakowie trwają Targi Horeca
Z Krakowa do Oslo... autobusem
Jakie trendy mają obowiązywać w gastronomii w tym roku?