TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Spore środki na promocję szlaku Green Velo

Marszałkowie pięciu województw Polski wschodniej oraz reprezentanci pięciu Regionalnych Organizacji Turystycznych z tych regionów podpisali 3 kwietnia porozumienie, na mocy którego będą dalej wspierać i finansować działania promujące szlak Green Velo.


W puli na 2017 rok na promocję szlaku znalazło się 550 tysięcy zł. Środki zostaną przeznaczone na między innymi zaktualizowanie dodruków map i folderów, prezentację szlaku na targach turystycznych, organizację eventów promocyjnych, kampanię reklamową w prasie oraz na portalach dzienników lokalnych w całej Polsce. Zgodnie z porozumieniem w bieżącym roku liderem, który koordynuje pracę pozostałych regionów będzie województwo lubelskie.

Projekt "Trasy rowerowe w Polsce Wschodniej - promocja" został zrealizowany ze środków Unii Europejskiej z Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej 2007-2013 Oś priorytetowa V. Zrównoważony rozwój potencjału turystycznego opartego o warunki naturalne, działanie V.2 Trasy rowerowe - komponent promocja tras rowerowych. Łączna wartość projektu wynosi około 274 miliony złotych. Beneficjentem projektu było Województwo Świętokrzyskie, a partnerami było Województwo Warmińsko-Mazurskie, Podlaskie, Lubelskie i Podkarpackie. Szlak Green Velo ma prawie 2000 km długości. Jest to najdłuższa trasa rowerowa w Polsce, która przebiega przez 5 województw.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
szlak rowerowy green velo promocja szlaku turystyka szlak turystyczny mapy eventy reklama




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję