Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Skórzewo...
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Białystok
- Przewodnik Kulinarny/ Gdańsk
- Lokal W CH Nowa Sukcesja
- pilot PRAGA 6.12.2024
- Specjalista ds. turystyki w biurze agencyjnym
- pilot Bawaria
- Sun&Fun Holidays zaprasza REZYDENTÓW do...
- Partnera Biuro Podrózy
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
Niebawem rozpoczynają się Smaki Regionów w Poznaniu
W Poznaniu od 23 do 26 września odbędą się Targi Smaki Regionów. Odwiedzający będą mogli posmakować jedzenia z wszystkich polskich regionów i pięciu zagranicznych, które będą reprezentowane przez blisko 200 wystawców - lokalnych producentów.
Na Międzynarodowych Targach Poznańskich będzie można znaleźć certyfikowane przetwory mleczne, mięsne, wyroby cukiernicze i piekarnicze, a także gotowe dania oraz potrawy z całej Polski.
Dla dzieci
Warsztaty, animacje, zgadywanki i smaczne przygody czekać będą na najmłodszych na targach Smaki Regionów. Wszystko po to, by poprzez zabawę nauczyć dzieci zdrowych nawyków żywieniowych oraz pokazać, jak różnorodna jest kuchnia polska. Najmłodsi uczestnicy targów w minipiekarni odkryją sposoby wypieku tradycyjnymi metodami oraz zobaczą, jakie zboża wchodzą w skład naturalnego pieczywa. Na jednej z dwóch scen obywać się będą występy artystyczne, a w strefie animacji czekać będzie mnóstwo atrakcji dla dzieci. Na stoisku Stowarzyszenia "Polska Ekologia" odbędą się eko-lekcje na temat walorów odżywczych i smakowych owoców i warzyw. Atrakcji dla dzieci będzie jeszcze więcej. W wielu miejscach na stoiskach organizowane będą animacje, malowanki, gry i zabawy
Gotowanie na żywo
Na Scenie Kulinarnej mistrzowie kuchni gotować będą tradycyjne i regionalne potrawy w Wielkopolski Podhala. To będzie wyjątkowe miejsce, w którym uczestnicy targów podpatrzą, jak się przyrządza dania doskonale znane w poszczególnych regionach Polski.
Produkty warte uwagi
Na targach poznamy produkty nagrodzone Medalem Targów Smaki Regionów. W tym roku o to wyróżnienie walczy 55 produktów. W Poznaniu odbędzie się również finał XVII edycji konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów".
Przepisy z 1896 roku
Na targach Smaki Regionów będzie okazja do zapoznania się z ciekawą książką kucharską. "'"Wielkopolski Kucharz" , bo o niej mowa jest reprintem książki kucharskiej z 1876 roku. Autorem książki jest Maria Śleżańska, ukrywająca się jeszcze pod męskim pseudonimem Maryan.
Europejskie Forum Dziedzictwa Kulinarnego
Tegoroczne targi Smaki Regionów mają wyjątkowy charakter, ponieważ niemal równolegle odbywać się będzie Europejskie Forum Sieci Dziedzictwa Kulinarnego (22-24 września 2017 r.). Forum jest doskonałą platformą wymiany doświadczeń i praktyk, dzielenia się swoimi osiągnięciami, jak również okazją, by czerpać inspiracje od innych regionów należących do Sieci. To także możliwość spotkania z podmiotami zrzeszonymi w Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego oraz z osobami na co dzień zajmującymi się dziedzictwem kulinarnym poza granicami naszego kraju.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Nad Bałtykiem gotowi na ferie
Miasta apelują o uregulowanie najmu
Dokąd na ferie z biurem
Kraków Airport podsumowuje miniony
Niezły wynik lotniska w
Boeingi 737 MAX 9 uziemione w
Chorwacja z delikatnym wzrostem przyjazdów z
Kontrole na granicy ze Słowacją
Przywracanie obostrzeń zniechęca do podróżowania
Lew symbolem nowej kampanii Rainbow
Zakazy lotów do krajów strefy Schengen zostaną zniesione?
Rego-Bis umożliwi agentom pobieranie prowizji od zaliczek
Mniej turystów w Jerozolimie w Boże Narodzenie
Starsze diesle nie wjadą do wielu miejsc w Berlinie
Zimowe wyjazdy tańsze niż przed rokiem
KANADA 2010 8-18 kwietnia 2010 roku
Zderzenie samolotu z ptakiem okolicznością wyłączającą odpowiedzialność odszkodowawczą
MR zaproponowało konkretne rozwiązania pomocowe - niektóre kontrowersyjne
Trwają prace nad ułatwieniami wizowymi dla obywateli kolejnych krajów
Parlament Europejski przyjął trzy wnioski pomocowe
Kolejna edycja Fine Dining Week
Zmiany w składzie Rady Nadzorczej PKP SA