Konferencja poświęcona nowoczesnym technologiom w hotelarstwie i gastronomii
Trudno byłoby funkcjonować dzisiaj bez komputerów czy innych urządzeń elektronicznych. Nowoczesne technologie zaczynają też zmieniać branżę hotelarską i gastronomiczną.
Polski Instytut Rozwoju Biznesu zorganizował konferencję "Zastosowanie nowoczesnych technologii w obiektach hotelowych i gastronomicznych", która odbędzie się 26 marca 2019 roku w Warszawie.
Podczas konferencji będą poruszane zagadnienia takie jak:
- Dane osobowe w hotelach i pensjonatach a RODO
- Bezpieczne i płynne funkcjonowanie obiektu
- Systemy teleinformatyczne i automatyka budynku odpowiedzialne za monitorowanie i optymalizacje działań (zasilanie awaryjne, system przeciwpożarowy, system alarmowy i monitoring, system kontroli dostępu, ogrzewanie i klimatyzacja, oświetlenie)
- Zintegrowane systemy do zarządzania wieloma obiektami
- Ochrona informacji i zasobów
- Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni
- Rozwiązania zwiększające komfort i nowoczesność obiektów
- Technologie mobilne
- Check-in kioski
- Aplikacje rezerwacyjne
- Social media w branży hotelarskiej
- Strony internetowe budowane w technologii RWD
- Szerokopasmowy dostęp do sieci
- Beacony w hotelach
Wśród prelegentów znajdą się:
- Norbert Redkie - restaurator, założyciel Grupy Warszawa. Przedstawi on prezentację "TRUST - przyszłość zakupów i zarządzania gastronomią. Czyli historia tworzenia platformy zakupowej dającej możliwość kontroli stanów magazynowych." (Prelegent opowie o tworzeniu nowoczesnego systemu informatycznego, który w przyszłości zmieni sposób zarządzania restauracją. Skupi się na kwestiach dotyczących składania zamówień, kontroli kosztów oraz problemach z cash flow. Dowiemy się również jak to jest tworzyć od zera startutechnologiczny mając głównie doświadczenie w zarządzaniu restauracjami a nie w pisaniu programów informatycznych.)
- Jacek Piasta - Senior expert w Instytucie Hotelarstwa z prezentacją "Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni"
- Justyna Wysocka-Zając - doradca podatkowy,dyrektor Departamentu Doradztwa Podatkowego, z prezentacją "Najnowsze technologie w kontroli podatkowej przedsiębiorcy w branży hotelowej i gastronomicznej." (Podczas prelekcji przedstawione zostaną pokrótce zasady kontroli podatkowej przedsiębiorców w branży hotelowej i gastronomicznej - jednolity plik kontrolny, system STIR, kasy on-line, "instrukcja MF dla kelnera", raportowanie schematów podatkowych, klauzulę unikania opodatkowania, wymiana informacji podatkowych i wiele innych.)
- Edyta Duchnowska - założycielka Kancelarii Radcy Prawnego Edyta Duchnowska. Autorka bloga "Prawo w restauracji". Przedstawi ona zagadnienie "Social media w branży hotelarskiej - pod kątem prawnym" (Prowadzenie profili w social media - fb itp., prawa do zdjęć, wizerunków, umowy z grafikami, fotografami, organizacja konkursów itp.)
- Adam Latek - hotelarz, właściciel firmy doradczej Latek Hotels, z prezentacją "Strategia technologii informacyjnych i wykorzystanie ich w hotelarstwie". (Prelegent opowie o technologiach hotelarskich i codziennym wykorzystaniu ich w pracy oraz zaawansowanych systemach i ich wsparciu dla hotelarzy. Zdradzi również jak planować strategię ekonomiczną hotelu dzięki technologiom.)
- Krzysztof D. Kowalski - przedstawiciel Polskiej Izby Hotelarstwa, Inspektor Ochrony Danych, członek SABI czyli Stowarzyszenia Inspektorów Ochrony Danych. Przedstawi on prezentację "Środki techniczne i organizacyjne ochrony danych - jak dobierać je w zależności od skali hotelu". (Prelegent rozprawi się z wybranymi RODO-mitami , np. czy wolno pozyskać serię i numer dowodu osobistego gościa hotelowego. Udowodni, że to kierownictwo i pracownicy hotelu najlepiej wiedzą, jak chronić dane gości hotelowych. Pokaże, co zrobić, żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo wycieku danych z hotelu, utraty wizerunku, strat finansowych.)
- Jacek Legendziewicz - Członek Zarządu Krakowskiej Izby Turystyki z prezentacją "Integracja systemów w celu ograniczenia ręcznej pracy i lepsza sprawozdawczość potrzebna do organizacji sprzedaży."
Konferencja adresowana jest do właścicieli, oraz dyrektorów hoteli, dyrektorzy i managerów do spraw marketingu, osób zarządzających obiektami gastronomicznymi, biznesowymi oraz typu leisure. Dla nich wstęp jest bezpłatny.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Ceny na przyszły rok lekko spadają
Fundacja Hotele dla Medyków przekazała 100 tys. zł dla szpitala MSWiA w Warszawie
Islandia obawia się tłumów turystów
Lotnisko w Pyrzowicach obrośnie zielenią
IATA: rządy muszą zrobić więcej aby przywrócić podróże
Touroperator Roku wybrany na Tour Salonie
Wybuch wulkanu Stromboli: Ofiara śmiertelna i zaginieni
TUI zamknie ponad 160 salonów w Wielkiej Brytanii
PIT podsumowuje zimowe wyjazdy
Rzecznik MŚP: Najwyższy czas zakończyć lockdown
Wiceminister rozwoju o terminie wprowadzenia bonów turystycznych
TUgether chce zbadać kondycję przemysłu spotkań
Popularność platform typu AirBnB przyczynia się do rozwoju turystyki masowej?
Hotel Senator dołącza do Fundacji Polskie Hotele Niezależne
Rada Przemysłu Spotkań i Wydarzeń: wykorzystajmy możliwości jakie daje program szczepień
Ryanair zniesie opłatę za zmianę rezerwacji
Jak Polacy postrzegają kuchnię polską?
Nowa atrakcja turystyczna w województwie kujawsko-pomorskim
Wizz Air zapowiada nowe trasy z polskich lotnisk
SUPER OFERTA LAST MINUTE KENIA HISZPANIA EGIPT