TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Otworzono największą podwodną restaurację

20 marca 2019 roku została otwarta pierwsza w Europie i zarazem największa na świecie podwodna restauracja.


W południowej Norwegii w Lindesnes na wysokości pięciu i pół metra poniżej poziomu morza gości przyjmuje restauracja "Under", w której można zjeść posiłek i równocześnie podziwiać morski ekosystem.

Obiekt zyskał już ponad 7000 rezerwacji. Kolejni goście będą mogli bukować stoliki dopiero od października - wszystkie wcześniejsze terminy są zajęte, a odwiedzający mogą jedynie wpisać się na listę oczekujących.

Na wszystkich gości czeka jeden zestaw menu degustacyjnego, które składa się z sezonowych, lokalnych składników i owoców morza. Koszt uczty to 2 250 koron norweskich, czyli około 1000 złotych - nie licząc napojów. Szefem kuchni jest Nicolai Ellitsgaard Pedersen.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Norwegia restauracja gastronomia Under Lindesnes




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję