Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Obsługa klienta w biurze podróży
- Warszawa - project manager - incentive & event
- specjalista ds turystyki
- REZYDENT HOTELOWY - TUNEZJA
- Anex - Pracownik Działu Obsługi Agencyjnej
- PILOCI POSZUKIWANI NA WYJAZDY ZAGRANICZNE
- PRODUCT MANAGER/OPIEKUN KLIENTA VIP
- Specialista ds. skarg w dziale Customer Service
- Wakacje.pl Poznań Galeria Panorama-specjalista...
Kulinarne talenty zmierzą się w Hotelu Haston
Już 10 listopada w Haston Congress Center odbędzie się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów - konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.
Kulinarny Rajd Mistrzów to ogólnopolski konkurs, który wyłania wybitne talenty sztuki kulinarnej. Organizowany od 6 lat ma rangę prestiżowego wydarzenia i przyciąga wielu przedstawicieli środowiska gastronomicznego i hotelarskiego z całej Polski oraz osoby z "pierwszych stron gazet".
Możliwość zaprezentowania umiejętności kucharzy jest okazją do promocji obiektów, które reprezentują oraz podniesienia umiejętności samych zawodników. Wiedza nabyta podczas zmagań konkursowych przyczyni się do podniesienia kwalifikacji uczestników oraz pozwoli poznać najnowsze trendy w gastronomii.
Kulinarny Rajd Mistrzów promuje profesjonalną kuchnię, nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Theofilis Vafidis oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 ekip kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 10 listopada o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe, za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Konkurencja sprawnościowa - czas trwania 5 minut;
Szef Ekipy wspólnie z kucharzem przygotowują sos drobiowy na białym winie ze śmietanką w formie glace (bez zaciągania mąką): szalotka obrana 2 sztuki, masło 60 g, śmietanka 30% 80 ml, Fond drobiowy w płynie CHEF 200 ml, wino białe typu chardonnay 80 ml, sól i biały świeżo zmielony pieprz
Konkurencja podstawowa:
- przekąska ciepła - filet z sandacza, boczek wędzony nie parzony b/ż, dowolny produkt CHEF, szczypiorek
- danie główne - mały filet ze strusia, langustynki (mogą być obrane i mogą być mrożone), dowolny produkt CHEF, brandy
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział hotele, pensjonaty:
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Starsze aktualności:
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Nowa atrakcja na zamku w Chęcinach
Polska głównym zagranicznym rynkiem źródłowym dla Drezna i Krainy Łaby
Blogerzy zainspirują do wykorzystania bonu turystycznego?
Dokąd można nadać bagaż paczkomatem?
Katastrofa statku wycieczkowego w Budapeszcie
Doceniono warszawskie restauracje?
W Krakowie odbyło się spotkanie dla kulinarnych młodych talentów
Nowa Zelandia wprowadzi podatek turystyczny
Turecka turystyka potrzebuje czasu
Tymczasowe zamknięcie linii kolejowej na Lotnisko Chopina
Greccy hotelarze chcą aktualizacji protokołów zdrowotnych
Enter Air: Pasażerowie nie chcą latać z Radomia
HOTREC włącza się do dyskusji o nierównościach płacowych
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni turyści
Ryanair rezygnuje z lotów na Ukrainę
Piotruś Pan zawiezie pasażerów do Szwecji
Sezon narciarski inny niż wcześniejsze
Przed majówką klienci częściej bywali w biurach
Ile bagażu w Air Italia do Tunezji?????
Pilot wycieczek z doświadczeniem
Materiały na Egzamin na Certyfikat Kompetencji Zawodowych - Testy na Przewoźnika