Otworzono największą podwodną restaurację
20 marca 2019 roku została otwarta pierwsza w Europie i zarazem największa na świecie podwodna restauracja.
W południowej Norwegii w Lindesnes na wysokości pięciu i pół metra poniżej poziomu morza gości przyjmuje restauracja "Under", w której można zjeść posiłek i równocześnie podziwiać morski ekosystem.
Obiekt zyskał już ponad 7000 rezerwacji. Kolejni goście będą mogli bukować stoliki dopiero od października - wszystkie wcześniejsze terminy są zajęte, a odwiedzający mogą jedynie wpisać się na listę oczekujących.
Na wszystkich gości czeka jeden zestaw menu degustacyjnego, które składa się z sezonowych, lokalnych składników i owoców morza. Koszt uczty to 2 250 koron norweskich, czyli około 1000 złotych - nie licząc napojów. Szefem kuchni jest Nicolai Ellitsgaard Pedersen.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Nowy skład Rady Polskiej Organizacji Turystycznej
Jerozolima: kolejne zamieszki. Część miasta zamknięta dla turystów
Ilu pasażerów obsłużyły lotniska regionalne?
Premier zapowiedział plan odmrożenia gospodarki.
Niemiecka inwestycja na terenie Polski
jakas masakra z tymi centrami i itaka ze dała przyzwolenie
Gdzie Polacy wybierają się na urlop egzotyczny?
Radisson otworzy nowy hotel w Gdańsku
Maroko złagodziło zasady wjazdu
Oświadczenie OSAT-u w sprawie TUI Poland
Upały też mogą powodować odwołanie lotów
Świąteczne wyjazdy tańsze niż przed rokiem