Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
- Przewodnik, pilot po USA
- Opiekun klienta - turystyka kolonijna
- Poprowadź z nami biuro podróży
- Poszukiwany pilot po Dreźnie
- wychowawca na zimowisku
- Specjalista ds. Turystyki
- specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds. turystyki
- KRAKÓW - Specjalista ds. Sprzedaży Podróży
V Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau już wkrótce
Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r.
Tym razem, na zaproszenie Województwa Pomorskiego, Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej oraz Miasta Gdańsk, gospodarzem kulinarnej gali będzie Gdańsk. W wydarzeniu weźmie udział ponad 700 gości, w tym setki szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na 2019 rok. Jak co roku podczas Gali zaprezentujemy najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody, już po raz piąty, zostaną przyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Najcenniejszy dyplom, z tytułem Szefa Roku, do tej pory został wręczony Andrei Camastrze, Wojciechowi Modestowi Amaro, Pawłowi Oszczykowi oraz Witkowi Iwańskiemu.
Kto dołączy do tego prestiżowego grona?
26 listopada to data oficjalnej premiery Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2019 - przewodnika, który tworzy kulinarną mapę Polski. Jest on ogólnopolskim, rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika. Każdego roku ponad 20 wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów dokładnie ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafiają wszystkie te, które pozytywnie przejdą skrupulatną weryfikację - to miejsca naprawdę godne uwagi. W tym roku inspektorzy wybrali aż 650 restauracji.
Nie będzie brakowało także niespodzianek
Jak co roku zaskoczymy naszych czytelników. W Przewodniku pojawi się nowa sekcja - to miejsca wyróżnione oznaczeniem POP. Te, które nie są restauracjami, a mimo tego cieszą znakomitymi smakami i atmosferą. Wśród nich są najlepsze cocktail i wine bary, kawiarnie, cukiernie a nawet street foody w wydaniu gourmet. Nie usiłujemy ich porównywać z restauracjami, stąd opracowaliśmy tę nową kategorię i zupełnie nowy styl oznaczeń. - mówi Justyna Adamczyk, Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika.
Gala, w nawiązaniu do nowej kategorii opisywanych miejsc, będzie miała w tym roku inną niż dotychczas formułę - po wręczeniu nagród najlepszym szefom kuchni goście zostaną zaproszeni na kulinarne show.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Starsze aktualności:
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
POT: Połowa Polaków planuje wyjazdy w sezonie
Najpopularniejsze kierunki citybreak w 2023
Większość Polaków wyjedzie w
TSUE rozpatrzył skargę Wizz Air na pomoc dla linii
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Nad Bałtykiem gotowi na ferie
Miasta apelują o uregulowanie najmu
Dokąd na ferie z biurem
Igrzyska stworzą dodatkowy rynek najmu krótkoterminowego
Światowa Organizacja Turystyki rozpoczyna współpracę z UEFA
Berlińska grupa hostelowa podsumowuje 2018 rok
Emirates uruchamiają powietrzne taksówki
ERGO Ubezpieczenia Podróży chroni klientów również w pandemii
Dobre wyniki Grupy Accor za 2022 rok
Turystyka krajowa dominuje w wyszukiwarce Google
Zalecenia dla hoteli - zachowajmy zdrowy rozsądek
Na turystyce krajowej też można zarobić
Czy lipiec był przychylnym miesiącem dla branży turystycznej?