Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
- STARSZY SPECJALISTA D/S TURYSTYKI - dział...
- Psycholog/Pedagog/Socjoterapeuta/ 28.02-2.03
- Poszukiwana pielęniarka/ratownik med.
- Specjalista ds. obsługi posprzedażowej Wrocław
- rozszerzenie oferty, przewodnictwo
- Kraków- specjalista d/s turystyki
- Doradca Klienta d/s turystyki PRUSZKÓW
- Rezydent Hotelowy GRECJA
Turystyka kulinarna - szansa i potencjał
Przez żołądek do serca Turystów - pomysł stary, ale wciąż działający i skuteczny na wielu płaszczyznach. Jak go wykorzystać? Na co postawić akcenty w komunikacji z turystami?
Więcej o turystyce kulinarnej można będzie się dowiedzieć z bezpłatnego webinaru 14 grudnia o godzinie 10:00.
Link do wydarzenia i webinaru Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnej:
www.facebook.com
Turystyka kulinarna to jeden z najdynamiczniej rozwijających się segmentów turystyki. Odbiorcy podążający szlakiem smaków i zapachów są
nie tylko skupieni na doświadczeniach gastronomicznych, chętnie odwiedzają obiekty kultury czy spędzają czas na łonie przyrody. Atrakcyjna oferta potrafi przyciągnąć podróżników, to natomiast przekłada się na rozwój ekonomiczny regionu. Współcześnie temat turystyki kulinarnej nie dotyczy wyłącznie krajów, takich jak Włochy, Francja czy Tajlandia, których kuchnia jest dobrze rozpoznawalna na świecie. Jest to ważny punkt w strategiach rozwoju wielu państw.
Norwegia w swej komunikacji zwraca uwagę, że warto odwiedzić ją nie tylko ze względu na fiordy czy zorze polarne, ale również bogatą kulturę
kulinarną. Wiele dzieje się w tej kwestii także w Afryce czy Ameryce Środkowej. Jak w tym zestawieniu wypada Polska? Jakie są korzyści z
dobrze rozwiniętego segmentu kultury kulinarnej? Czego możemy nauczyć się od Norwegów czy mieszkańców Hondurasu? Te i wiele innych kwestii
zostanie poruszone podczas spotkania "Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnej".
Webinar poprowadzi dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek - orientalista, badaczka kultury kulinarnej, autorka książek, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Zdobywczyni nagród kulinarnych w tym: wielu Gourmand World Cookbook Awards, Prix de la Littérature Gastronomique, Diamond Cuisine Award i Nagrody Magellana. Zajmuje się badaniami nad historią i antropologią jedzenia, a także turystyką oraz dyplomacją kulinarną.
Komentarze
Tagi:
Dział biura turystyczne:
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Dział centra informacji i promocji:
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
Kraków wśród wybranych przez
Starsze aktualności:
Turystyka z gorszą obsługą
TUI stawia na sztuczną
Można składać oferty w Programie wsparcia
Rada UE przyjęła rozporządzenie w sprawie wynajmu
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
B&B HOTELS wchodzi na nowe
Turcja chwali się wzrostem przyjazdów
Awaria promu na Morzu Bałtyckim
Słowacja otworzy się dla zaszczepionych turystów
Niemcy złagodzą przepisy covidowe
UTK podsumowuje wakacyjne kontrole pociągów
Small Planet Airlines traci certyfikat
Ponad 22 tys. gości na Targach EuroGastro i WorldHotel 2019
Hotel ibis budget Szczecin kończy działalność
Pandemia przestawiła rynek hotelowy
46 tras w zimowym rozkładzie lotów z Pyrzowic
Jak odnosić korzyści współpracując z blogerami?
PIT i PPL nawiązują bliższą współpracę
Grecja zniosła restrykcje dla zaszczepionych