Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot Wlochy 22-27 września 2025
- Pilot Kazachstan Uzbekistan Tadżykistan
- Pilot na wycieczkę do Międzyzdrojów i Oceanarium...
- PRACA W TURCJI- SEZON 2025
- praca na Wyspach Kanaryjskich
- Specjalista ds. turystyki
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- Lider działu turystyka - sklep sportowy Sportano...
- Koordynator Procesów Franczyzowych
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki

Zobacz także
Rusza XXI edycja Konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska Turystyka
Unia wymusza stopniową rezygnację z jednorazowych opakowań
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie Turystyczne
Konkurs na Najlepszą Pracę Magisterską
Zmarnowane pieniądze z KPO? Trwają kontrole i śledztwo prokuratury
Kolejna edycja konkursu kulinarnego SSCC już jesienią
2019-03-25Po poprzedniej, wegańskiej edycji konkursu kolejnym wyzwaniem dla młodych kucharzy będzie przygotowanie posiłku zgodnie z ideą "less waste".
r e k l a m a
Spotkania z SelfCookingCenter (SSCC) to konkurs skierowany do kucharzy i kucharek, którzy nie skończyli 27 roku życia. Spotkają się oni już po raz trzeci by pod okiem międzynarodowego jury przygotować autorskie potrawy z wykorzystaniem regionalnych składników.
Hasło, pod którym odbywa się trzecia edycja konkursu SSCC to food waste i zapobieganie marnowaniu żywności. Potrzeba zwrócenia uwagi na ten problem wynika nie tylko z postępujących zmian w klimacie i wzrastającej świadomości skutków zanieczyszczania środowiska. To także sposób na podniesienie poprzeczki młodym kucharzom, którzy co roku zaskakują jury wysokim poziomem konkursowych potraw, pomysłowością i otwartością na wyzwania.
W tym roku oprócz autorskich przepisów, profesjonalnego wykonania, refleksu i prezentacji dań, sędziowie wymagać będą od uczestników także odpowiedzialnego zarządzania wszystkimi składnikami potrawy.
Podczas tegorocznego Spotkania z SelfCookingCenter odbędą się również wykłady dotyczące m.in. filozofii less waste, jak wprowadzić ją w życie - zarówno na skalę mikro, jak i makro oraz jakie rozwiązania technologiczne mogą okazać się przydatne w ekologicznym zarządzaniu restauracją.
Trzecia edycja konkursu kulinarnego SSCC odbędzie się 17 października 2019 roku w Zamku Topacz.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Rodzinne wyjazdy to
PARP: KPO dla turystyki jest
Zachodniopomorscy hotelarze liczą na najlepszy weekend
Zamknięto popularną trasę na Mont Blanc
MEN apeluje o sprawdzanie organizatorów wyjazdów kolonijnych
Facebook wydał przewodnik kulinarny po Krakowie
Best Western wprowadza na rynek nową markę
Redukcja floty w Small Planet Polska
Rząd zajmie się ustawą o imprezach turystycznych
PLL LOT rozszerza siatkę połączeń do Niemiec
TUI wprowadza ofertę dla lokalsów
Wybrano najlepsze produkty zrównoważonej turystyki
Poznań walczy o tytuł najlepszej europejskiej destynacji turystycznej
Znana sieć rezygnuje z plastikowych słomek
LOT czeka na nowego Dreamlinera
Zaczekamy na turystów i będziemy gotowi na ich przyjęcie
Rada UE zatwierdziła przedłużenie przepisów dot. bezpłatnego roamingu
Pilot BRUKSELA-AMSTERDAM 29.04 - 03.05.2014
Itaka wprowadza nową markę - luksusowe wycieczki dla turystów z zasobniejszym portfelem
Polak pokieruje europejskim niebem
Ryanair zatrudnia nowych pilotów
Północna Izba Gospodarcza: `Paragony grozy` to incydentalne przypadki
CBA stawia zarzuty byłemu prezesowi lubelskiego lotniska
Emirates i LATAM podpisują umowę code-share
Przewodnik Michelin - 22 nowe lokale w Polsce
Rzym- noclegi w mieszkaniach nie hostelach!