Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Pilot Praga-Wiedeń-Bratysława
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Almatur Katowice - praca w turystyce
- Szukam partnera: trekkingi w Himalaje
- Rezydent w hotelu
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Projekt/Event Manager
Kraków gospodarzem polskiej selekcji konkursu Bocuse d`Or
21 listopada 2019 roku odbędzie się kolejna polska selekcja konkursu Bocuse d`Or. Tym razem to Kraków będzie gościł polską i światową gastronomię w ramach projektu Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej.
Sześciu młodych, utalentowanych szefów kuchni stanie do rywalizacji by zdobyć upragnioną statuetkę i tytuł Najlepszego Szefa w Polsce. To kulinarne widowisko rozegra się podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA. Na oczach szerokiej publiczności oraz polskich i zagranicznych jurorów - szefów kuchni z gwiazdkowych, znakomitych restauracji, autorytetów w dziedzinie światowych kulinariów zaprezentują swoje umiejętności następujący szefowie:
- Łukasz Budzik - restauracja Mennicza Fusion, Wrocław,
- Ernest Jagodziński - restauracja Autentyk - kuchnia i ludzie, Poznań,
- Jakub Kasprzak - Sezony. Restauracja i Hotel, Trzek,
- Krzysztof Nawrocki - restauracja Karczoch, Konstancin Jeziorna,
- Michał Stężalski - restauracja Szara Gęś, Kraków,
- Mateusz Suliga, Hotel Uniqus Palace, Kraków.
W ciągu 5 godzin i 35 minut kandydaci przy wsparciu swoich pomocników (commis) będą musieli przygotować danie mięsne dla 15 osób, zaprezentowane na platerze (tacy) oraz danie z ryby w 15 porcjach, które zaserwują wyłącznie na talerzach.
W tym roku Komitet Wykonawczy na temat przewodni konkursu wybrał następujące produkty:
- Danie mięsne skomponowane na bazie królika hodowlanego z ziarnem słonecznika oraz przy użyciu polskiej fasoli,
- Danie rybne przygotowane z Pstrąga Ojcowskiego z kaszą jaglaną, polskimi warzywami kapustnymi w akompaniamencie ślimaków lądowych z polskich hodowli.
Oba dania muszą zawierać 50% warzyw, roślin lub ziół, w tym wykorzystane trzy dowolne dodatki według uznania kandydata.
Konkurs zostanie przeprowadzony na takich samych zasadach i wytycznych regulacyjnych ustanowionych przez Międzynarodowy Komitet Organizacyjny Bocuse d`Or. Należy podkreślić, że zasady konkursu są bardzo surowe, a każde spóźnienie wiąże się z otrzymaniem od jurorów punktów ujemnych.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział nagrody i wyróżnienia:
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Nowe gwiazdki Michelin w
Kto skorzysta z Programu Wsparcia
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Starsze aktualności:
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Nocowanie.pl bez optymizmu o
Krok w stronę uruchomienia połączeń z Polski do
Jak ubezpieczają się wyjeżdżający na
Raport Travelplanet pokazuje
Jakie nastroje ma pomorska branża
Sąd UE kwestionuje pomoc dla
Brak geolokalizacji kosztował turystę życie
Skandaliczna wypowiedź rzecznika ministerstwa zdrowia
Jak nastroje konsumenckie odbiją się na turystyce?
Polska firma wśród finalistów konkursu UNWTO
NET: Zastąpienie kwarantanny testami kluczowe dla turystyki
Site Poland powołuje Radę Dyrektorów na nową kadencję
Touroperatorzy optymalnie dostosowali podaż wyjazdów do popytu
Coffeedesk nawiązuje współpracę ze Zjedz.my
LOT chce zatrzymać swoją kadrę
Na wiodących kierunkach drożej niż przed rokiem
Zmiany kadrowe w Louvre Hotels Group
Rządy muszą uwzględniać również pozazdrowotne aspekty walki z COVID-19
Rosja nie wpuści obywateli Chin
Kolejny przewoźnik kończy działalność
Słowackie festiwale winiarskie okażą się magnesem na turystów?
Ryanair przeniesie 3 trasy z Polski loty na drugie sztokholmskie lotnisko
Pod Barceloną wykoleił się pociąg