Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie

W Krakowie odbyło się spotkanie dla kulinarnych młodych talentów
Dobiegło końca pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów, które odbyło się w Krakowie.
W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Krakowa i okolic. Pokaz dla uczniów szkół gastronomicznych poprowadził Łukasz Cichy, szef jednej z krakowskich restauracji.
Krakowski Mikser Kulinarny zainicjował tegoroczną odsłonę wyjazdowych wydarzeń edukacyjnych dla uczniów szkół i klas gastronomicznych. Pokaz kulinarny poprowadził Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie, który zaprezentował dania z wykorzystaniem kaczki i perliczki, a przedstawiciele firmy Drosed poprowadzili prelekcję na temat drobiu. Uczestnicy mogli poszerzyć wiedzę z zakresu poszczególnych gatunków ptactwa hodowlanego, takich jak kaczka barbarie, perliczka czy kurczak kukurydziany i zagrodowy.
Dla uczestników biorących udział w spotkaniu czekały upominki, m.in. odzież kuchenna, a także książki "100 receptur na 100 lat niepodległości".
Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne (w tym książkę "Mix Wiedzy Kulinarnej").
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
HOTREC włącza się do dyskusji o nierównościach płacowych
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni turyści
Ryanair rezygnuje z lotów na Ukrainę
Piotruś Pan zawiezie pasażerów do Szwecji
Sezon narciarski inny niż wcześniejsze
Przed majówką klienci częściej bywali w biurach
Które polskie restauracje zostały docenione przez Michelin?
Polska głównym zagranicznym rynkiem źródłowym dla Drezna i Krainy Łaby
Blogerzy zainspirują do wykorzystania bonu turystycznego?
Dokąd można nadać bagaż paczkomatem?
Katastrofa statku wycieczkowego w Budapeszcie
Doceniono warszawskie restauracje?
Rainbow przewyższył Thomasa Cooka?
Nowa Zelandia wprowadzi podatek turystyczny
Turecka turystyka potrzebuje czasu
Tymczasowe zamknięcie linii kolejowej na Lotnisko Chopina
Greccy hotelarze chcą aktualizacji protokołów zdrowotnych
Enter Air: Pasażerowie nie chcą latać z Radomia
Ile bagażu w Air Italia do Tunezji?????