TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Restaurant Week walczy z marnowaniem jedzenia

3 kwietnia 2019 roku rozpoczął się największy polski festiwal restauracyjny, a wraz z nim ogólnopolska kampania społeczna #SzanujJedzenie.


Od 3 do 17 kwietnia potrwa wiosenna edycja Restaurant Week, która w tym roku dedykowana jest promocji szacunku do jedzenia oraz walce z marnowaniem żywności.

W festiwalu weźmie udział niemalże 350 najlepszych restauracji w kraju z ponad 30 miast. Wiele z nich przygotowało swoje menu oparte na filozofii zero-waste.

"Walka z marnowaniem jedzenia to dla nas osobiście i zawodowo obecnie temat numer jeden. Będziemy promować chodzenie do restauracji festiwalowych, w których dzięki internetowym rezerwacjom i wcześniejszemu wyborowi menu, możliwe jest zerowe zmarnowanie jedzenia, ale też zachęcać gości do zmiany nawyków np. branie niezjedzonych resztek do domu i wykorzystania ich w myśl filozofii zero-waste" - mówi Maciej Żakowski, współtwórca Restaurant Week Polska.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Restaurant Week gastronomia festiwal jedzenie kampania




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję