Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Zobacz także
Polska destynacją dla Amerykanów
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc milczenia
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu przedsiębiorców
Polska Wschodnia - tanie pożyczki dla turystyki
Ruszył fundusz pożyczek dla firm turystycznych ze wschodniej Polski
Szef dla Młodych Talentów - podsumowanie akcji
Dziewięć spotkań edukacyjnych, ponad 1500 uczestników z całej Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy - Makro Polska podsumowuje trzecią edycję Szefa dla Młodych Talentów - programu odpowiedzialności społecznej skierowanego do szkół gastronomicznych.
Szef dla Młodych Talentów to program mający na celu wprowadzanie pozytywnych zmian w polskiej gastronomii. W jego ramach Makro Polska integruje szkoły gastronomiczne z sektorem HoReCa oraz wspiera młodych adeptów sztuki kulinarnej, stwarzając im możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni.
W ciągu dziewięciu miesięcy, od października 2018 do czerwca 2019 roku, sieć hurtowni zorganizowała dziewięć Mikserów Kulinarnych - bezpłatnych spotkań edukacyjnych dla uczniów szkół gastronomicznych - w których udział wzięło ponad 1500 uczestników z całej Polski. Dzięki warsztatom i pokazom kulinarnym, prezentacjom oraz prelekcjom mieli oni okazję rozwijać swoją wiedzę teoretyczną i praktyczne umiejętności.
Trzecia edycja programu zainicjowała odsłonę wyjazdowych spotkań. Ekipa programu gościła w: Krakowie, Łowiczu, Zakopanem oraz Olsztynie, a także zorganizowała 5 spotkań w Warszawie. Zależy nam na dotarciu i kształceniu młodzieży w całej Polsce. Postanowiliśmy więc, że spotkania dla uczniów odbędą się nie tylko w warszawskiej Akademii Inspiracji Makro, ale również w niektórych szkołach na terenie kraju - mówi Jakub Matelski, koordynator programu Szef dla Młodych Talentów.
Spośród najbardziej wyróżniających się uczestników Mikserów Kulinarnych Makro Polska wyłoniło trzech, którzy dołączyli do grona junior ambasadorów programu. Joanna Wieczorek z Warszawy, Paweł Kosiorek z Łowicza i Krystian Sak z Trąbaczewa w nowej roli wspierali szefów kuchni podczas organizowanych przez Makro Polska wydarzeniach.
Tegoroczny Szef dla Młodych Talentów to również dwie edycje konkursu Wyzwanie Makro Chefa, do udziału w których sieć hurtowni zaprosiła szkoły gastronomiczne z całej Polski. Zakwalifikowane zespoły złożone z uczniów i nauczycieli miały za zadanie przygotować autorski przepis z wykorzystaniem m.in. produktów dostarczonych przez organizatora. Sieć hurtowni wyłoniła 6 zwycięzców, którym przekazała zestawy noży oraz bony na zakupy do Makro.
Jesienią br. rozpocznie się kolejna edycja spotkań z cyklu Szef dla Młodych Talentów. Do tej pory w ramach programu odbyło się 27 wydarzeń, w których udział wzięło ponad 4600 uczestników.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Możliwy paraliż lotniska w Tel Avivie
Majówka 2024 - taniej niż w zeszłym roku
Ponad 8 tys. gości na Kulinarnym Festiwalu Kwiatów Jadalnych
V Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau już wkrótce
Dobre wyniki Grupy Accor za 2022 rok
Zamek w Chęcinach ponownie zostanie otwarty
Itaka zafunduje wyjazd pechowym turystom
Pyszne.pl: coraz większe zainteresowanie daniami wegetariańskimi
Zmiany w zarządzie spółki hotelarskiej
SPRZEDAM PRACĘ LICENCJACKĄ Z TURYSTYKI