Ogłoszenia
Ogłoszenia
- specjalista ds turystyki
- Anex - Pracownik Działu Obsługi Agencyjnej
- PILOCI POSZUKIWANI NA WYJAZDY ZAGRANICZNE
- PRODUCT MANAGER/OPIEKUN KLIENTA VIP
- Specialista ds. skarg w dziale Customer Service
- Wakacje.pl Poznań Galeria Panorama-specjalista...
- Pilot do Drezna - 1-4.05.2025
- SZUKAM PILOTA WŁOCHY
- PRACOWNIK BIUROWY - OBSŁUGA KLIENTA
- Rezydent Turystyczny Turcja
V Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau już wkrótce
Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r.
Tym razem, na zaproszenie Województwa Pomorskiego, Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej oraz Miasta Gdańsk, gospodarzem kulinarnej gali będzie Gdańsk. W wydarzeniu weźmie udział ponad 700 gości, w tym setki szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na 2019 rok. Jak co roku podczas Gali zaprezentujemy najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody, już po raz piąty, zostaną przyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Najcenniejszy dyplom, z tytułem Szefa Roku, do tej pory został wręczony Andrei Camastrze, Wojciechowi Modestowi Amaro, Pawłowi Oszczykowi oraz Witkowi Iwańskiemu.
Kto dołączy do tego prestiżowego grona?
26 listopada to data oficjalnej premiery Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2019 - przewodnika, który tworzy kulinarną mapę Polski. Jest on ogólnopolskim, rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika. Każdego roku ponad 20 wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów dokładnie ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafiają wszystkie te, które pozytywnie przejdą skrupulatną weryfikację - to miejsca naprawdę godne uwagi. W tym roku inspektorzy wybrali aż 650 restauracji.
Nie będzie brakowało także niespodzianek
Jak co roku zaskoczymy naszych czytelników. W Przewodniku pojawi się nowa sekcja - to miejsca wyróżnione oznaczeniem POP. Te, które nie są restauracjami, a mimo tego cieszą znakomitymi smakami i atmosferą. Wśród nich są najlepsze cocktail i wine bary, kawiarnie, cukiernie a nawet street foody w wydaniu gourmet. Nie usiłujemy ich porównywać z restauracjami, stąd opracowaliśmy tę nową kategorię i zupełnie nowy styl oznaczeń. - mówi Justyna Adamczyk, Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika.
Gala, w nawiązaniu do nowej kategorii opisywanych miejsc, będzie miała w tym roku inną niż dotychczas formułę - po wręczeniu nagród najlepszym szefom kuchni goście zostaną zaproszeni na kulinarne show.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Dział aktualności dnia:
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Wojewoda wydał decyzję lokalizacyjną dla
Starsze aktualności:
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Flix Bus uruchamia Ukraine
Nocowanie.pl: Zimowy wypoczynek w Polsce przyciąga węgierskich
Zmiany w zarządzie spółki hotelarskiej
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej historii
Wejdą w życie nowe zasady nazewnictwa alkoholi w UE
Branża noclegowa niegotowa na Lex Kamilek
Igrzyska stworzą dodatkowy rynek najmu krótkoterminowego
Światowa Organizacja Turystyki rozpoczyna współpracę z UEFA
Berlińska grupa hostelowa podsumowuje 2018 rok
Emirates uruchamiają powietrzne taksówki
ERGO Ubezpieczenia Podróży chroni klientów również w pandemii