Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Wakacje.pl Warszawa-Żoliborz zatrudni Specjalistę
- Denar - Travel zatrudni sprzedawcę usług...
- Młodszy Specjalista ds. Turystyki / Specjalista...
- Konsultant ds. SPRZEDAŻY PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
- biuro multiagencyjne w centrum handlowym we...
- Rezydent Turystyczny - TUNEZJA
- Specjalista ds Turystyki
- Główny rezydent biura podróży/ Head Rep
- Pilot wycieczek - Polska i Europa
Zobacz także
Rusza XXI edycja Konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska Turystyka
Konkurs na Najlepszą Pracę Magisterską
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw Blogerów
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i krajoznawstwa
Kolejna edycja konkursu kulinarnego SSCC już jesienią
Po poprzedniej, wegańskiej edycji konkursu kolejnym wyzwaniem dla młodych kucharzy będzie przygotowanie posiłku zgodnie z ideą "less waste".
Spotkania z SelfCookingCenter (SSCC) to konkurs skierowany do kucharzy i kucharek, którzy nie skończyli 27 roku życia. Spotkają się oni już po raz trzeci by pod okiem międzynarodowego jury przygotować autorskie potrawy z wykorzystaniem regionalnych składników.
Hasło, pod którym odbywa się trzecia edycja konkursu SSCC to food waste i zapobieganie marnowaniu żywności. Potrzeba zwrócenia uwagi na ten problem wynika nie tylko z postępujących zmian w klimacie i wzrastającej świadomości skutków zanieczyszczania środowiska. To także sposób na podniesienie poprzeczki młodym kucharzom, którzy co roku zaskakują jury wysokim poziomem konkursowych potraw, pomysłowością i otwartością na wyzwania.
W tym roku oprócz autorskich przepisów, profesjonalnego wykonania, refleksu i prezentacji dań, sędziowie wymagać będą od uczestników także odpowiedzialnego zarządzania wszystkimi składnikami potrawy.
Podczas tegorocznego Spotkania z SelfCookingCenter odbędą się również wykłady dotyczące m.in. filozofii less waste, jak wprowadzić ją w życie - zarówno na skalę mikro, jak i makro oraz jakie rozwiązania technologiczne mogą okazać się przydatne w ekologicznym zarządzaniu restauracją.
Trzecia edycja konkursu kulinarnego SSCC odbędzie się 17 października 2019 roku w Zamku Topacz.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
MSiT chce 10 strategii dla
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Starsze aktualności:
Stary Rynek i ratusz w Poznaniu znów
Niemcy stawiają na turystykę kulturalną i zrównoważone
Polki wydają więcej na
Jest porozumienie w sprawie jednolitej, europejskiej przestrzeni
Okiem ubezpieczyciela - gdzie podróżowali
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
64% Polaków planuje zwiększyć budżet na
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
Zamknięto popularną trasę na Mont Blanc
Wybrano najlepsze produkty zrównoważonej turystyki
Poznań walczy o tytuł najlepszej europejskiej destynacji turystycznej
Znana sieć rezygnuje z plastikowych słomek
LOT czeka na nowego Dreamlinera
Zaczekamy na turystów i będziemy gotowi na ich przyjęcie
UNWTO publikuje wskazówki do ponownego uruchomienia turystyki
Polak pokieruje europejskim niebem
Ryanair zatrudnia nowych pilotów
Północna Izba Gospodarcza: `Paragony grozy` to incydentalne przypadki
CBA stawia zarzuty byłemu prezesowi lubelskiego lotniska
Emirates i LATAM podpisują umowę code-share
PLL LOT rozszerza siatkę połączeń do Niemiec
Ruszyły zapisy na 12. edycję New Trends in Tourism
MEN apeluje o sprawdzanie organizatorów wyjazdów kolonijnych
Facebook wydał przewodnik kulinarny po Krakowie
Best Western wprowadza na rynek nową markę
Redukcja floty w Small Planet Polska
Rząd zajmie się ustawą o imprezach turystycznych
Rada UE zatwierdziła przedłużenie przepisów dot. bezpłatnego roamingu
Rzym- noclegi w mieszkaniach nie hostelach!