Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PILOT WYCIECZEK NIEMCY BAWARIA
- Studentka turystyki i rekreacji Wakacje.pl Poznań
- Specjalistka / Specjalista ds. turystyki z...
- ASYSTENT DZIAŁU ROZLICZEŃ
- Pilot wycieczek
- Specjalista ds. Turystyki / Tarnowskie Góry
- Salon Itaki szuka pracownika na 1/2 etatu
- specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds. turystyki
- Wakacje.pl - Praca w nowym punkcie w Ustroniu!


Gala Gault&Millau i premiera Żółtego Przewodnika na 2018 rok już wkrótce
2017-11-06Premiera IV edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 27 listopada 2017 r. w uroczystych wnętrzach Narodowego Forum Muzyki we Wrocławiu.
r e k l a m a
W wydarzeniu weźmie udział ponad 600 gości, w tym 400 szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na 2018 rok. Podczas Gali poznamy też piątkę najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody, już po raz czwarty, zostaną przyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Wśród dotychczasowych laureatów są: Andrea Camastra, Wojciech Modest Amaro, Agata Wojda, Paweł Oszczyk i Michał Bryś.
Obiecuję, że w tym roku nagrodzimy równie zasłużonych dla polskiej gastronomii szefów, bo to oni wyznaczają trendy, są inspiracją dla młodych i promują naszą kuchnię zagranicą- mówi Justyna Adamczyk, Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika.
Gala będzie miała w tym roku inną niż dotychczas formułę - po wręczeniu nagród najlepszym szefom kuchni, goście zostaną zaproszeni w gastronomiczną podróż po sześciu epokach historii polskiej kultury. Mecenasami każdej z epok będą Partnerzy tegorocznej gali: Siemens Gaggenau, Jaguar, Nespresso, Antonius Caviar, Moet Hennessy, Makro, Barry Callebaut, Gastro Magic, Grimbergen, Marine Harvest, San Pellegrino oraz Partner Center.
27 listopada będzie też datą oficjalnej premiery Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2018 - przewodnika, który tworzy kulinarną mapę Polski. Jest on ogólnopolskim, rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść i kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez redakcję Żółtego Przewodnika. Każdego roku kilkunastu wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów dokładnie ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafia mniej niż połowa - to miejsca naprawdę godne uwagi. W tym roku inspektorzy wybrali aż 580 restauracji - to aż o 120 więcej niż w pierwszej edycji.
W przewodniku znajdziemy też ponad 160 produktów regionalnych, za którymi stoją ich twórcy - pasjonaci, którzy całe serce wkładają w ich przygotowanie i produkcję. Żeby ułatwić ich znalezienie podano 60 miejsc, w których można je kupić. Gala Gault&Millau jest zwieńczeniem całorocznej pracy inspektorów oraz podsumowaniem Gault&Millau Tour 2017 - ma na celu wyłonienie najbardziej utalentowanych szefów kuchni w Polsce, integrowanie środowiska gastronomicznego oraz tworzenie płaszczyzny do wymiany wiedzy i doświadczeń.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Wrocław trafi do przewodnika
WARS testuje płatności
Gault & Millau wraca do
Starsze aktualności:
Promocja na zlecenie - czy tak to powinno
Linie lotnicze Swiss z nowym dyrektorem
Sabre wspiera się AI od
Dokąd polecą Polacy samodzielne na
Polacy krócej wypoczywają w
1/3 Polaków nie pojedzie na wakacje w tym
Wakacyjne nieruchomości - ceny są
Nowe gwiazdki Michelin w
Większość Polaków wybiera All
Jak piloci Emirates ograniczają zużycie paliwa i emisję podczas operacji
Ryanair planuje zamknąć cztery bazy operacyjne
Cypr umieszcza Polskę w kategorii pomarańczowej
Turyści coraz bardziej lubią Śląsk?
Enter Air: Rekordowe Lato 2017
Jakie wyniki finansowe osiągnęła Grupa eSky w pierwszym półroczu?
GIS i ULC aktualizują zasady dla pasażerów
Lotnisko Schiphol będzie musiało ograniczyć ilość lotów?
Czy najwięcej zyskali turyści korzystający z ofert first minute?
Minister zapowiada pomoc dla biur podróży
Nowy członek w Stowarzyszeniu Rady Przedstawicieli Linii Lotniczych w Polsce
Polska Zobacz Więcej: konkurs dla uczestników
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą konkurencję
Gastronomia: rośnie rynek zamówień jedzenia online
W Bułgarii protesty po wznowieniu obostrzeń
Przedstawiciele branży turystycznej tworzą zespół kryzysowy przy Ministerstwie Rozwoju
Sieć hoteli Ibis ma sposób na konkurencję
Pandemia pogorszyła wyniki Sfinks Polska
SKY CLUB? ktoś wyjeżdżał z tym biurem?