Food trucki zagoszczą pod Tatrami
Tatrzański Park Narodowy ogłosił przetarg na stworzenie marki gastronomicznej wraz z jej wdrożeniem w postaci mobilnych punktów gastronomicznych (typu food truck) na Palenicy Białczańskiej.
Jak przekonuje TPN w komunikacie, podawane w nich jedzenie ma być świeże, zdrowe i regionalne. Estetyczne i spójne wizualnie pojazdy będą codziennie opuszczać plac postojowy. Celem długofalowym projektu jest podniesienie standardu usług gastronomicznych na Podhalu i odejście od kulinarnej tandety.
Przedmiotem postępowania jest zarówno stworzenie marki gastronomicznej, jej strategii rynkowej, identyfikacji wizualnej oraz założeń funkcjonalnych, jak i prowadzenie usługi gastronomicznej na Palenicy Białczańskiej. Marka powinna być związana z kulturą i tradycją Podhala. Władze TPN chcą promować zdrowe produkty - świeże, przygotowywane możliwie na bieżąco, nie zawierające ulepszaczy i konserwantów, dobrej jakości. Zależy nam na wsparciu lokalnych producentów, od których produkty mogłyby być pozyskiwane. Posiłki będą podawane tylko w ekologicznych opakowaniach. Oferenci muszą wziąć pod uwagę, że kluczowe jest niedrogie, nieskomplikowane menu, które pozwoli na w miarę płynną obsługę dużego w sezonie ruchu turystycznego. Jakość serwowanych posiłków nie powinna jednak na tym ucierpieć. Choć przedmiotem postępowania jest wprowadzenie food trucków na Palenicy Białczańskiej, niewykluczone, że w przyszłości w ramach marki ujednolicone punkty gastronomiczne pojawią się również przy wejściach do innych tatrzańskich dolin - piszą władze Parku w komunikacie.
Specyfikacja przetargu szczegółowo określa m.in. zasady funkcjonowania mobilnych punktów (tj. ich ilość, oznakowanie, godziny pracy, formę sprzedaży), dodatkowe warunki świadczenia usług (zamawiający przewidział m.in. kontener z wodą z możliwością bezpłatnego napełnienia butelek przez turystów + opcjonalnie - za dopłatą - z naturalnym sokiem, kosz z segregacją odpadów itp.), wymaganą dokumentację, sposób i termin składania ofert, a także kryteria oceny. Więcej informacji w Biuletynie Informacji Publicznej TPN: bip.malopolska.pl
Chętni mogą składać oferty do 5.05.2017 r. do godz. 13:00 w Dyrekcji Tatrzańskiego Parku Narodowego: 34-500 Zakopane, Kuźnice 1 (dziennik podawczy w sekretariacie TPN od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 do 15:00).
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Przetarg na food trucki w na Palenicy Białczańskiej
[2017-04-19 19:04 80.52.226.*]
I co jak w POZNANIU - vat na to jedzenie i kawe i colę = 5%, GENIALNE!!!!!
to do tej samej szkoły chodzili włodarze? odpowiedz »
Dział gastronomia:
Dział prawo i podatki:
Opłata turystyczna to głupi pomysł, ale projekt jest w fazie
HOTREC: Booking.com nie przestrzega ustawy o rynkach
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Turcja: coraz więcej rezerwacji od zagranicznych turystów
Kiedy wakacje mogą kosztować 700 000 zł?
Ryanair wprowadza klauzule brexitową
Niskie ceny przyciągają klientów do biur podróży?
9 grudnia zaczyna obowiązywać nowy rozkład jazdy pociągów
Polska awansowała w rankingu konkurencyjności turystycznej
Wystartował Meetings Week Poland 2018
Prawa pasażerów kolei będą lepiej chronione?
Integracja i współpraca kluczem dla rozwoju turystyki
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Bezpłatne zwiedzanie kujawsko-pomorskich atrakcji
W Trójmieście odbędzie się festiwal whisky
Oryginalny projekt TCI - spotkania dla przedszkolaków