Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
KLM Cityhopper wprowadza nową koncepcję cateringu w klasie biznes
Od sezonu zimowego, KLM wprowadza nową koncepcję cateringu w klasie biznes na lotach KLM Cityhopper w Europie.
Wraz z początkiem zimowego harmonogramu lotów, od 28 października b.r., linie KLM przygotowały zupełnie nową wersję serwisu pokładowego dla pasażerów klasy biznes na lotach wykonywanych przez KLM Cityhopper (KLC). Samoloty KLM Cityhopper - spółki należącej do KLM - obsługują loty europejskie w siatce holenderskiego przewoźnika - m.in. część lotów na trasach z Warszawy, Gdańska i Krakowa do Amsterdamu. Goście są częstowani konkretnym i zróżnicowanym posiłkiem serwowanym w eleganckim, praktycznym pudełku projektu Marcela Wandersa.
Nowa koncepcja serwisu pokładowego została stworzona z myślą o indywidualnych potrzebach pasażerów. Posiłek składa się teraz z większej liczby osobno pakowanych elementów, aby pasażerowie mieli możliwość własnej kompozycji dania, w zależności od indywidualnych upodobań. Na przykład jogurtowi towarzyszą osobno zapakowane dodatki - granola i powidła, podobnie jak dodatki, orzechy i dresingi do sałatek.
Zawartość zestawu w pudełku jest uzależniona od pory dnia. Na lotach, które odbywają się przed południem klienci otrzymują pudełko zawierające śniadanie, w skład którego wchodzą świeże owoce oraz sery i wędliny, którym towarzyszy gorące pieczywo. Podczas lotów popołudniowych goście są częstowani sałatką - do indywidualnej kompozycji oraz drobnymi przystawkami jak np. kawałek szarlotki. Wszystkie produkty pochodzą ze zrównoważonych upraw lub hodowli, od sprawdzonych holenderskich dostawców. Mięso i jaja wchodzące w skład posiłku są opatrzone certyfikatem "Better Life", co oznacza, że zostały wyprodukowane w etyczny sposób, z zachowaniem troski o godne warunki zwierząt. Natomiast ryby pochodzą z certyfikowanych (MSC) łowisk i spełniają standardy w zakresie zrównoważonego rybołówstwa. Zarówno śniadanie, jak i posiłek popołudniowy występują w czterech wariantach.
Na sześciu najdłuższych lotach KLM Cityhopper (Cagliari, Helsinki, Ibiza, Porto, Split i Walencja) pasażerowie Klasy Biznes sami decydują, kiedy mają ochotę na posiłek. W ten sposób linia daje swoim klientom wybór i większą swobodę. Na wspomnianych najdłuższych europejskich trasach KLC pasażerowie Klasy Biznes są częstowani dodatkowo przekąską na gorąco w postaci tradycyjnego holenderskiego krokieta lub ciastka ze szpinakiem i fetą.
Menu pokładowe zmieniło się nie tylko pod względem zawartości i formy w postaci eleganckiego pudełka. Również format zestawu został przemyślany tak, aby pudełko pasowało lepiej do stolika, na którym teraz swobodnie zmieści się też napój.
Licząca 49 samolotów flota KLM Cityhopper składa się wyłącznie z Embraerów typu E190 (32 sztuki) oraz E175 (17 sztuk).
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział dla turystów:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Lotnisko Chopina pobiło swój
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Nieoficjalnie mówi się o ponownym otwarciu hoteli
Nietypowy sposób promocji sieci hoteli z myślą o małżeństwach
Egipt droższy niż przed rokiem
Paweł Niewiadomski prezesem ECTAA na kolejną kadencję
Jakie technologie pomogą w hotelarstwie?
Po Brexicie zmieni się ochrona prawna podróżujących do UK
Władze Wilna wprowadzają opłatę turystyczną
Atrakcja turystyczna odwołała grudniowe wycieczki
Prezes Sfinks Polska zrezygnował z miejsca w zarządzie
Wrześniowa sprzedaż goni sierpniową?
Rusza nabór do konkursu EDEN 2023
Węgry zamknęły zagraniczne przedstawicielstwa turystyczne
Booking Genius - rozlewają się toksyczne zniżki
Nocowanie.pl: Zimowy wypoczynek w Polsce przyciąga węgierskich turystów
Sąd UE rozpatrywał skargę Wizz Air
Termin wyłonienia nowego operatora viaTOLL może stanąć pod znakiem zapytania?
`Miasto światła` zaprasza Cię do doświadczenia ponadczasowej magii
Niemiecka Centrala Turystyki na ITB NOW 2021