Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Rezydent Turystyczny - praca w Grecji.
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Krakowska edycja Gault&Millau Tour 2017 odbędzie się już 4 września. Podczas tego eventu spotkają się szefowie kuchni z województwa małopolskiego, podkarpackiego i śląskiego.
Wydarzenie odbędzie się 4 września br. w restauracji l atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach. Podczas wydarzenia będzie można podpatrzeć najnowsze trendy kulinarne i poszukać inspiracji obserwując kolegów i koleżanki po fachu. Jak co roku zostaną też wręczone regionalne nagrody dla najlepszych szefów w pięciu kategoriach, m.in. Szefa Roku i Młodego Talentu.
Spotkanie odbędzie się w l atmosphere - obszernej, eleganckiej i pięknie oświetlonej restauracji, która znajduje się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport naprzeciwko wejścia do budynku lotniska. Szefem kuchni jest Miłosz Kowalski - utalentowany i nagradzany propagator polskiej kuchni i regionalnych produktów. Menu restauracji jest przemyślane, niezbyt długie i nowatorskie, a fantazja szefa kuchni i jego umiejętności łączą w zgrabną całość rozmaite smaki i tekstury. Wydarzenie ma charakter networkingowy. Nagrodzeni w pięciu kategoriach szefowie: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku zaprezentują swoje popisowe dania.
W spotkaniu wezmą także udział partnerzy Gault&Millau Polska - firmy oferujące m.in. produkty i usługi dla branży gastronomicznej. W tym roku podczas Tour w Krakowie będą obecni: Callebaut (największy na świecie producent czekolady), Cheman (producent profesjonalnej odzieży gastronomicznej), Debic (producent wysokiej jakości produktów nabiałowych), Gastro Magic (największa w Polsce wypożyczalnia sprzętu gastronomicznego), Jaguar (producent luksusowych samochodów), Makro (sieć sklepów z najwyższej jakości produktami spożywczymi) i Marine Harvest (światowy lider w przetwórstwie łososi) oraz gościnnie: Diluva Foie Gras (producent oferujący szeroki wybór produktów z kaczki, gęsi, jagnięciny i trufle), Pstrąg Ojcowski (ze stawów znajdujących się w sercu Ojcowskiego Parku Narodowego) oraz Cydry Smykan (cydry opracowane według autorskich receptur z sadów w Beskidzie Wyspowym).
Dla szefów kuchni odwiedzenie stoisk partnerów jest zawsze okazją do zapoznania się z najnowszymi produktami i do nawiązania współpracy biznesowej.
Ideą Gault&Millau Tour jest stałe i kompleksowe podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce, a celem spotkań w czterech regionach jest integrowanie środowiska gastronomicznego oraz tworzenie płaszczyzny do wymiany wiedzy i doświadczeń. Ważnym elementem Tour jest także podkreślanie unikalnego charakteru kultury i tradycji danego regionu, poprzez jego kuchnię i regionalne produkty, które w swoich daniach wykorzystują nagrodzeni szefowie.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Zmiana przepisów dotyczących dziedziczenia firm
GlobalData: Przewoźnicy powinni wyciągnąć wnioski z pandemii
Ceny imprez - drożeje Teneryfa, tanieje Hiszpania
Wizz Air wznowił loty do Wielkiej Brytanii
Komisja zatwierdziła polski program pożyczek i gwarancji o wartości 700 mln euro
Polska awansowała w rankingu konkurencyjności turystycznej
W biurach podróży umacnia się pozycja Tunezji
Europarlamentarzyści wzywają do minimalizacji skutków upadku Thomasa Cooka
Co raz więcej osób wybiera podróż samolotem
Coraz więcej osób kupuje bilety kolejowe przez internet
International Airlines Group z zyskiem w I kwartale
Podzielone opinie w sprawie tramwaju pod Wawelem