Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Specjalista ds. turystyki B2B Poznań
- Pilot Wlochy 22-27 września 2025
- Pilot Kazachstan Uzbekistan Tadżykistan
- Pilot na wycieczkę do Międzyzdrojów i Oceanarium...
- PRACA W TURCJI- SEZON 2025
- praca na Wyspach Kanaryjskich
- Specjalista ds. turystyki
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna

V Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau już wkrótce
2018-10-04Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r.
r e k l a m a
Tym razem, na zaproszenie Województwa Pomorskiego, Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej oraz Miasta Gdańsk, gospodarzem kulinarnej gali będzie Gdańsk. W wydarzeniu weźmie udział ponad 700 gości, w tym setki szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na 2019 rok. Jak co roku podczas Gali zaprezentujemy najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody, już po raz piąty, zostaną przyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Najcenniejszy dyplom, z tytułem Szefa Roku, do tej pory został wręczony Andrei Camastrze, Wojciechowi Modestowi Amaro, Pawłowi Oszczykowi oraz Witkowi Iwańskiemu.
Kto dołączy do tego prestiżowego grona?
26 listopada to data oficjalnej premiery Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2019 - przewodnika, który tworzy kulinarną mapę Polski. Jest on ogólnopolskim, rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika. Każdego roku ponad 20 wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów dokładnie ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafiają wszystkie te, które pozytywnie przejdą skrupulatną weryfikację - to miejsca naprawdę godne uwagi. W tym roku inspektorzy wybrali aż 650 restauracji.
Nie będzie brakowało także niespodzianek
Jak co roku zaskoczymy naszych czytelników. W Przewodniku pojawi się nowa sekcja - to miejsca wyróżnione oznaczeniem POP. Te, które nie są restauracjami, a mimo tego cieszą znakomitymi smakami i atmosferą. Wśród nich są najlepsze cocktail i wine bary, kawiarnie, cukiernie a nawet street foody w wydaniu gourmet. Nie usiłujemy ich porównywać z restauracjami, stąd opracowaliśmy tę nową kategorię i zupełnie nowy styl oznaczeń. - mówi Justyna Adamczyk, Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika.
Gala, w nawiązaniu do nowej kategorii opisywanych miejsc, będzie miała w tym roku inną niż dotychczas formułę - po wręczeniu nagród najlepszym szefom kuchni goście zostaną zaproszeni na kulinarne show.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Rodzinne wyjazdy to
PARP: KPO dla turystyki jest
Zachodniopomorscy hotelarze liczą na najlepszy weekend
Dział aktualności dnia:
Traveldata: najlepszy moment na kupno przyszłorocznych
PARP: KPO dla turystyki jest
IGGP: Żadna z sił politycznych nie dba o branżę
Starsze aktualności:
Cyfrowi kontrolerzy lotu to pieśń
Nowe Muzeum Tyskich Browarów Książęcych już
Gdzie Polacy latali sami na
Jak Polacy jeżdżą na
Nowa trasa z łódzkiego
Air France z bezpłatnym
Dobre wyniki Grupy Accor za 2022 rok
Turystyka krajowa dominuje w wyszukiwarce Google
Zalecenia dla hoteli - zachowajmy zdrowy rozsądek
Decyzja UOKiK w sprawie Booking.com
Zmiany w zarządzie spółki hotelarskiej
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej historii
Skytrax wybrał najlepsze lotniska w 2025 roku
Na turystyce krajowej też można zarobić