Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki
- KRAKÓW - Specjalista ds. Sprzedaży Podróży
- Sprzedawca wycieczek luksusowych
- Szukasz partner? MICE EXPO!
- Specjalista/ka ds turystyki (Warszawa)
- Specjalista ds turystyki
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Skórzewo...
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Białystok
- Przewodnik Kulinarny/ Gdańsk
- Lokal W CH Nowa Sukcesja
Rusza Gault&Millau Tour 2017
150 doskonałych szefów kuchni z każdego regionu, 10 najlepszych firm partnerskich i 5 regionalnych nagród - zaproszenia na "Gault&Millau Tour" już w drodze.
Ten coroczny cykl spotkań dla regionalnych szefów kuchni rozpocznie się 12 czerwca 2017 r. w Warszawie. Kolejne wydarzenie będzie miało miejsce 26 czerwca w Poznaniu, a dwa następne we wrześniu - w Sopocie i Krakowie.
Gault&Millau Tours to spotkania organizowane w czterech regionach Polski: Centrum-Lubelszczyzna (Warszawa); Wielkopolska-Ziemia Lubuska, Dolny Śląsk (Poznań); Małopolska-Podkarpacie-Bieszczady, Górny Śląsk (Kraków) oraz Pomorze-Kujawy, Mazury-Warmia-Suwalszczyzna-Podlasie (Sopot). Na każde ze spotkań zapraszani są szefowie kuchni z poszczególnych regionów, reprezentujący restauracje, które znalazły się w ostatniej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017. Wśród zaproszonych są też restauracje, które aktualnie wizytują inspektorzy Gault&Millau i które mają szansę znaleźć się w przewodniku na rok 2018.
Misją marki Gault&Millau i jednocześnie ideą Gault&Millau Tours jest stałe i kompleksowe podnoszenie poziomu kulinarnego w naszym kraju. Zależy nam, by w ten sposób integrować środowisko gastronomiczne w Polsce oraz tworzyć płaszczyznę do wymiany wiedzy i doświadczeń dających nowe perspektywy. Bardzo ważne jest dla nas również zwrócenie uwagi na unikalny charakter kultury i tradycji danego regionu, poprzez jego kuchnię i regionalne produkty, które wykorzystują zaproszeni szefowie.
Podczas każdego z Tour ów będą przyznawane nagrody dla najlepszych szefów w pięciu kategoriach:
- Szef Roku
- Szef Jutra
- Młody Talent
- Kobieta Szef
- Kuchnia Tradycyjna
Każdy z nagrodzonych szefów zaprezentuje swoje sztandarowe danie. Spotkania będą się odbywały w najlepszych restauracjach regionu, a goszczący szef będzie miał przywilej zaproszenia i przedstawienia swoich sprawdzonych dostawców.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział wydawnictwa:
MROT zachęca mieszkańców Mazowsza do poznawania własnych
Powstanie katalog ofert incentive z
Spragnieni Podróży - fragment
ETC publikuje wskazówki jak uczynić turystykę bardziej
Starsze aktualności:
TSUE rozpatrzył skargę Wizz Air na pomoc dla linii
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Nad Bałtykiem gotowi na ferie
Miasta apelują o uregulowanie najmu
Dokąd na ferie z biurem
Kraków Airport podsumowuje miniony
Niezły wynik lotniska w
Boeingi 737 MAX 9 uziemione w
Chorwacja z delikatnym wzrostem przyjazdów z
Brussels Airlines planuje wznowienie działalności
Początek sierpnia przyniósł obniżki cen wyjazdów
Dalszy dynamiczny rozwój Grupy Orbis
Turystyka może stać się głównym źródłem przychodów dla Grecji
Przemysł spotkań nad przepaścią
IATA: ruch lotniczy ma się niewiele lepiej, ale lepiej
Sfinks w końcu przejmie Piwiarnie Warki?
WTTC: Szczepionki nie mogą stać się wymogiem podróży
Travelist sprawdza jak ewaluowały podróże Polaków
Internetowe biura podróży zobowiązują się do lepszego informowania o prawach pasażerów
Dziś obchodzimy Światowy Dzień Turystyki
Sun&Snow otwiera pierwsze zagraniczne biuro