Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Manager produktu
- Specjalista ds. obsługi posprzedażowej Wrocław
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Pilot na wycieczkę do Czech
- referent d/s turystyki
- Pilot na Sardynię 24-28.04.2025
- Rezydent biura podróży 2025 na Krecie
- Kierownik biura podróży Wakacje.pl King Cross
- SPECJALISTA DS. MARKETINGU
- Specjalista ds. turystyki


Enoturystyka nową marką turystyczną Pogórza?
2017-04-2826 kwietnia 2017 r. tj. środa odbyło się w ramach projektu Tarnowskiej Organizacji Turystycznej pn. "Opracowania strategii turystyki winiarskiej jako nowej marki turystycznej Pogórza" pierwsze z cyklu 12 spotkań z winnicami połączone z prezentacją założeń projektu.
r e k l a m a
Wydarzenie miało miejsce w Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej w Gminie Pleśna. Do tematyki projektu, zebranych na sali, wprowadzili przedstawiciele Zarządu Tarnowskiej Organizacji Turystycznej w osobach Jana Czaja - prezesa zarządu oraz Marcina Pałacha - skarbnika zarządu. Ponadto reprezentanci organizacji wspierających, tj. Małopolskiego Stowarzyszenia Winiarzy, Gminy Pleśna, Gminy Ciężkowice oraz Gminy Tuchów, krótko opowiedzieli o zadaniach jakie zostaną realizowane na ich terenie w ramach projektu. Elementami projektu są: organizacja i przeprowadzenie konkursu Tuchowvinifest (Tuchovinifest Międzynarodowy Festiwal Wina w Tuchowie), kiermasze winiarskie w ramach wystawy producentów wina i winorośli (Pleśna, Ciężkowice), Pleśnieński Bachus (Pleśna), Dionizje w Tarnowie i regionie Pogórza, Niedziele z winiarzami cykl działań promocyjno - edukacyjnych przy Skamieniałym Mieście w Ciężkowicach.
Później przedstawiciele środowiska winiarskiego, Zofia Michałowska z Winnicy "Zadora", Rafał Stec z "Winnicy Rodziny Steców" oraz Jan Michałowski z Gospodarstwa rolnego, ogrodniczego, pszczelarskiego "Michałowin" zaprezentowali swoje winnice i tradycje winiarskie kultywowane przez nich wraz z winami jakie wytwarzają. Prezentacji towarzyszył poczęstunek serów.
Zadanie jest współfinansowane przez Ministerstwo Sportu i Turystyki. Kolejne spotkania w Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej, które odbędą się: 20.05.2017r., 18.06.2017r., 23.07.2017r., 20.08.2017r., 17.09.2017r., 22.10.2017r., zawsze o godzinie 17.00.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Nie wszystko idzie ku
Gastronomia się będzie zmieniać - pomogą drony i
Ferie zimowe nie były w pełni
Dział biura turystyczne:
Influencerzy mają promować atrakcje
Starsze aktualności:
3/4 Europejczyków planuje wakacyjne
Ecco Travel oferuje specjalne
Strajk na lotnisku może wykluczyć odpowiedzialność za opóźniony
Nowe hotele z logiem B&B już
Accor rozbudowuje lifestylową
Majowe obłożenie zapowiada się
Nowy międzynarodowy touroperator wchodzi do
Ceny wyjazdów na sierpień lekko w
Koniunktura sprzyja hotelom, ale inwestycji wciąż jest
Hotelarze nagrodzeni za postawy proekologiczne
Dwie firmy IT podpisały współpracę dot. programów lojalnościowych linii lotniczych
Ile kosztuje pokładowe Wi-Fi i w których liniach lotniczych jest bezpłatne?
Obchodzimy Światowy Dzień Turystyki
Otwarto hotel kontrolowany przez smartfona
Turystyczny rekord w Kopalni w Wieliczce
Turyści pozwali organizatora za ewakuację po zamachu w Tunezji
W Zagłębiu Dąbrowskim powstanie nowy hotel Grupy Orbis
Amadeus otrzymuje certyfikat 3. poziomu w zakresie standardu NDC jako agregator
Będą bilety on-line do greckich muzeów
20 proc. kierunków całkowicie zamkniętych, prawie wszystkie mają jakieś ograniczenia podróżowania
Restaurant Week walczy z marnowaniem jedzenia