TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Duży problem bułgarskiej gastronomii

Odkąd bułgarskie władze wprowadziły obowiązek posiadania certyfikatów covidowych przy korzystaniu z m.in. hoteli, czy restauracji, tamtejsza gastronomia pogrążyła się w jeszcze większym kryzysie.


O zaostrzeniu ograniczeń w Bułgarii pisaliśmy w aktualności Bułgaria: do restauracji, czy hotelu tylko z certyfikatem covidowym

W ciągu pierwszych dwóch dni po tym, jak "zielony certyfikat" stał się obowiązkowy, tamtejsze restauracje zanotowały 80 procentowy spadek obrotów - wynika z danych Bułgarskiego Stowarzyszenia Hoteli i Restauracji, Stowarzyszenia Restauracji w Bułgarii i Bułgarskiego Stowarzyszenia Przedsiębiorstw, cytowanych przez agencję Novinite. W Bułgarii zaszczepiło się dotąd nieco ponad 22 proc. ludności, choć od ogłoszenia ograniczeń, jak podało tamtejsze ministerstwo zdrowia, liczba chętnych do szczepień wzrosła.

Na 28 października zaplanowany jest w całym kraju protest pod hasłem "Wszyscy razem! Dla zdrowia, pracy, przyszłości, bezpieczeństwa!".




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
bułgaria certyfikat covidowy restauracja gastronomia




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję